الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست؟

الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل ابتدا در 20 آگوست 2016 راه اندازی شد. برخلاف الگوریتم های پاندا و پنگوئن گوگل که به عنوان یک آپدیت عرضه شدند، مرغ مگسخوار به به عنوان یک اورهال در هسته اصلی الگوریتم جستجوی گوگل است. با اینکه در طی این فرایند، بسیاری از اجزای اصلی الگوریتم گوگل دست نخورده باقی مانده اند، اما سیگنال هایی از گوگل مشاهده شده که درک خود را نسبت به فهم خواسته کاربر افزایش داده است. با این هدف که بهترین و مرتبط ترین نتایج جستجو را به کاربران ارائه دهد.

گوگل، مرغ مگس خوار را در 26 سپتامبر 2013 معرفی کرد، اما به نظر می آید که این تغییرات در یک ماه قبل اجرا شده بود. در حالی که بعد از اجرای آپدیت های پاندا و پنگوئن، تغییرات زیادی در مقدار ترافیک بسیاری از سایت ها ایجاد شد، اما بعد از راه اندازی مرغ مگسخوار، گزارش خاصی از تغییرات شدید در میزان ترافیک از وبسایتی ارائه نگردید. درحال کلی این طور تصور می شود که بعد از اجرای مرغ مگس خوار، دقت و فهم گوگل ارتقا یافته است. با این حال بعضی از کارشناسان سئو این تئوری را مطرح کرده اند که این مسئله تاثیر زیادی بر روی سئو محلی داشته است.

گراف دانش و جستجوی معنایی

برای درک بهتر هدف مرغ مگسخوار، لازم است که ابتدا با دو تا از امکانات جستجوی گوگل با نام گراف دانش و جستجوی معنایی آشنا شویم.

یک سال قبل از معرفی مرغ مگسخوار، گوگل گراف دانش خود را راه اندازی کرد. این گراف دانش قسمتی از امکانات جدید SERP (صفحه نتایج جستجو) بود که با هدف ارائه پاسخ سریع و دقیق به کاربران درباره افراد، مکان ها و سایر چیزها ایجاد شد.

به عنوان مثال اگر نام انیشتین را در گوگل جستجو کنید، پنلی در سمت راست صفحه ایجاد می شود که در آن توضیحاتی درباره شخص انیشتین، زمان تولد، زمان مرگ، همسران و بچه های او داده شده است.

چگونه گوگل تشخیص می دهد که این نتایج مبتنی بر خواسته اصلی کاربر است؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا بایست مفهوم جستجوی معنایی را بیان کنیم.

جستجوی معنایی تلاش می کند تا نتایج جستجوی مناسبی را فراتر از معنی تک تک کلمات مورد جستجو، به کاربران ارائه دهد. در جستجوی معنایی به مفهوم کلی عبارت دقت شده و به معنی ضمنی عبارت به جای معنای صریح آن توجه می شود. به عنوان مثال در جستجوی کلمه انیشتین جدا از فعالیت های علمی او در پنل سمت راست آن درباره جزییات عمومی زندگی او و همینطور جملات قصار او به نمایش در می آید. همانطور که می دانید انیشتین علاوه بر فعایت های علمی خود، به داشتن جملات قصار ساده نیز معروف است. از این رو گوگل این مورد را نیز در این قسمت قرار داده است.

گوگل در حال افزایش تسلط بر جستجوی معنایی و فعال تر کردن آن است. به گفته خود گوگل، آنها برای درک ماهیتی دنیای واقعی و ارتباط بین آنها به ابزارهایی مانند جستجوی معنایی نیاز دارند. مرغ مگس خوار گوگل نیز در پی همین هدف ایجاد شده و بر روی درک مفهوم عبارات مورد جستجو با استفاده از تکنولوژی های گوگل تکیه دارد.

جستجوی معنایی موضوع بسیار پیچیده ای است، بنابراین یک مثال دیگر نیز برای درک بهتر این مفهوم مطرح می کنیم. تصور کنید که کاربری عبارت انگلیسی “Best Place For Chinese” را مورد جستجو قرار می دهد. این عبارت به معنی “بهترین مکان برای یک چینی” ترجمه می شود اما منظور اصلی کاربر در این جستجو، بهترین رستوران چینی است. گوگل با استفاده از تکنولوژی های خود، این مورد را درک کرده و نتایج مرتبط با آن را نمایش می دهد.

نشانه های الگوریتم مرغ مگسخوار

یکی از اهداف اصلی مرغ مگس خوار، تبدیل مفاهیم به واقعیت های موجود است. هدف نهایی این سیستم اینست که نهایتا به عنوان یک استاندارد جستجو تعیین شود. مثال رستوران چینی در پاراگراف قبل نمونه مشخصی از این نوع تبدیل است و از نمایش موارد بی ربط جلوگیری می کند.

