مسائل زیادی در وب سایت های فروشگاهی در جریان است. اگر وب سایت فروشگاهی شما مجهز به افزونه ووکامرس است، احتمالا با لیست بلند بالایی رو به رو هستید. سئو شاید در ذهن شما موضوع کوچکی نسبت به دیگر مسائل باشد، اما ارزیابی و بهبود سئو یک فروشگاه اینترنتی امری ضروریست. سئو می تواند موجب ارتقا فروشگاه آنلاین شما به سطحی بالاتر گردد.
در این مطلب به این موضوع خواهیم پرداخت که چرا سئو برای فروشگاه های آنلاین امری ضروریست و در ادامه به آموزش سئو ووکامرس در قالب نکاتی خواهیم پرداخت.
چرا سئو برای فروشگاه های ووکامرسی مهم است؟
در حالت کلی سئو برای هر سایتی که علاقه مند به افزایش رتبه آن در نتایج جستجو هستید، مهم است. سئو موجب هر چه بیشتر دیدن شدن وب سایت شما در نتایج جستجو شده و در عین حال تجربه کاربری آن را ارتقا می دهد.
ترافیک بیشتر یک فروشگاه اینترنتی به معنای ورود کاربران بیشتر به سایت و در ادامه فروش بالاتر خواهد بود. بدون شک محصولات فروشگاه شما بدون دیده شدن در نتایج جستجو و کسب رتبه های بالا به فروش نخواهند رفت.
پیاده سازی سئو موجب کاهش هزینه های بازاریابی شما و سبقت شما از رقبایتان می گردد. همچنین سئو تاثیر بسیار خوبی در ارتقا تجربه کاربری دارد. امروزه سئو یک استاندارد در فروشگاه های اینترنتی محسوب می شود و در صورت نادیده گرفتن آن، انتظارات مشتریان براورده نخواهد شد.
در صورت عدم آگاهی از وضعیت سئو وب سایتتان بایستی نسبت به بررسی سئو اقدام کنید. این کار موجب آگاهی از نقطه شروع مناسب برای سئو شده و با استفاده از آن می توانید تاثیر سئو بر روی وب سایت را در طول زمان ارزیابی کنید.
آیا ووکامرس پلتفرمی سئو فرندلی است؟
بله، ووکامرس پلتفرم سئو فرندلی نسبت به دیگر فروشگاه ساز های آنلاین محسوب می شود. ووکامرس با استفاده از کدهای بهینه ای ساخته شده، اما دارای امکانات زیادی در حوزه سئو نیست. نقطه عطف ووکامرس، یکپارچگی آن با وردپرس و بهره بردن از دیگر افزونه های سئو وردپرس می باشد.
با استفاده از افزونه هایی مانند Yoast SEO که در ادامه درباره آن صحبت می کنیم، ووکامرس و وردپرس می توانند عملکرد بسیار خوبی در سئو داشته باشند. در این راستا شما بایستی اقداماتی نیز انجام داده تا از پتانسیل بالای موجود، حداکثر بهره را ببرید.
راهنمای کامل سئو برای ووکامرس
ما در ادامه به معرفی مهمترین نکات سئو در فروشگاه های ووکامرسی پرداخته ایم. برای پیاده سازی این راهکارها لازم است که ابتدا یک افزونه سئو وردپرسی مانند Yoast SEO را نصب نمایید. تصاویر قابل مشاهده در این مطلب نیز از روی همین افزونه گرفته شده اند. برای آگاهی از نحوه نصب و کسب آموزش های اولیه مطلب آموزش Yoast SEO را مطالعه فرمایید.
1. انتشار محتوا برای محصولات
توضیحات محصول در بسیاری از فروشگاه های اینترنتی کوتاه نوشته می شود، اما با این وجود بایستی دقت داشته باشید که این توضیحات به منزله محتوای صفحه است. از این رو بایستی با صرف زمان آن را متناسب با استانداردهای سئو منتشر کنید.
توضیحات محصولات دارای اطلاعاتی مهم درباره محصول بوده و مطمئنا بایستی در آنها از کلمات کلیدی استفاده شود. شما می توانید از توضیحات سایت تولید کننده محصول برای درج در سایت خود استفاده کنید، اما در صورت نوشتن توضیحات مستقل، مطمئنا رتبه بهتری کسب خواهید کرد. درج بخش هایی مانند نقد و بررسی نیز می تواند کمک زیادی به افزایش رتبه صفحه کند.
2. بهینه سازی عنوان محصولات و دسته بندی ها
عنوان صفحه موجب ارتباط بین محتوای آن با کاربران و همینطور موتورهای جستجوی می شود. این عنوان اولین چیزیست که مشتریان شما در خلال یافتن محصول مورد نظرشان مشاهده می کنند و در عین حال یکی از مهمترین فاکتورهای موتورهای جستجو در رتبه بندی سایت هاست.
برای سئو عنوان صفحه به برگه محصول یا دسته بندی مورد نظر خود بروید. در بخش یواست سئو برگه قسمتی با نام خوانایی (Readibility) وجود دارد. با باز کردن این بخش نکته هایی با چراغ های رنگی قرمز، زرد یا سبز وجود دارند که اشاره به کیفیت سئو آن برگه می کنند. آیتم ها را خوانده و بر اساس آنها تغییراتی را در عنوان صفحه ایجاد کنید. به عنوان مثال در صورتی که کلمه کلیدی انتخابی شما در عنوان صفحه وجود نداشت باشد، این موضوع به شما گزارش خواهد شد.
با پیاده سازی نکات گزارش شده مشاهده می کنید که چراغ های مربوطه به رنگ سبز در می آیند. دقت داشته باشید که غالب این نکته ها تنها به عنوان پیشنهادی برای آماتورها محسوب می شوند و در صورتی که شما یک کاربر حرفه ای هستید، از مهارت خود در ایجاد یک عنوان طبیعی و بهینه استفاده نمایید.
3. بهره بردن از متا دیسکریپشن
متا دیسکریپشن توضیحات کوتاهیست که معمولا در زیر عنوان صفحه در نتایج جستجو نمایش داده میشود. این توضیحات به گونه ایست که کاربر قبل از کلیک بر روی وب سایت، به صورت خلاصه از محتوای آن آگاه می شود.
با تحول موتورهای جستجو، از اهمیت متا دیسکریپشن در سئو کاسته شده است. اما با این وجود این توضیحات به کاربران کمک می کنند تا از تطابق محصول شما با محصول مورد نظرشان آگاه شوند و این مسئله موجب افزایش نرخ کلیک وب سایتتان می گردد.
در افزونه Yoast SEO در زیر ویرایشگر صفحات بخشی به نام نمایش اسنیپت (Snippet Preview) وجود دارد. با کلیک بر روی گزینه ویرایش اسنیپت میتوانید توضیحات متا دیسکریپشن را به برگه مورد نظر خود بیفزایید.
با رسیدن به تعداد کاراکترهای بهینه برای متا دیسکریپشن، نوار زیر آن سبز رنگ می گردد.
همچنین این نوار در صورت بیشتر شدن کاراکترها از محدوده مجاز، قرمز رنگ می شود. در صورت قرمز شدن این نوار به احتمال فراوان بخشی از توضیحات شما در نتایج جستجو نمایش داده نخواهد شد.
4. بهینه سازی نامک و یو آر ال محصولات
نامک محصولات جزیی از یو آر ال نهایی آن محصول خواهد بود. نامک ها می توانند به کاربران و موتورهای جستجو کمک کنند که صفحه مورد نظر شما درباره چیست و این مسئله موجب افزایش رتبه آن محصول در نتایج جستجو می گردد.
بهتر است که یو آر ال ها شامل کلمات کلیدی مرتبط با محصول باشند. کلمات کلیدی، عباراتی محسوب می شوند که کاربران آنها را در موتورهای جستجو با هدف یافتن محصول مورد نظرشان جستجو می کنند.
در صورت عدم وجود کلمه کلیدی انتخابی در نامک، Yoast SEO هشداری از این بابت به شما خواهد داد.
برای ویرایش نامک نیز کافیست به بخش بالای ویرایشگر وردپرس بروید. در اینجاست که می توانید پرمالینک قابل ویرایش صفحه را مشاهده کنید.
تنها کافیست که بر روی گزینه ویرایش (Edit) کلیک کرده و تغییرات لازم را اعمال کنید. پس از انجام تغییرات چراغ سبزی از Yoast SEO دریافت می کنید.
همچنین دقت داشته باشید که تنظیمات پرمالینک وردپرس نیز به شکل سئو فرندلی باشد. برای تنظیم این بخش در داشبورد وردپرس به منوی تنظیمات و سپس زیرمنوی پیوندهای یکتا بروید.
