آیا میخواهید بدون نگرانی از پنالتی شدن در کلمات کلیدی پر رقابت، رتبه کسب کنید؟ پس وقت آنست که به فکر سئو کلاه سفید باشید.
اما قبل از اینکه شروع به سئو کلاه سفید کنید، ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که آیا صرف با سئو کلاه سفید می توان با وب سایت های آلوده به سئو کلاه سیاه رقابت کرد؟ آری، شما می توانید. حداقل در اغلب کسب و کارها این هدف دست یافتنیست.
در این مقاله به معرفی تکنیک های سئو کلاه سفید می پردازیم. اما در ابتدا قصد داریم که سئو کلاه سفید و کلاه سیاه را تعریف کرده و تفاوت بین آنها را شرح دهیم.
مقایسه سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه
هدف کلی هر نوع سئو افزایش رتبه وب سایت در نتایج موتورهای جستجوست. سئو در حالت کلی به دو نوع مجزای کلاه سفید و کلاه سیاه تقسیم بندی می شود. اما تفاوت بین این دو در چیست؟
سئو کلاه سفید چیست؟
منظور از سئو کلاه سفید استفاده از تکنیک ها و تاکتیک های مورد قبول گوگل است. هدف از این تکنیک ها ارائه بهترین نتایج برای کاربران موتورهای جستجوست. به عنوان مثال یکی از این تکنیک ها در اولویت قرار دادن کاربران نسبت به موتورهای جستجوست.
به عنوان یک کلاه سفید:
- در راستای قوانین گوگل عمل می کنید.
- بهینه سازی ها را در راستای نیاز کاربران و نه موتورهای جستجو انجام میدهید.
- محتوای با ارزشی تولید می کنید که افراد علاقه مند به خواندن و اشتراک گذاری آن هستند.
- وب سایتی می سازید که در زمینه کاری شما نسبت به دیگر رقبا، جایگاه مستقل و برتری دارد.
- سرعت وب سایت شما زیاد بوده و نمایش آن در موبایل درست است.
- از متا تگ های صحیح استفاده می کنید.
- کار با وب سایت شما آسان است.
روی دیگر سکه، سئو کلاه سیاه است قرار دارد و تکنیک های آن در مقابل سئو کلاه سفید می باشد.
سئو کلاه سیاه چیست؟
سئو کلاه سیاه به تکنیک هایی گفته می شود که استفاده از روش های آن در راستای قوانین گوگل نیست و در اغلب مواقع نیز این اقدامات به دور از خلاق است. اما ممکن است که به شما در کسب نتایج ایده آل کمک کنند. سئو کلاه سیاه غالبا بر روی نقاط ضعف الگوریتم ها تمرکز می کند.
به عنوان یک کلاه سیاه شما معمولا:
- قوانین گوگل را زیر پا میگذارید.
- مورتوهای جستجو را نسبت به کاربران در اولویت بالاتری قرار می دهید.
- سعی در فریب کاربران با استفاده از تکنیک هایی مانند Cloaking یا Doorway pages می کنید.
- وب سایت دیگران را هک می کنید.
ما قصد نداریم که در این مطلب به بحث درباره اخلاقی بودن این تکنیک ها بکنیم. نکته صحبت ما اینست که استفاده از روش های سئو کلاه سیاه غالبا با ریسک زیادی همراه است.
به همین دلیل است که ما هیچگاه در وبلاگ رادزاد کاربران را تشویق به سئو کلاه سیاه نکرده ایم. ما طرفدار روش های کلاه سفید هستیم، هر چند سئو کلاه خاکستری نیز گزینه بدی نیست.
بنابراین هدف این مطلب اینست که به شما نشان دهد چرا تکنیک های سئو کلاه سفید در اغلب مواقع بهتر از کلاه سیاه است. (مگر اینکه کسب و کار شما به گونه ای باشد که کلاه سیاه را دیکته کند)
اما در ابتدا به این سوال می پردازیم که آیا سئو کلاه سفید برای شما مناسب هست یا خیر؟
آیا سئو کلاه سفید همیشه بهترین انتخاب محسوب می شود؟
پاسخ این سوال وابسته به اهداف شماست. اگر هدف شما ساخت برندی ماندگار است، سئو کلاه سفید همان راهیست که بایستی دنبال کنید. اما اگر در کسب و کارهایی مانند وام های یک روزه فعالیت می کنید، احتمالا سئو کلاه سفید پاسخگوی شما نمی باشد.
با اینکه ما طرفدار روش های کلاه سفید هستیم، اما کسب و کارهایی مانند شرط بندی یا وام های یک روزه، تقریبا شانسی برای موفقیت با سئو کلاه سفید ندارند. شاید شما با استفاده از سئو کلاه سفید به رتبه های خوبی در این نوع کسب و کارها دست یابید، اما رقبای شما در چنین شرایطی سعی می کنند تا با استفاده از روش های سئو کلاه سیاه، شما را به پایین بکشند.
