وبلاگ نویسی یکی از صنعت هاییست که این روزها افراد زیادی به صورت تمام وقت در آن مشغول به فعالیت هستند و همچنین کمپانی هایی نیز وجود دارند که از وبلاگ خود به عنوان کلیدی برای جذب مشتریان جدید بهره میبرند.
با افزایش نفوذ وبلاگ ها، این صنعت ناخواسته دارای رقابت بیشتری شده و در نتیجه کسب رتبه بهتر در آن به کار سخت تری تبدیل شده است. وبلاگ نویس ها هزینه و زمان بیشتری را صرف تولید محتوا کرده و بنابراین انتشار صرفا چند کلمه در وبلاگ نمی تواند تضمین کننده موفقیت در این روزها باشد.
روش های زیادی برای کسب موفقیت در نوشتن یک پست از وبلاگ وجود دارد، اما مواردی هستند که موجب افزایش راندمان وبلاگ شما شده و در عین حال بسیاری از وبلاگ نویس ها نیز آنها را نادیده می گیرند.
اگر شما صاحب وبلاگی هستید که به یک برند بزرگ منتسب بوده و یا در شبکه های اجتماعی برای خود اسم و رسمی دارید، اما هیچگاه به سئو توجهی نکرده اید، بایست بگوییم که این پست برای شماست.
در این مطلب می خواهیم عواملی که موجب سه برابر شدن ترافیک وبلاگ شما در یک بازه 12 ماهه می گردد را باهم بررسی کرده تا ترافیک چند صد تایی خود در ماه را به ترافیک چند هزارتایی تبدیل کنید. دقت داشته باشید که اقدامات مورد توجه این مقاله بیشتر بر روی سئو تکنیکال متمرکز شده است.
1. لینک ها
ایجاد لینک های داخلی و بک لینک ها موجب هر چه بیشتر دیده شده آن وب سایت می گردد. اقدامات اصلی در این قسمت عبارتند از:
- نوشتن پست مهمان: نوشتن پست مهمان برای سایر سایت ها و همچنین دیده شدن توسط مصاحبه با شما، موجب ایجاد بک لینک های زیادی برای وبلاگ شما خواهد شد.
- روابط عمومی قوی: ایجاد روابط عمومی با ژورنالیست ها و انتشارات می تواند موجب ایجاد یک سایت قوی برای شما گردد.
2. محتوا
داشتن یک وبلاگ دارای محتوای فراوان و نوشته شده با ذهنیت سئو می تواند همان چیزی باشد که شما به دنبال آن هستید. در نتیجه داشتن چنین وبلاگی ترافیک وب سایت شما نیز در حد بسیار خوبی خواهد بود.
نوشتن محتوا بایستی در صدر اولویت های شما بوده تا بدین وسیله مقدمات کار را فراهم کرده باشید. همانطور که در ابتدای مطلب نیز ذکر کردیم قرار است که به توضیحاتی درباره سئو تکنیکال در وبلاگ ها بپردازیم.
در صورتی که وبلاگ شما داری محتوای با کیفیت و زیادیست و همچنین بک لینک های خوبی نیز دارد، اما قادر به کسب ترافیک زیادی نیست، می توانید از تکنیک های زیر در رسیدن به موفقیت بیشتر استفاده کنید.
در معرفی این تکنیک ها سعی کردیم که بر اساس اولیت های بالاتر شروع کرده تا به اولویت های پایین تر برسیم. اما در عین حال دقت داشته باشید که هر یک از این موارد دارای اهمیت بسیاری هستند و رعایت همه جانبه آن ها در یک وب سایت امری ضروریست.
3. ایندکس شدن محتوا
یکی از مشکلات رایج در وبلاگ ها، مخصوصا آنهایی که قدیمی بوده و دارای تعداد صفحات بسیار زیادی هستند اینست که صفحاتی از آنها در گوگل ایندکس شده که بدون ارزش خاصی برای این موتور جستجو یا حتی کاربران است.
این گونه صفحات که در وب سایت های وردپرسی بیشتر دیده می شوند عبارتند از:
- صفحات دسته بندی
- صفحات برچسب
- صفحات نویسندگان
- صفحات بایگانی
- صفحات پیوست
- صفحات تکراری دارای پارامتر یو آر ال
با جستجوی این گونه صفحات می توانید آنها را یافته و سپس با نو ایندکس کردنشان، جلوی ربات های گوگل از اتلاف وقت در وبلاگ خود را بگیرید. در این شرایط ربات های گوگل با توجه به بودجه پایشی سایت، فرصت بیشتری برای ایندکس صفحات اصلی خواهند داشت.
4. محتوای ضعیف
وبلاگ ها معمولا دارای صفحاتی هستند که محتوای قوی در آنها وجود ندارد. به عنوان مثال دسته بندی هایی که تنها محدود به چند پست و یک مقدمه چند خطی در ابتدای خود هستند.
چنین صفحاتی در صورت هدف گذاری برای کلمات کلیدی رقابتی شانسی برای نمایش در نتایج جستجو نخواهند داشت.
5. سرعت سایت
مشکلاتی مانند بارگذاری فونت های مختلف، تصاویر پر حجم، عدم وجود کش و یا دیگر مسائل مشابه بر روی سرعت سایت تاثیر گذارند. در صورت استفاده از سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس یا جوملا می توانید با نصب افزونه های مرتبط، تا حدی این مشکل را حل کنید.
6. ادغام کردن محتواهای مشابه
معمولا در وبلاگ ها دیده می شود که گوگل دست به انتخاب چندین محتوا از سایت شما در جستجوی یک کلمه کلیدی به خصوص می زند. چنین شرایطی نشان می دهد که گوگل قادر به انتخاب بهترین نتیجه نیست.
در چنین شرایطی پیشنهاد می گردد که چند محتوای نمایش داده شده را در صورت امکان با یکدیگر ادغام کنید. شانس افزایش رتبه سایت در ادامه چنین کاری بسیار افزایش پیدا خواهد کرد.
7. نقشه سایت XML
در برخی وبلاگ ها مشاهده می شود که دارای چندین نقشه سایت ثبت شده در گوگل سرچ کنسول هستند. بسیاری از آدرس های ثبت شده در این نقشه های سایت نیز نیازی به پایش مجدد ندارند.
بهتر است که نقشه سایت تنها داری آدرس هایی باشد که به صفحات با ارزش سایت محدود شده اند. این گونه می توان به گوگل فهماند که کدام یک از صفحات سایت نیاز به ایندکس سریعتری داشته و از نظر شما نیز مهمتر محسوب می گردند.
8. تبلیغ های فراوان
تبلیغات از روش های معمول اغلب وبلاگ ها برای کسب درامد است. از این رو توصیه برای حذف این تبلیغات به هیچ وجه گفتگوی خوبی از ناحیه ما محسوب نخواهد شد.
با این حال اگر شما در وبلاگ خود زیاده روی کرده و از تبلیغ های بسیار فراوان در آن استفاده کنید، بالطبع از کارایی و ترافیک وب سایت شما کاسته شده و در نتیجه پول کمتری از تبلیغ کسب خواهید کرد. ایجاد توازن در بین دو بخش محتوا و تبلیغ کار مهمیست و بروزرسانی های اخیر گوگل نشان می دهند که گوگل با استفاده افراطی از تبلیغات در وب سایت ها مخالف است.
9. ساختار صفحه
مشکلی که اغلب در بسیاری از وبلاگها مشاهده می شود اینست که از تگ های هدر به جای ساختار دهی به محتوا، به عنوان استایل دهی به تیتر ها و متن ها استفاده می گردند.
تگ های H2، H1 و H3 می توانند موجب نمایش ساختار محتوا شده و در نتیجه گوگل به راحتی می تواند ارتباط بین تیترها و بلوک های متنی را درک کند. در صورت وجود چنین اشتباهاتی در سایت، سعی در تصحیح این مورد کنید. برای انجام صحیح این کار بهتر است که از توسعه دهنده وبلاگ خود کمک بگیرید.
10. لینک های داخلی
لینک های داخلی دارای اهمیت فراوانی برای وب سایت ها هستند و بهتراست که بهینه سازی آنها را از یاد نبرید. در راستای این کار بایستی به موارد زیر توجه کنید.
- تصحیح لینک های نامعتبر و داری خطای 404
- تصحیح لینک هایی که موجب ریدایرکت می شوند با لینک نهایی
- اضافه کردن لینک های بیشتر به صفحات مهم
11. بروزرسانی لینک ها
وبلاگ شما در طول زمان دارای محتوای بیشتر و بیشتری شده و در نتیجه لازم است که هر از چند گاهی به انکر تکست لینکها نگاهی انداخته و از بروز بودن آنها اطمینان حاصل کنید.
به عنوان مثال صفحه هدف شما در بعضی از کلمات در طول زمان ممکن است که تغییر یافته و به همین نسب بایستی اقدام به تصحیح لینک های داخلی کنید. همچنین اجبار به تغییر متن لینک ها نیز در طول زمان دور از انتظار نخواهد بود.
جمع بندی
موارد بسیاری در این بحث وجود دارند که لیست کامل آنها را می توانید در مطلب سئو تکنیکال مطالعه فرمایید. اما موارد ذکر شده جز مهمترین آنها در یک وبلاگ محسوب می شوند.
یافتن یک عامل بسیار تاثیر گذار در سئو تکنیکال کار سختیست، اما توجه به همه موارد در آن واحد میتواند تاثیر شگفت انگیری به همراه داشته باشد.
همچنین توجه به ایجاد محتوای جامع در وبلاگ ها نیز می تواند موجب سرازیر شدن کاربران به سایت شما گردد. پتانسیل جذب ترافیک از این گونه صفحات بسیار زیاد خواهد وبد و شما را با سرعت بیشتری به موفقیت بیشتر نزدیک خواهد کرد.
پس اگر شما یک وبلاگ نویس فوق العاده هستید که تاکنون به موضوعات مرتبط با سئو تکنیکال توجهی نکرده اید، بهتر است که از همین امروز دست به کار شوید. وبلاگ شما پتانسیل جذب ترافیک بالایی دارد، کافیست که آن را کشف کرده و به حد نهایت بهره وری برسانید.