تنظیمات این قسمت به شما کمک می کند تا به جای استفاده از آی دی محصولات، از نام آنها که یکی از کلمات کلیدی صفحه محسوب می شوند در یو آر ال استفاده نمایید. چنین کاری می تواند تفاوت بزرگی در سئو ایجاد کند. به عنوان مثال در صورت انتخاب تنظیمات اولیه وردپرس، یو آر ال محصول به شکل yourdomain.com/?product=111 و در صورت انتخاب گزینه صحیح، یو آر ال شما به شکل yourdomain.com/product/product-name می گردد.
5. فعالسازی بردکرامب
بردکرامب ها ابزار کوچکی برای کمک به کاربران برای گردش سریعتر و بهتر آنها در وب سایت محسوب می شوند. احتمالا قبلا آنها را در وب سایت های مختلف دیده اید. آنها غالبا در بالای صفحه نمایش داده شده و اشاره به صفحه حال حاضر و همینطور دیگر صفحات سطوح بالاتر دارند.
به عنوان مثال شما می توانید از بردکرامب ها برای لینک دادن به دسته بندی های فرعی و اصلی یک محصول استفاده کنید. اگر محصول فرضی ما یک پیراهن باشد، بردکرامب صفحه محصول احتمالا چیزی شبیه به “محصولات مردانه > بالاپوش ها > تی شرت” است.
پوسته وب سایت شما ممکن است که دارای تظیماتی برای فعالسازی بردکرامب باشد. در غیر این صورت می توانید از ویژگی بردکرامب Yoast SEO استفاده کنید.
برای فعال سازی این ویژگی به منوی ظاهر جستجو (Search Appearance) در تنظیمات یواست سئو رفته و سپس تب مسیر راهنما (Breadcrumbs) را باز کنید. در اینجا می توانید بردکرامب را فعال کنید.
6. استفاده از دسته ها و برچسب ها
در بخش قبل اشاره کردیم که محصولات به صورت ایده آل در دسته بندی هایی قرار دارند. در واقع صفحات دسته بندی صفحاتی هستند که تمام محصولات در یک دسته را می توانید به صورت یکجا در آن صفحه مشاهده کنید. استفاده از دسته بندی موجب عدم رقابت محصولات با یکدیگر برای نمایش در نتایج جستجو می شود.
به عنوان مثال بسیاری از کاربران برای مشاهده مجموعه ای از تیشرت ها این عبارت را جستجو می کنند. مطمئنا شما نمی خواهید که صفحات محصولات تیشرت با یکدیگر در نتایج جستجو رقابت کنند. در عوض بهتر است که صفحه ای را ایجاد کنید که لیستی از همه تیشرت ها را یکجا نمایش دهد.
برچسب ها نیز مشابه با دسته ها هستند و به کاربران کمک می کنند تا دیگر محصولات با همان برچسب را یکجا مشاهده کنند. شما می توانید از طریق داشبورد وردپرس و منوی محصولات ووکامرس به بخش دسته ها (Categories) و برچسب ها (Tags) دسترسی داشته باشید.
7. اضافه نمودن متن جایگزین به تصاویر
متن جایگزین تصاویر در صورت عدم بارگذاری آنها در صفحه نمایش داده می شوند. اگر مرورگر به دلایلی قادر به بارگذاری تصویری نباشد، متن جایگزین آن را در معرض دید کاربران می گذارد.
متن جایگزین موجب ایندکس بهینه تر تصاویر سایت می شود. قرار دادن کلمات کلیدی در تصاویر می تواند موجب دیده شدن آن ها در جستجوی تصاویر گوگل شده و در عین حال بر روی سئو صفحه نیز تاثیر مثبتی گذارد. چرا که گوگل آن صفحه را با کلمه کلیدی مورد نظر آن مرتبط تر تشخیص می دهد. همانطور که مشاهده می کنید، Yoast SEO هشدار می دهد که برای چهار تصویرمان در این صفحه از متن جایگزین استفاده نکرده ایم.
شما می توانید در هنگام بارگذاری تصاویر و یا از طریق منوی کتابخانه رسانه تصاویر را باز کرده و در آنجا متن جایگزینشان را درج کنید.
8. پرهیز از محتوای تکراری
محتوای تکراری به معنای در دسترس بودن و ایندکس شدن یک محتوا در دو یو آر ال متفاوت است. در صورتی که چندین محصول یکسان را به صورت ناخواسته در آدرس های متفاوت منتشر کرده اید، با مشکل محتوای تکراری رو به رو هستید. در چنین شرایطی بهتر است که یک محصول را انتخاب و آدرس دیگر محصولات را به محصول منتخب ریدایرکت کنید.
اگر از فیلتر ها در صفحه دسته بندی ها استفاده می کنید، احتمالا آدرس های دارای کوئری توسط این فیلتر ها تولید می شود که در صورت دسترسی گوگل به آن، محتوای تکراری از دید این موتور جستجو تشخیص داده می شود. برای جلوگیری از این مشکل نیز می توانید از متا تگ کانونیکال در صفحات تکراری تولید شده توسط فیلترها استفاده کنید:
9. پیاده سازی اسکیما مارک آپ برای صفحه محصولات
پیاده سازی اسکیما مارک آپ به صفحه محصولات موجب ایجاد ریچ اسنیپت در هنگام نمایش صفحات محصولات در نتایج جستجو می گردد.
بهترین راهکار برای پیاده سلزی اسکیما مارک آپ در وردپرس، استفاده از افزونه Schema Pro است. دقت داشته باشید که اضافه نمودن ریچ اسنیپت موجب افزایش رتبه نمی گردد، اما در افزایش نرخ کلیک کاربران موثر است.
برای مطالعه بیشتر در این زمینه مطلب اضافه نمودن اسکیما مارک آپ در وردپرس را پیشنهاد می کنیم.
10. تولید محتوا در وبلاگ
وجود بلاگ در یک فروشگاه ووکامرسی ضروری نیست، اما تولید محتوا در آن می تواند به رتبه وب سایت کمک زیادی کند.
راه اندازی فروشگاه با استفاده از ووکامرس نیاز به صرف زمان و انرژی بسیاری دارد و با استفاده از یک بلاگ می توان تاثیر مثبت فعالیت های خود را دو چندان کرد. به عنوان مثال با وجود یک بلاگ خوب در وب سایت، کاربران انگیزه های بیشتری برای بازگشت به آن دارند. علاوه بر این، پست های وبلاگ احتمال کسب بک لینک و اشتراک گذاشته شدن صفحات در شبکه های اجتماعی را افزایش می دهند. همچنین با استفاده از این پست ها می توان لینک های داخلی به صفحات محصولات ایجاد نمود.
با وجد یک بلاگ می توان به فروش بیشتری دست یافت. پست هایی که به مقایسه محصولات می پردازند یا جنبه آموزشی داشته باشند می توانند کاربران را به خرید محصولات ترغیب کنند. همچنین از طریق بلاگ می توان ارائه محصولات جدید سایت را به اطلاع کاربران رساند.
11. بهره بردن از افزونه های سئو برای ووکامرس
افزونه های زیادی برای ارتقا ووکامرس طراحی و ساخته شده اند. با وجود تعداد بالای این افزونه ها، انتخاب گزینه مناسب از بین آنها برای سئو بهتر ووکامرس، کار بسیار طاقت فرساییست. در ادامه ما تعدادی از بهترین افزونه های مناسب برای شما را معرفی کرده ایم:
Yoast SEO
افزونه Yoast SEO یکی از برترین افزونه ها برای سئو وب سایت های وردپرسیست و ما آن را برای تمام سایت های وردرسی پیشنهاد می کنیم. با استفاده از Yoast SEO شما می توانید کلمه کلیدی مناسب هر صفحه را انتخاب کنید. با انتخاب کلمه کلیدی، Yoast SEO پیشنهاداتی را برای استفاده هر چه بهتر از این کلمه کلیدی ارائه می دهد.
انتخاب کلمه کلیدی مناسب نقش تعیین کننده ای در جذب کاربران و تبدیل آنها به مشتری دارد. این افزونه در این کار می تواند کمک حال شما باشد.
Broken Link Checker
وجود صفحات با خطای 404 در وب سایت چیز خوبی نیست. افزونه Broken Link Checker می تواند این لینک های 404 را برایتان یافته و به شما گزارش دهد. به این ترتیب میزان بانس ریت وب سایت کاهش خواهد یافت.
