در این مطلب یه بررسی عدم تشابه عنوان واقعی صفحه با عنوان آن در صفحه نتایج جستجوی گوگل می پردازیم.
همه با اهمیت فراوان عنوان صفحه در صفحات جستجوی گوگل واقف هستند. یک عنوان قوی کلیک بیشتری از کاربران دریافت می کند و ترافیک سایت را افزایش می دهد. در حالی یک عنوان ضعیف، موجب میشود که کاربران در صفحه جستجو از سایت شما عبور کرده و بر روی سایت رقیبانتان کلیک کنند.
آنالیز ها نشان داده اند که در موارد بسیار زیادی گوگل عنوان صفحه را متفاوت با چیزی که در تگ عنوان یا همان Title صفحه وجود دارد، نمایش می دهد. بسیاری از صاحبین سایت و کاربران احتمالا در وهله اول تصور می کنند که اشتباهی رخ داده است. در صورتی که این طور نیست و انتخاب عنوان صفحه در نتایج گوگل تا حدی سلیقه ایست و خود گوگل در آن دخل و تصرفاتی نیز انجام می دهد. آیا انتخاب عنوان صفحه تحت تاثیر اسکیمای صفحه است؟ آیا انتخاب این عنوان بر اساس هدینگ H1 و H2 انجام می شود؟ چرا گوگل صرفا محتوای تگ Title را عنوان صفحه در نظر نمی گیرد؟
در ویدئویی که در سال 2014 از آقای مت کاتس، یکی از کارشناسان ارشد گوگل منتشر شد، او به توضیح این مسئله و علت تغییر عنوان صفحه پرداخت.
بسیاری از وبمستر ها نمیدانند که گوگل عنوان صفحه را دقیقاز تگ Title کپی نمی کند. تغییر عنوان صفحه توسط گوگل چیز جدیدی نیست و در گذشته نیز اتفاق می افتاده است. دلایلی وجود دارد که گوگل به تغییر عنوان صفحه نسبت به محتویات تگ عنوان می پردازد.
زمانی که گوگل نسبت به انتخاب عنوان صفحه اقدام می کند، سعی دارد که توصیف دقیقی از صفحه را با توجه به محتوای آن داشته باشد تا این دو کاملا به هم مرتبط باشند.
در این پروسه گوگل به دنبال سه چیز است:
- عبارتی که در عین تناسب کوتاه نیز باشد.
- توصیف دقیقی از صفحه و سایتی که این صفحه در آن است.
- انتخاب عنوانی که به موارد جستجو شونده نیز مرتبط باشد.
در صورتی که تگ عنوان برای صفحه وجود داشته باشد، گوگل اغلب از همان اطلاعات استفاده می کند. در حالت ایده آل این عنوان، صفحه را به خوبی توصیف کرده، به عبارات مورد جستجو بسیار نزدیک است و در عین حال کوتاه نیز می باشد.
همه وبمسترها و صاحبین سایت ها از عناوین درست برای صفحات خود استفاده نمی کنند. در بعضی مواقع نیز ممکن است شما از انتخاب عنوانی متفاوت با عنوان صفحه سایت توسط گوگل تعجب نیز بکنید. عنوانی که به هیچ وجه در تگ Title صفحه قرار ندارد. راه های دیگری نیز طبق گفته مت کاتس وجود دارد که گوگل بر این اساس عنوان صفحه را انتخاب می کند.
در حالتی که عنوان صفحه نمی تواند کاربر را مشتاق به کلیک بر روی سایت شما کند، گوگل ممکن است تغییراتی در عنوان صفحه شما دهد. گوگل در انتخاب عنوان، از محتوای صفحات استفاده می کند. ممکن است از متن لینک هایی که به صفحه شما لینک داده شده اند استفاده کند، ممکن است از پروژه Open Directory نیز بهره بگیرد. در حالت کلی عنوانی را انتخاب می می کند که مورد پسند کاربران باشد.
بنابراین اگر می خواهید کنترل عنوان صفحه را در اختیار بگیرید، بایست بدانید که به طور کامل این قدرت را ندارید، اما می توانید خود را با عبارات مورد جستجوی کاربر هماهنگ کنید. تلاش کنید که عنوان صفحه علاوه بر بیان محتوای آن و ارتباط با جستجوی کاربران، در برگیرنده توصیفی از کلیت سایت نیز باشد. به این واسطه کاربران قبل از کلیک بر روی سایت شما در نتایج جستجو، از ماهیت کلی سایت نیز باخبر خواهند شد.