برندینگ چیست؟

چه شما یک شرکت جدید راه اندازی کرده باشید، چه به دنبال ارتقای کسب و کار فعلی خود هستید، فرقی ندارد، در هر دو حالت قدرت برند، نقش مهمی در موفقیت بالقوه شما دارد.

اینکه چگونه در چشم مشتریان، رقبا و جامعه دیده شوید به برند شما بستگی دارد. ساختن یک برند معتبر و قوی چیزی نیست که بتوانید با انجام چند کار یک دو ساعته به آن برسید. ساخت برندی معتبر نیاز به برنامه بلند مدت دارد.

در این راهنمای مقدماتی، شما را با مبانی استراتژی برند و برندینگ آشنا می کنیم و همچنین مزایای داشتن یک برند قوی را برمیشماریم.

برند چیست؟

برندینگ فرآیند ایجاد یک هویت متمایز برای کسب و کار، در ذهن مخاطبان و مصرف کنندگان هدف شما است. در ابتدایی ترین سطح، برندینگ از لوگو، طراحی بصری، ماموریت و لحن یک کسب و کار تشکیل شده است. اما هویت برند شما با کیفیت محصولات، خدمات مشتری و حتی نحوه قیمت گذاری محصولات یا خدمات شما نیز تعیین می شود.

با ساختن وب‌سایتی که توصیف کننده محصولات و خدماتتان است، طراحی تبلیغی که کالاها و خدمات شما را پروموت می‌کند، انتخاب رنگ‌های خاصی که با کسب و کار شما مرتبط است، ایجاد یک لوگو و نشان دادن آن در تمام حساب‌های رسانه‌های اجتماعی خود،  همه و همه جزئی از فرایند برندینگ کسب و کار شما است. با این کارها شما در حال شکل دادن به نحوه برداشت و تصور کاربران از کسب و کارتان هستید.

با این حال، حتی اگر هرگز روی یک استراتژی برندینگ سرمایه گذاری نکنید، همچنان یک برند خواهید داشت. به عنوان مثال، اگر شما کسب و کاری هستید که خدمات بدی به مشتریان عرضه می کنید، این موضوع در نهایت روی دید مشتریان شما تأثیر می گذارد. با این کارها شما به راحتی به عنوان کسب و کاری شناخته می شوید که به مشتریان خود اهمیت نمی دهد، در سوی مقابل نیز می توانید خود را به عنوان یک برند قوی تثبیت کنید.

در نهایت، آنچه مشتریان شما در مورد برند شما تصور می کنند و بیان می کنند، خود واقعیت است (نه آنچه شما دوست دارید کاربران به آن فکر کنند). خوب یا بد، برندینگ تصوری است که با شنیدن نام کسب و کار شما در ذهن آنها ایجاد می شود. برندینگ بر اساس احساسی است که آنها دارند و بر اساس تجربیاتی که با شما داشته اند شکل گرفته است.

به همین دلیل است که استراتژی برندینگ و برنامه مدیریت برند شما بسیار مهم است.

چرا باید برندینگ را جدی بگیرید؟

عملا هیچ کسب و کاری به امید ایجاد یک برند غیرقابل اعتماد یا “بد” شروع نمی شود. بسیاری از کارآفرینان کسب و کار خود را همراه با چشم اندازی مبنی بر ارائه محصولات عالی، داشتن کسب و کاری با ارزش و ایجاد مشتریانی وفادار راه اندازی می کنند.

باز هم تاکید می کنیم که بدون سرمایه گذاری بر روی ساختن یک برند قوی، در نهایت یک برند خواهید داشت، بنابراین بهتر است هر فرصتی را برای موفقیت در این کار از دست ندهید.

هدف از ایجاد برندینگ این است که به سادگی و به راحتی به مشتریان خود کمک کنید تا از طریق ارائه جذاب محصولات، آنچه را که ارائه می دهید و نحوه ارائه آن را درک کنند. در واقع برندینگ ترکیبی از همه چیزهایی است که با کاربران به اشتراک می گذارید. در مورد برندینگ، کاری که انجام می دهید بسیار مهمتر از آنچه بیان می کنید است. اگر ماموریت کسب و کار شما بر خدمات با کیفیت و در سطح جهانی تمرکز دارد، اما در عمل خدمات شما سطح پایین باشد، یک عدم تطابق بین گفته و عمل شما وجود دارد.

برندینگ موثر به یک برنامه مدون شامل دستورالعمل هایی واضح و همچنین همسویی اعمال شما با هویت ایده ال برندتان نیاز دارد.

مزایای ساخت یک برند قوی

سرمایه گذاری روی هویت برند شما فقط برای سرگرمی نیست، بلکه دارای مزایای بسیاری در دنیای واقعی است که می تواند به رشد و موفقیت کسب و کار شما در مقیاس بزرگ کمک کند.

مزایای یک برند قوی عبارتند از:

  • افزایش فروش
  • وفاداری و شناسانده شدن به مشتری
  • کمک به ایجاد یک مأموریت یا یک هدف روشن و الهام بخش در سطحی گسترده
  • کمک به ایجاد یک فرهنگ شرکتی قوی که در آن کارکنان شما عاشق کاری که انجام می دهند هستند
  • جذب استعدادها برای کمک به رشد بیشتر کسب و کار شما
  • افزایش ارزش کسب و کار و تمایز از دیگر رقبا

باز هم تاکید می شود که ایجاد یک برند قوی زمان بر است، اما تلاش در این مسیر، ارزش این پاداش را دارد.