مرغ مگسخوار و جستجوی صوتی

با نگاهی به گذشته در می یابیم که به روز رسانی مرغ مگس خوار، گامی برای تسلط بر روی جستجوی صوتیست که رشد آن اجتناب ناپذیر است. در هنگام معرفی مرغ مگس خوار در سال 2013، اصطلاح جستجوی مکالمه ای (Conversational Search) موجی از مباحثات را در بین کارشناسان سئو ایجاد کرده بود.

ظهور جستجوی صوتی در سال های بعد، گوگل را موظف می کند که خود را به تکنولوژی های جدید مجهز کند تا مفاهیم صوتی را درک کرده و سوالات کاربران را متوجه شود. سوالاتی از قبیل “ارزانترین رستوران نزدیک من کجاست؟” یا “چگونه میتوانم دوچرخه خود را تعمیر کنم؟”

در مجموع، تکنولوژی که محدود به درک کلمه به کلمه عبارات است، نمی تواند مقیاس اندازه گیری مشخصی را برای هدف کاربران پیدا کند. تکنولوژی هایی مانند جستجوی معنایی و مرغ مگس خوار برای عملکرد موثر در دنیای واقعی طراحی و توسعه داده شده اند.

مرغ مگسخوار و جستجوی محلی

در حالی که کارشناسان سئو طبیعی، در تلاش بر روی تاثیرات مرغ مگس خوار بر دنیای وب بودند، متخصصین سئو محلی، با افت قابل توجهی در نتایج جستجو برخورد کردند. این متخصصین مشاهده کردند که بعد از این آپدیت نتایج جستجوی محلی که در قالب سه تا از کسب و کارهای نزدیک نمایش داده میشد، به شکل یک کسب وکار یا وب سایت درآمده است. مشکل از آنجا حادتر شد که بسیاری از وب سایت ها، نام محلی کسب وکار خود را به موارد پر جستجو تغییر داده و با استفاده از روش های نا متعارف به فریب گوگل در این زمینه پرداختند.

همچنین آنها دریافتند که علاوه بر این معضل، مشکلات دیگری نیز به وجود آمده است که عبارت بودند از:

  • شعاع بزرگتر گوگل برای انتخاب کسب و کارهای محلی
  • حضور مداوم وبسیات های از نوع دیرکتوری به جای نمایش خود کسب و کارها

چگونه بفهمیم که وب سایت ما توسط مرغ مگس خوار آسیب دیده است؟

ایجاد پنل هایی که صرفا به معرفی یک کسب و کار مرتبط می پرداخت، بیشترین صدمه ای بود که به کسب و کارها زد. آنها با این رویکرد، شانسی برای نمایش در صفحه جستجوی محلی نداشتند. اگر وب سایت شما با ظهور مرغ مگس خوار دچار افت رتبه شدیدی شده است، حتما وب سایت خود را به صورت دقیق چک کنید و تاثیرات دیگر آپدیت ها مانند پاندا و پنگوئن را نیز در نظر بگیرید.

مرغ مگس خوار یک فرصت است

مرغ مگسخوار به تمام صاحبین وب سایت ها این پیام مهم را داد که گوگل ازین پس به درک عبارات مورد جستجو و محتوای سایت ها می پردازد. مفاهیم را به هم ارتباط داده تا بهترین نتایج جستجو را ارائه دهد، بنابراین آنها دیگر نبایست به فکر هماهنگی صد در صد عنوان صفحات یا متن خود با کلمات کلیدی باشند.

مهمترین نکته برای صاحبین وبسایت ها در این تغییر و تحول اینست که آن ها به فکر زبان طبیعی نوشته های خود باشند. مرغ مگس خوار تلنگری برای اسپمرهاست تا از این پس به زبان خود کاربران، محتوا تهیه کنند.

وبسیات هایی که ماهرانه سوالات کاربران را پیدا می کنند و پاسخ به آنها را نیز با دقت منتشر می کنند، توسط گوگل به عنوان منابع مرتبط شناسایی می گردند. وقتی محتوای سایت شما، به عنوان یک محتوای مرتبط با موضوع جستجو شناسایی می شود، فرصتی برای سایت شما ایجاد می گردد که نه تنها در نتایج جستجو رتبه خوبی کسب کند، بلکه بتواند در پنل های دانش گوگل نیز نمایش داده شود. امروزه با توجه به تغییراتی که موتورهای جستجو کرده اند، اولویت اصلی سئو می بایست درک خواسته کاربران در نتایج جستجو باشد. برای رسیدن به این هدف باید ترکیبی از فاکتورهای رابطه مستقیم با کاربران، جستجوی کلمات کلیدی و آنالیز موضوعات مورد جستجو را سر لوحه کار خود قرار داد تا سایت شما بیشترین نمایش را در موتورهای جستجو کسب کند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *