آقای جان مولر از تیم گوگل اخیرا توضیح داد که چرا کلمات جمع و مفرد در نتایج جستجوی گوگل رتبه های متفاوتی دریافت می کنند.
بسیاری از متخصصین سئو پیشنهاد می کنند که عبارات متشابه و مترادف کلمه کلیدی اصلی را در حالت مفرد و جمع، در بدنه محتوا استفاده کنیم. جان مولر توضیح می دهد که چرا بایست یکی از نسخه های جمع یا مفرد را انتخاب و سپس بر روی آن تمرکز نمود.
سوال درباره جمع و مفرد کلمات کلیدی
در دورهمی آنلاین گوگل شخصی چنین سوالی را مطرح کرد:
“علت کسب رتبه کاملا متفاوت برای حالت مفرد و جمع یک کلمه کلیدی چیست؟ ما مثال هایی داریم که جمع یک کلمه کلیدی جز پنج رتبه اول نتیجه جستجوست، در صورتی که نسخه مفرد آن در 100 نتیجه اول نیز دیده نمی شود.”
پاسخ جان مولر به این سوال بدین شکل بوده است:
“قصد کاربر از جستجوی این دو حالت می تواند متفاوت باشد. بنابراین بسته به شرایط موجود ممکن است نتایج متفاوتی را مشاهده کنیم. بنابراین انتظار نمی رود که در جستجوی نسخه های مفرد و جمع یک کلمه کلیدی نتایج جستجو یکسانی را مشاهده کنیم.
احتمال می رود که ما جمع و مفرد یک کلمه را به عنوان دو عنصر مجزا در نظر گرفته و همچنین قصد کاربران نیز از جستجوی این دو حالت کمی متفاوت باشد. بنابریان گوگل الزاما نسخه های مفرد و جمع یک کلمه کلیدی را مانند هم نمی داند و در نتیجه ممکن است نتایج جستجوی متفاوتی را مشاهده کنیم.”
چرا گوگل باید نتایج متفاوتی را نمایش دهد؟
محتوای مورد نظر کاربر در هنگام جستجوی حالت مفرد یا جمع یک کلمه کلیدی می تواند متفاوت از یکدیگر باشد. بنابریان این امکان وجود دارد که مفرد یک کلمه کلیدی به یک معنی و جمع آن به معنی دیگری باشد.
در حالت کلی می توان گفت که احتمالا تفاوت هایی بین مفرد و جمع یک کلمه کلیدی وجود دارد. اما علت این تفاوت بسته به هر کلمه متفاوت است.
خواسته کاربر در بعضی از این دو نوع جستجو با یکدیگر یکسان نیست. به عنوان مثال ما در جستجوی کلمات کلیدی مرتبط با فروم ها مشاهده نمودیم که گوگل به ازای حالت مفرد، به نمایش سایت هایی می پردازد که خودشان فروم نیستند، بلکه به معرفی بعضی از فروم ها پرداخته اند. اما با به کار بردن حالت جمع همان کلمه کلیدی، گوگل به نمایش آیتم های پرداخت که خود از نوع فروم بودند.
البته این موضع در مورد همه فروم ها انتفاق نمی افتد. از نظر ما گوگل به واسطه سیگنال هایی که در این شرایط دریافت می کند به نمایش چنین آیتم های متفاوتی در نتایج جستجو پرداخته است.
به همن دلیل نمی توانیم یک دلیل کلی برای همه حالات بیاوریم. اما می توانیم منظور کاربران را در نسخه جمع یا مفرد یک کلمه کلیدی شناسایی کنیم.
چگونه خواسته کاربران از جستجو را شناسایی کنیم؟
در اینجا مثالی را برای شما مطرح می کنیم. کلمه مورد نظر ما “کار” است.
حالت مفرد: کار
اگر عبارت “کار” را در گوگل جستجو کنیم با مجموعه ای از سایت های استخدامی مواجه می شویم. این نشان می دهد که هدف کاربران از جستجوی این کلمه، بیشتر یافتن کار جدید است. علت کسب رتبه بهتر این گونه سایت های استخدامی اینست که رضایت بیشتری برای کاربران به همراه داشته است.
اینجاست که متوجه می شویم انکرتکست ها، بک لینک ها و کلمات کلیدی، تحت الشعاع فاکتور رضایت کاربران قرار می گیرند و اگر در این راستا نباشند، عملا در رتبه بندی سایت ها کنار گذاشته می شوند.
هیچ کس نمی تواند بدون در نظر داشتن فاکتور خواسته کاربران، نوع رتبه بندی سایت ها را درک کند. با استفاده از این نکته می توان به درک عدم کسب رتبه یک صفحه در حوزه بازاریابی محتوا رسید.
حالت جمع: کارها
با جستجوی عبارت کارها به وب سایت هایی بر میخوریم که از نوع مقاله هستند و از دریچه ای به این زمینه پرداخته اند. اینجاست که متوجه می شویم برای کسب رتبه بهتر در این حالت، می بایست مقاله ای را مطابق با خواسته کاربران برایشان آماده کنیم.
عبارات مشابه با کلمه کلیدی
ما همیشه پیشنهاد می کنیم که از عبارت مترادف و مشابه با کلمه کلیدی هر صفحه، به صورت اسپم استفاده نکنید. گوگل از این عبارت صرفا برای درک بهتر محتوا استفاده کرده و نیازی به زیاده روی نیست.
گوگل و بینگ از عبارت مشابه برای ارائه نتایج جستجوی بهتر استفاده می کنند، اما همانطور که در بحث بالا مشاهده کردید، خواسته کاربر نقشه مهمی در رتبه بندی سایت ها محسوب می گردد.
تنها اضافه کردن عبارت مشابه با کلمه کیدی به محتوا کافی نیست و نیاز است که علاوه بر این، خواسته کاربر را نیز در هنگام بهینه سازی محتوا در نظر داشته باشیم. در حقیقت بایست محتوایی تولید کنیم که منجر به رضایت کاربران گردد.