اما اگر در یک کسب و کار قانونی فعالیت می کنید (ما معتقدیم که اغلب خوانندگان ما در چنین کسب و کارهایی فعال هستند)، شانس زیادی برای پیروزی بدون استفاده از سئو کلاه سیاه دارید.
اما چرا سئو کلاه سیاه کار عاقلانه ای دیگر محسوب نمیشود؟
- سئو کلاه سیاه نسبت به گذشته پر هزینه تر شده است. گوگل نسبت به گذشته هوشمندتر شده و دیگر تکنیک هایی مانند اسپم کردن یا به کار بردن بی رویه کلمات کلیدی موثر نیستند، بنابراین به عنوان یک کلاه سیاه مجبورید که به سراغ روش های پر هزینه تر مانند ساخت PBN بروید.
- سئو کلاه سیاه ریسک بالایی دارد. هیچ کسی خواهان جریمه شدن توسط گوگل نیست. اما اگر به سراغ روش های کلاه سیاه بروید، احتمال فراوانی برای پنالتی شدن وب سایت شما وجود دارد.
- سئو کلاه سیاه نیاز به دانش فنی نسبتا زیادی دارد. اگر وارد مسیر کلاه سیاه شوید، بدون درک نحوه کار وب و شناخت نقطه ضعف های آن قادر به ادامه مسیر نخواهید بود. بسیاری از این دانش ها به طور عمومی به اشتراک گذاشته نمی شوند و این مسئله بدین معنیست که غالب افراد سئو کلاه سیاه را به عنوان یک گزینه قابل اعتماد تصور نمی کنند.
در ادامه به معرفی مهمترین روش های سئو کلاه سفید پی پردازیم.
1. در اولویت قرار دادن نسخه موبایل
گوگل در حال حاضر توجه ویژه ای به نسخه موبایل وب سایت دارد. به عبارتی دیگر، صفحاتی که در دستگاه های موبایل به درستی نمایش داده نمی شوند، احتمالا رتبه خوبی نیز کسب نخواهند کرد. نحوه کار گوگل امروزه بدین گونه است که ابتدا نسخه موبایل صفحات را ایندکس کرده و رتبه بندی را بر این اساس انجام میدهد.
بنابراین اگر به عنوان مثال در سایت شما تبلیغات زیادی در نسخه موبایل نمایش داده شود، بهای آن را نیز خواهید پرداخت. اگر نسبت به موبایل فرندلی بودن وب سایت خود اطمینان ندارید، وارد اکانت گوگل سرچ کنسول وب سایت شده و بخش گزارش های Mobile آن را مشاهده کنید. گوگل در صورت مشاهده مشکلی در نسخه موبایل، آن را از این طریق به شما اطلاع خواهد داد و در نتیجه قادر به انجام اقدامات مناسب هستید.
2. ثبت کسب و کار در Google My Business
جستجوی موبایلی و محلی در عین مستقل بودن، وابستگی هایی نیز به هم دارند. طبق آمار 20% جستجوی های انجام شده در دستگاه های موبایل با هدف یافتن یک مکان انجام می شوند.
با توجه به پیشرفت گوگل در نمایش نتایج محلی، ثبت دقیق اطلاعات وب سایت در Google My Business امری ضروریست. در حال حاضر بیش از نیمی از کسب و کارهای آنلاین، اطلاعات خود را در این پلتفرم ثبت کرده اند.
3. تمرکز بر روی تجربه کاربری
گوگل همواره وبمسترها را تشویق کرده است که توجه ویژه ای به موضوع تجربه کاربری کنند. همزمان با هوشمندتر شدن الگوریتم ها، وب سایت هایی که این کار را با دقت بیشتری انجام دهند، شانس بیشتری برای کسب نتایج بهتر دارند. تجربه کاربری مثبت چیزی فراتر از کدنویسی صحیح است.
طبق مطالعات انجام شده توسط مجله Oxford، هدف از طراحی UX در کسب و کار، افزایش رضایت مشتریان، وفاداری و همینطور اشتیاقیست که آنها از تعامل با یک صفحه دارند. هدف بایستی در ابتدا شناسایی نیاز کاربران و سپس طراحی اصولی باشد که موجب راحتی کار با وب سایت و ایجاد یک حس رضایت در کاربران می شود.
اعمال راهکارهای دستیابی به تجربه کاربری خوب آسان است. مقالات و توصیه های زیادی در این حوزه در وب منتشر شده اند. آنچه که موجب تمایز بین حرفه ای ها و آماتور ها می گردد، تست A/B است. هر کدام از ما تعصب خاصی بر روی تاثیر گذار بودن المان های صفحه داریم. با انجام یک سری از تست ها می توان به این آگاهی رید که کدام یک از اجزا مناسب بوده و کدام یک مورد علاقه کاربر نیست.
4. جستجوی کلمات کلیدی
جستجوی کلمات کلیدی هنوز داری اهمیت زیادیست. ابزارهای خوبی در این حوزه مانند Moz و ahref وجود دارند. با این حال روش استفاده از کلمات کلیدی به دست آمده از این ابزارها با توجه به ظهور RankBrain تغییراتی کرده است.
RankBrain یک سیستم یادگیری ماشینیست. این سیستم به گوگل کمک می کند تا به جای توجه به داده های متا، خود دست به کار شده و مفهوم محتوا را درک کند.
ابزارهای نسل جدید جستجوی کلمات کلیدی با آگاهی از این ماجرا، کلمات کلیدی را در قالب دسته هایی عرضه می کنند. دسته هایی که هدف کاربران از جستجوی آنها تقریبا یک چیز ثابت است. با تجهیز شدن به این اطلاعات، کاربران می توانند محتوایی را تولید کنند که به مجموعه ای از کلمات کلیدی پاسخ مناسبی می دهد. دقت داشته باشید که در استفاده از این کلمات کلیدی هوشمندانه عمل کرده و هیچگاه اغوا به استفاده بی رویه از تک تک کلمات کلیدی نشوید.
5. برنامه بازاریابی محتوای بهتر نسبت به رقبا
طبق مطالعه انجام شده توسط Content Marketing Institute در سال 2015 تنها 37% پاسخ دهندگان عقیده داشتند که بازاریابی محتوای آنها موثر واقع شده است. از آنجا که محتوا یکی از دو فاکتور مهم در رتبه بندی گوگل محسوب می شود، در نتیجه بایستی آن را به شکل درستی انجام رساند.
همه درباره تولید محتوای ارزشمند صحبت می کنند، اما در واقع این عبارت به چه معناست؟ منظور ایجاد محتوایی مفید، یافتن مخاطبین درست و سپس رسیدن به آن کاربران است. این پروسه کار سختی نیست. تنها نیاز است که با مشتریان خود یکدل شوید.
کلمات کلیدی پرسشی را همیشه به یاد داشته باشید. امروزه کاربران بیشتری در موتورهای جستجو به طرح پرسش های خود می پردازند و توجه به آنها می تواند نتایج خوبی برای شما به ارمغان بیاورد.
6. استفاده از اسکیما برای رسیدن به صدر نتایج
در سال 2014 وب سایت Searchmetrics در طی گزارشی اعلام کرد که یک سوم نتایج جستجو حاوی ریچ اسنیپت های تولید شده توسط اسکیما مارک آپ ها هستند، در حالی که تنها 0.3% وب سایت های دنیا از این ابزار استفاده می کنند. حدس ما اینست که این عدد در طی سال های گذشته بیشتر شده، اما هنوز فرصت های زیادی برای استفاده از اسکیما در صفحات وب وجود دارد.
اسکیما مارک آپ ها تکه کدهایی هستند که در قالب HTML به صفحات سایت اضافه می شوند. این تگ های توصیف پیشرفته تری را ارائه داده که در نتایج جستجو نیز بعضا به شکل ریچ اسنیپت ظاهر می شوند. اسکیماها در فرمت های رایجی مانند Organization، Event، Music، People، Product، Recipe، Review، Rating و Video استفاده می شوند.
مهمترین امتیازات استفاده از اسکیما ها عبارتند از:
- ریچ اسنیپت هایی که موجب نمایش بهتر نتایج جستجو و کمک به کاربران می شوند.
- اسکیما موجب درک آسان تر محتوا برای موتورهای جستجو می شود.
- میکرودیتاها موجب افزایش کلیک کاربران بر روی سایت ها در نتایج جستجو می گردند.
7. لینک سازی
ممکن است روزی فرا برسد که لینک ها دارای اهمیت کمی در رتبه بندی شوند، اما آن روز هنوز فرا نرسیده است. اگر شما یکی از دو فاکتور مهم رتبه بندی را نادیده بگیرید، مطمئنا ضررهایی به خود خواهید رساند. نکته مهم این کار، ساخت لینک های صحیح است. لینک هایی که با وب سایت شما در ارتباط هستند. این گونه لینک ها برای سایت مفید هستند.
راهکار پیشنهادی ما ایجاد یک منبع قوی از اطلاعات در حیطه کسب و کارتان است. این گونه منابع پتانسیل بالایی برای دریافت لینک دارند. به علاوه یک منبع قوی، اعتماد بیشتری از سوی کاربران دریافت می کند.
حرف آخر اینکه نیازی به مدیریت تمام فاکتورهای گوگل برای کسب رتبه بالا نیست. تنها با تمرکز بر روی این تکنیک ها می توانید ترافیک ارگانیک زیادی دریافت کنید.
عالی بود نکاتی که گفتید. یه سوال… کلاه سفید بهتره یا کلاه سیاه؟ کدوم زودتر به نتیجه میرسن و پایدار ترند؟ |:)
پیشنهاد ما همیشه و همیشه استفاده از سئو کلاه سفید هست، هرچند اگر خیلی دیر به نتیجه برسید. در واقع اگر برای سرمایه و زمان خود ارزش قائلید، منطقیه که به سمت سئو کلاه سیاه نروید.