مصرف بالای منابع مخصوصا CPU در وب سایت های وردپرسی، مشکلی رایج است. این مشکل در هاست های اشتراکی که منابع زیادی در اختیار شما قرار نمی دهند، متداول تر نیز هست.
با این حال مشکل مصرف بالای CPU در هاست های خوب هم ممکن است اتفاق بیفتد و موجب کاهش سرعت سایت شود. این مشکل ممکن است به حدی فراتر رود که هیچ محتوایی برای کاربر به نمایش درنیاید.
مشکل مصرف بالای منابع هاست علاوه بر تجربه کاربری بد، موجب کاهش رتبه سایت نیز خواهد شد. در این مطلب به شما آموزش خواهیم داد که چگونه مصرف سی پی یو را در وردپرس کاهش دهید. تمام ترفندهایی که مطرح خواهیم کرد بسیار آسان هستند، اما اگر یک توسعه دهنده وب در مجموعه خود در اختیار دارید، هر چه زودتر دست به کار شده و این کار را به او بسپارید.
1. افزونه های اضافی را پاک کنید
افزونه ها امکانات فوق العاده ای را به وب سایت ها می افزایند. تقریبا همه وب سایت های وردپرسی دارای مجموعه ای از افزونه ها هستند که به خوبی نیز کار می کنند. با این حال ممکن است که نسبت به نصب افزونه هایی اقدام کنیم که به آنها نیازی نداریم.
بعضی مواقع افزونه هایی را جهت تست کردن در وردپرس نصب کرده، اما یادمان می رود که آن را پاک کنیم. حتی ممکن است که بعضی از افزونه های سایت با دیگر افزونه ها دارای هم پوشانی باشند. در چنین شرایطی بهتر است که افزونه اضافه را از وردپرس حذف کرده و مصرف CPU را کاهش دهیم.
نکته: همواره افزونه ها را مطابق با دستورالعمل رسمی آن حذف کنید. اگر از حذف آن مطمئن نیستید، به بخش پشتیبانی آن مراجعه کرده تا عملیان حذف افزونه به درستی انجام شود. حذف غیر صحیح افزونه ها ممکن است که موجب از کار افتادن بخشی از سایت شود.
2. افزونه WP Disable را راه اندازی کنید
یکی از روش های کاهش مصرف سی پی یو، استفاده از افزونه WP Disable است. این افزونه به شما امکان می دهد تا تنظیماتی از وردپرس را که منابع زیادی را مصرف می کنند، غیرفعال نمایید.
به عنوان مثال شما می توانید امکاناتی از قبیل کدهای embed، اموجی ها و دیگر موارد را غیرفعال کنید. به علاوه می توان درخواست های HTTP را در جهت افزایش راندمان سایت، کاهش داد. این افزونه دارای اینترفیس ساده ایست و می توانید به راحتی آن را پیاده سازی کنید.
در داشبورد این افزونه نیز می توانید مهمترین موارد را مشاهده و بررسی کنید. پیشنهاد می کنیم امکاناتی که به آنها نیاز ندارید را غیر فعال کنید. همچنین شما می توانید بعدها آنها را مجددا فعال کنید. همچنین اگر نسبت به غیر فعال کردن یک گزینه مردد هستید، بهتر است که آن را نادیده بگیرید.
3. تصاویر سایت را بهینه سازی کنید
یکی دیگر از مشکلاتی که وب سایت های مدن درگیر آن هستند، وجود تصاویر پر حجم و فشرده نشده در آنهاست. در این راستا مثالی را برایتان خواهیم زد.
یک صفحه در هنگام بارگذاری، منابع زیادی را از جمله تصاویر بارگذاری می کند. همراه با تصاویر، داده های متای مرتبط با آنها نیز بارگذاری می شود، با این حال وجود بسیاری از این متا تگ ها ضرورتی ندارند. بنابراین می توانید این متا تگ های اضافه را غیر فعال کرده و مصرف CPU را پایین تر بیاورید.
شما برای انجام این کار می توانید از افزونه رایگان PNGGauntlet استفاده کنید. همچنین افزونه غیر رایگان JPEGmini نیز می تواند کمک زیادی در فشرده سازی تصاویر به شما کند.
هر دو این افزونه ها امکان فشرده سازی تصاویر را دارا هستند. به علاوه می توانید از افزونه های WP Smush.it و EWWW Image Optimizer نیز بهره ببرید.
4. پایش وبسایت وردپرسی خود را مدیریت کنید
باور کنید یا نه، وب سایت شما توسط خزنده های زیادی، پایش می شود، اما همه این پایشگرها منفعتی برای سایت ندارند. بعضی از آنها با هدف کپی کردن محتوای سایت به آن سر می زنند. پایشگرها با این کار بر مصرف CPU می افزایند. برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقی می توانید دسترسی پایشگرهای غیر ضروری به سایت را مسدود کرده و تنها به گوگل و سایر ربات ها اجازه دسترسی دهید.
شما می توانید با استفاده از افزونه Wordfence و تنظیمات قسمت crawl rate limiting rules به مدیریت پایش ربات ها بپردازید. همچنین می تواند آدرس های IP را که احساس می کنید فعالیت مخربی در پس آن انجام می شود، بلاک کنید. این مسئله موجب بهبود تجربه کاربری بازدیدکنندگان واقعی سایت شده و کارایی سی پی یو را افزایش می دهد.
5. پایش ربات های گوگل و بینگ را محدود کنید
پایش شدن وب سایت توسط موتورهای جستجو امری ضروری است. با این حال این موتورهای جستجو مخصوصا گوگل، تشنه مصرف منابع هاست هستند. خبر خوب اینست که شما می توانید نرخ پایش ربات های این دو موتور جستجو را مدیریت کنید.
این کار موجب ایجاد تاثیر منفی بر روی رتبه سایت نخواهد شد. طبق نظر گوگل شما می توانید پایش سایت را سفارشی سازی کنید. به عنوان مثال یک وب سایت خبری همیشه نرخ پایش بیشتری نسبت به وب سایتی که نهایتا روزی یک پست می گذارد، بایست داشته باشد.
برای انجام این کار به کنسول جستجوی گوگل رفته و سپس به تنظیمات site settings بروید. در این قسمت می توانید میزان پایش سایت را به مقدار Low کاهش دهید.
موتور جستجوی بینگ نیز تنظیمات مشابهی برای این کار دارد. برای کنترل پایش ربات های بینگ به بینگ وبمستر تولز رفته و سپس میزان پایش را در قسمت Crawl Control تغییر دهید.
6. دیتابیس سایت را پاکسازی کنید
یکی دیگر از راه های ارتقا کارایی CPU، پاکسازی دیتابیس است. اگر دیتابیس سایت پر از اطلاعات غیر ضروری شود، مصرف سی پی یو را در هنگام پردازش بالا می برد. حال تصور کنید که دیتابیس در هنگام پردازش چندین پروسه، چقدر می تواند موجب کاهش سرعت سی پی یو گردد.
دیتابیس ها می توانند به انبوهی از اطلاعات غیر ضروری در سایت تبدیل شوند. به عنوان مثال اطلاعات بعضی از افزونه ها حتی بعد از پاک شدن آنها نیز در دیتابیس باقی می ماند.
یکی از بهترین روش های پاکسازی دیتابیس، استفاده از افزونه های سئو وردپرسی مانند WP-Optimize و WP Rocket است. هر دو افزونه قابلیت پاکسازی دیتابیس به صورت اتوماتیک را دارند.
7. از افزونه های پر مصرف استفاده نکنید
افزونه های زیادی وجود دارند که بار پردازشی آنها بسیار بالاست. اگر می خواهید مصرف منابع سیستم را به خوبی مدیریت کنید، می بایست از نصب این گونه افزونه ها خودداری کنید.
از افزونه هایی که مصرف CPU بالایی دارند می توان به Jetpack، SumoMe، Visual Composer و از این قبیل اشاره کرد. برای آگاهی از میزان مصرف افزونه ها، می توانید قبل و بعد از نصب آن، وب سایت را در سایت GTmetrix تست و مقایسه کنید. اگر اختلاف سرعت سایت بین این دو حالت بسیار زیاد است، بهتر است که نسبت به حذف آن اقدام کنید.
اگر نمی دانید که کدام یک از افزونه های سایت مصرف منابع بالایی دارند، می توانید آنها را به صورت جداگانه در یک هاست رایگان نصب کرده و سپس نتیجه را ارزیابی کنید. بسیاری از وبسایت ها مانند 000webhost، خدمات هاست رایگان به کاربران ارائه می دهند.
همچنین می توانید آن ها را به شکل داخلی و در localhost نصب کرده و عملکرد آنها را ارزیابی کنید. اگر همه چیز خوب پیش رفت، می توانید سپس آن را در وب سایت اصلی نصب کنید.
جمع بندی
این هفت نکته قطعا می تواند به شما در کاهش مصرف CPU هاست، کمک زیادی کند. همچنین می توانید با استفاده از افزونه های مدیریت کش، مصرف منابع سایت را بهینه تر کنید. مطمئنا راهکارهای دیگری نیز در ادامه این بحث وجود دارد و ما در این مطلب به معرفی مهمترین ها اکتفا کردیم.