این افزونه در صورت فعال بودن، منابع زیادی از سرور سایت مصرف می نماید، بنابریان فعالسازی آن را منوط به استفاده از آن بدانید و در شرایطی که کاری با آن ندارید، آن را تا استفاده بعدی غیرفعال کنید.
MonsterInsights
در صورتی که از گوگل آنالیتیکس برای دنبال کردن داده های مربوط به کاربران سایت استفاده می نمایید، مطمئنا افزونه MonsterInsights را دوست خواهید داشت. این افزونه به شما کمک می کند تا داده های گوگل آنالیتیکس را مستقیما از داشبورد وردپرس مشاهده کنید. بدین ترتیب قادر هستید که گزارشات متنوعی از نحوه تعامل کاربران با وب سایت دریافت نمایید.
12. ارزیابی مداوم گوگل آنالیتیکس
اکانت گوگل آنالیتیکس شما پر از داده های ارزشمندیست که می تواند در صورت ارزیابی مناسب، منجر به سئو بهتر وب سایت گردد. شما می توانید از طریق گوگل آنالیتیکس به پر بازدید ترین صفحات سایت، محبوب ترین آنها و منابع ورودی ترافیک سایت پی ببرید.
پیاده سازی گوگل آنالیتیکس در وردپرس به خودی خود منجر به سئو سایت نمی شود، بلکه پردازش داده های آن است که می تواند به تصمیم گیری های بهتر ما بینجامد. اطلاعاتی از قبیل دنبال کردن کلمات کلیدی و صفحات فرود، مشاهده وضعیت کلی سئو سایت، چک کردن سرعت بارگذاری سایت و از این قبیل در گوگل آنالیتیکس در دسترس است.
13. بهینه سازی سرعت وب سایت
همانطور که احتمالا می دانید، زمان بارگذاری وب سایت بر روی سئو می تواند بسیار تاثیر گذار باشد. گوگل از پارامتر سرعت سایت در الگوریتم های خود استفاده می کند و از این رو وب سایت های کند رتبه بالایی کسب نخواهند کرد.
متعاقبا با زیاد شدن زمان بارگذاری، کاربران نیز اقدام به ترک وب سایت می کنند. این مسئله به صورت مستقیم بر روی فروش تاثیر گذار خواهد بود. در نتیجه شما بایستی همواره سرعت وب سایت را چک کنید. برای انجام این کار می توانید از ابزارهای تست سرعت سایت مانند Google PageSpeed Insights، Pingdom و Load Impact استفاده نمایید.
روش های متنوعی برای بهبود زمان بارگذاری وجود دارد. از جمله آنها می توان به فشرده سازی تصاویر، کش و استفاده از CDN اشاره کرد. فشرده شازی تصاویر می تواند کمک زیادی کند، چرا که اغلب تصاویر وب سایت می توانند با فشرده تر شدن حجم کمتری پیدا کنند. افزونه های جانبی مانند افزونه WP Smush می توانند به صورت اتوماتیک تصاویر وب سایت را بدون کاهش کیفیت فشرده سازی نمایند.
فعالسازی کش نیز می تواند با ایجاد یک نسخه HTML ذخیره شده از تصاویر، بارگذاری صفحه را سرعت بخشد. برای این کار نیز افزونه های متنوعی مانند WP Super Cache وجود دارد.
CDN نیز سرورهای مستقلی هستند که در مناطق مختلف جغرافیایی وجود دارند. CDN ها نیز با ایجاد یک نسخه کش از وب سایت سرعت بارگذاری آن را افزایش می دهند. اما مزیت اصلی آنها بارگذاری وب سایت از نزدیک ترین موقعیت جغرافیایی به کاربر است.
جمع بندی
بهبود سئو ووکامرس ممکن است کار آسانی به نظر نرسد. با این حال سئو و بهینه سازی مداوم سایت فروشگاهی یکی از ساده ترین راه ها برای جلب نظر کاربران و افزایش فروش است.
در این مطلب به معرفی سیزده راهکار برای سئو هر چه بهتر فروشگاه های ووکامرسی پرداختیم. این راهکار با جنبه های مختلف سئو در ارتباط هستند. این راهکارها به طور خلاصه شامل بهینه سازی محتوا، بهبود ساختار وب سایت و افزایش سرعت آن می گردند. در صورتی که پرسشی در مورد سئو ووکامرس دارید، میتوانید آن را از طریق فرم زیر با کارشناسان ما در میان بگذارید.