دستورالعمل های برند و فرآیند برندینگ

داشتن دستورالعمل‌های واضح برای برند در جهت حفظ یک برند منسجم و استوار ضروری است. برند شما نه تنها شامل درک مشتریان از هویت شما می شود، بلکه بر روی تصور کارکنان از شما نیز تاثیر گذار است.

علاوه بر لوگو و رنگ های شرکتی، می توانید پیام برند و هویت برند خود را از طرق زیر منتقل کنید:

  • محیط و فضای فروشگاه شما: آیا محیط فروشگاه شما نشاط آور و مدرن است؟ یا فضای کاری شما کسل کننده است؟
  • داشتن یک شعار واضح برای برند: به چه دلیلی می‌خواهید توسط مشتریانتان شناخته شوید؟
  • کارکنان شما چگونه با مشتریان رفتار می کنند: آیا به خاطر مشتری مداری و تجربه خوب مشتریان از خرید شناخته می شوید؟
  • محصولاتی که ارائه می کنید: آیا محصولات شما به کیفیت بالایشان شهرت دارند؟
  • قیمتی که اعلام می کنید: آیا برندینگ شما بیشتر به سمت مشتریان لوکس است یا مشتریانی که بیشتر به دنبال خریدهای مقرون به صرفه هستند؟
  • بسته بندی محصول: بسته بندی محصول که اغلب نادیده گرفته می شود، می تواند تأثیر قابل توجهی بر شناخت برند و ارزش برند شما داشته باشد.
  • روابط عمومی: روابط عمومی و استراتژی برندینگ اغلب با هم در ارتباط هستند. نحوه پاسخگویی شما به چالش ها و اشتباهات انجام شده در حین رشد یک کسب و کار بر برند شما تأثیر می گذارد.
  • حامیان مالی: افرادی که حامی مالی برند شما هستند نیز نقش مهمی در تصویری که از برند شما به وجود می آید دارند.
  • تبلیغات: تبلیغات موثر برای افزایش شناخت برند شما آیتمی حیاتی است. پیام شما به مخاطب هدف باید مستقیماً مشکلات، چالش ها و نیازهای آنها را هدف قرار دهد.

تقریباً هر تصمیمی که در کسب و کار خود می گیرید در نهایت بر قدرت برند شما تأثیر گذار هستند.

نکاتی در زمینه مدیریت برند و برندینگ برای رشد برند شما

اگر کسب و کار شما هنوز برند ثابتی ندارد، یا آنچه را که برند شما در حال حاضر نشان می دهد را دوست ندارید، ممکن است نیاز به یک “ریبرندینگ” داشته باشید. قبل از اینکه نتیجه تمام تلاشهایی را که برای برند فعلی خود انجام داده اید کنار بگذارید، باید مخاطبان هدف و مشتریان وفادار خود را در ذهن داشته باشید.

از وسوسه «شروع دوباره از صفر» بپرهیزید، مگر اینکه کاملاً این نیاز حس شود. یک برند جدید می تواند به طور چشمگیری سلامت کسب و کار شما را بهبود بخشد، اما شما مطمئنا در این فرآیند علاقه ای به ایجاد حساسیت برای مشتریان فعلی ندارید.

در اینجا نکاتی را برای ایجاد شکلی بهتر برای درک عمومی نسبت به کسب و کارتان آماده کرده ایم:

  • مشخص کنید که مشتریان و مخاطبان هدف شما چه چیزی را در کسب و کار شما بیشتر دوست دارند. چه چیزی شما را متمایز می کند؟ نقاط قوت شما چیست؟
  • یک شعار برای برندتان ایجاد کنید که هدف کسب و کار شما نسبت به مشتریانش را بیان می کند و اعلام می کند که شما در چه چیزی بهترین هستید. به مشتریان خود چه قولی می دهید؟ در این بخش فهرست کردن 3 تا 6 ویژگی که می‌خواهید در آنها کاملاً برتر از دیگران باشید می‌تواند حرکت مفیدی باشد.
  • اطمینان حاصل کنید که عناصر بصری شما با هویت بصری مورد نظر و برند شما مطابقت دارند. اگر نویدبخش نوآوری هستید، از تصاویر خاکستری و خسته کننده استفاده نکنید. رنگ ها و نوع طراحی نقش مهمی در ایجاد تصویری قوی از برند دارند.
  • استانداردهایی را برای لباس و رفتار کارکنان ایجاد کنید که هم راستا با شعار برند شما است. مطمئن شوید که آنها می دانند برند شما چیست و می توانند از آن حمایت کنند.
  • تصاویر خود را در هر ابزار بازاریابی که استفاده می‌کنید، از تابلوهای تبلیغاتی گرفته تا نمایش‌گرهای فروشگاه، پست‌ها و کیسه‌های خرید، اعمال کنید. این کار به مشتریان فعلی و مشتریان جدید کمک می کند که پیام ثابتی از برند دریافت کنند.

برندینگ فرآیندی پیچیده است، عمدتاً به این دلیل که موفقیت یا شکست آن با واکنش مشتریان شما نسبت به تعامل با شما وابسته است. شما همیشه این واکنش را به درستی دریافت نخواهید کرد، اما هزینه های سرمایه گذاری نکردن در برندینگ، عواقب منفی دیده شدن به عنوان یک برند غیرقابل اعتماد را سنگین می کند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *