بروزرسانی گسترده در هسته الگوریتم گوگل

بعد از اطلاعیه ای که در یک آگوست 2018 توسط گوگل اعلام شد، بسیاری از کارشناسان سئو سردرگم شده اند. آنها نمی دانند که در کنار تغییر رتبه سایت، چه چیزهای دیگر تغییر یافته است.

اطلاعیه گوگل در این باره به این شکل بوده است:

“در این هفته ما دست به بروزرسانی گسترده در هسته الگوریتم گوگل زدیم، همچنان که این کار را چندین بار در سال انجام می دهیم.”

البته واضح بود که اغلب کارشناسان سئو از این توضیح راضی نبودند. به عنوان مثال نظر یکی از آنها بدین شکل بوده است:

“باز هم بروز رسانی، ما دلمان برای روزهایی که گفته می شد چه چیزی تغییر پیدا کرده تنگ شده است. اتفاقات زیادی در یک وب سایت در حال رخ دادن است و چنین اطلاعیه های گنگی تشخیص اشکالات را سخت می کند و همچنین زمان زیادی از ما می گیرد.”

بروزرسانی هسته دقیقا چیست؟

در ابتدا بهتر است که این قضیه را برای شما روشن کنیم. گوگل روزانه صدها تغییر در الگوریتم خود می دهد و حداقل یکی از آنها بزرگ است. بسیاری از الگوریتم هایی که آن ها را با نامشان میشناسیم (مانند پنگوئن، پاندا، کبوتر، فرد و غیره) برای مشخص کردن نوع تغییر اجرا شده در الگوریتم گوگل به کار می روند.

در مورد الگوریتم پنگوئن مسئله تحت پوشش، اسپم کردن در لینک سازی بود. همچنین الگوریتم کبوتر با سئو محلی در ارتباط بود. همه آنها دارای هدفی مشخص بودند.

در این موارد گوگل اغلب توضیحاتی در این باره به ما ارائه می داد و ما می توانستیم با استفاده از اطلاعات کسب شده به بررسی مجدد سایت خود پرداخته و در مورد موضوع مورد بحث، تجدید نظر کنیم.

اما بروزرسانی هسته چیز دیگریست. تا آنجا که متوجه شده ایم، یک بروز رسانی در هسته شامل تغییر در خود الگوریتم اصلی است. منظور همان الگوریتمیست که بین 200 تا 500 فاکتور بر روی آن موثرند.

چیزی که به نظر می رسد اینست که در این نوع بروز رسانی ها، گوگل دست به تغییر در اهمیت، ترتیب یا وزن این فاکتورها می زند. به همین دلیل آنها در این موارد قادر به توضیحات دقیقی درباره کاهش یا افزایش تاثیر یکی از پارامترها نیستند.

تصور کنید که گوگل دست به تغییر میزان تاثیر 42 پارامتراز 200 پارامتر فرضی خود بزند. مطمئنا رتبه ها دچار تغییر خواهد شد، اما نمی توان عامل تغییر رتبه را به یک پارامتر نسبت داد. مجموع تغییرات در این 42 پارامتر موجب تغییر در رتبه سایت ها شده اند.

مطمئنا موضوع به همین سادگی نیست، اما چنین ترسیمی می تواند روش خوبی برای تصور کردن بروزرسانی هسته الگوریتم گوگل باشد.

در اینجا مثال فرضی پیچیده تری را بیان می کنیم، مثالی که گوگل هیچگاه برایمان نخواهد زد:

“در این بروزرسانی میزان تاثیر کلمات کلیدی در H1، 2% افزایش پیدا کرده، تاثیر HTTPS 18% بیشتر شده و ارزش وجود کلمات کلیدی در عنوان صفحه 9% کاهش پیدا کرده است.”

برای بسیاری از افرادی که به صورت آماتوری در سئو فعالیت می کنند، چنین بیانیه هایی قابل درک نیست. به صورت ابتدایی می توان گفت که گوگل میزان اهمیت عوامل موثر در یک صفحه را تغییر داده است. مثلا ارزش پیج رنک را کم کرده یا درصد اهمیت فاکتورهای دیگری را دستخوش تغییر کرده است. چنین مسائلی هیچگاه توسط گوگل فاش نمی شود.

این ساده ترین توضیح برای این گونه بروز رسانی هاست. به شکل پیچیده تر می توان گفت که گوگل دست به آزمایش هایی با استفاده از مدل یادگیری ماشینی خود زده است و متوجه شده که نتایج جدید بازخورد بهتری نسبت به نتایج قبلی داشته است. مهندسین نمی توانند در چنین شرایطی بفهمند که تاثیر چه ارزش هایی کم یا بیشتر شده است، چرا که نوع یادگیری ماشینی بدین گونه است.

ما می دانیم که گوگل از سیستم های ارزیابی نتایج جستجو بهره می برد. نتیجه این ارزیابی هاست که مشخص می کند کدام الگوریتم بر دیگری ارجحیت دارد. دقت داشته باشید که این سیستم به اولویت بندی سایت ها نمی پردازد.

چگونه می توان یک سایت آسیب دیده از بروزرسانی هسته را ترمیم کرد؟

برخلاف بروز رسانی هایی که دارای نام های مشخص بوده و قسمتی مشخصی را تحت تاثیر قرار می دهند، یک بروزرسانی در هسته احتمالا مجموعه ای از مواردیست که دچار تغییر شده اند.

وب سایت ها به ازای عبارت مورد جستجو در رقابت با یکدیگر قرار دارند و علت کاهش رتبه سایت شما در یک کلمه کلیدی به خصوص نمی تواند به این دلیل باشد که نیروی سومی موجب آن شده است.

به صورت ساده تر گوگل قادر به ارائه دستور مشخصی برای وب سایت های دچار افت رتبه نیست، چرا که این دستور العمل از سایتی به سایت دیگر متفاوت است. علت کاهش رتبه سایت شما به این دلیل بوده است که سایت های دیگری تلاش کرده اند تا در فاکتورهای دیگری بهتر از شما کار کنند.

آیا همه رقبایتان کلمه کلیدی را در تگ H1 قرار داده اند؟ اگر شما چنین کاری نکرده و رتبه سایتتان افت کرده است، پس احتمالا این مسئله یکی از فاکتورهای قوی رتبه بندی می باشد و بهتر است که شما نیز به انجام چنین کاری اهتمام ورزید.

در حقیقت بروزرسانی های هسته الگوریتم گوگل، موجب جریمه شدن سایتی نمی شود، بلکه دیگر وب سایت ها به خاطر وجود پارامتر دیگری، پاداش دریافت کرده اند.

تصور کنید که وب سایت شما در دل محتواهای خود دارای انکر تکست زیادی است، در حالی که دیگر وب سایت ها در زمینه ساختار محتوا فعالیت بهتری کرده اند. چنانچه گوگل اثر انکر تکست ها را کاهش داده و بهای بیشتری به ساختار محتوا دهد، در نتیجه آن وب سایت شما دچار افت رتبه می گردد.

در حقیقت میزان این تغییرات بیشتر از یکی دو مورد است و ترکیب این تغییرات موجب کاهش یا افزایش رتبه سایت شما می گردد. یافتن نقاوط قوت وب سایت رقبا کار آسانی نیست و این همان مسئله ایست که سئوکارهای حرفه ای را درگیر خود کرده است.

توصیه مهم ما در هنگام غلبه بر بروزرسانی های هسته، توجه به موارد زیر است:

  • نیت کاربر از جستجو
  • کیفیت محتوا
  • ساختار سایت
  • دستورات گوگل

در نهایت اگر حتی به رتبه یک گوگل نیز دست پیدا کردید، دست از تلاش بر ندارید، چرا که وبسایت در جایگاه دوم هیچگاه دست بردار نخواهد بود. شاید در این مطلب دنبال یک راهکار مشخصی بودید، اما واقعیت ماجرا همین است. هیچ کسی تاکنون نگفته که سئو، کار آسانیست.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *