در این مطلب به بررسی تغییراتی که در نوع جستجوی کاربران و به تناسب، در نوع عمکرد موتورهای جستجو در سالهای اخیر ایجاد شده است می پردازیم.
چرا سئو از مفهوم ارتقا موتورهای جستجو به مفهوم ارتقا تجربه جستجو تبدیل شده است؟
در زمینه بازاریابی اینترنتی هیچ کلمه ای پرکاربردتر و مفهومی تر از سئو وجود ندارد. این کلمه که مختصر شده عبارتی با معنی ارتقا برای موتورهای جستجو می باشد، در حالت کاربردی به معنای چگونگی تنظیمات سایت به منظور نمایش حداکثری در صفحه جستجو، برای گرفتن بیشترین ترافیک می باشد.
از وقتی که کمپانی ها و سایت ها شروع به آنالیز پارامترهای سئو کردند و اطلاعاتی را با صحیح و خطا به دست آوردند تا رتبه سایت را افزایش دهند، نوع رقابت و بازاریابی همراه با آن نیز به همراه آن تغییر کرده است. در حال حاضر با توجه به رشد روز افزون اطلاعات در این زمینه، سئو از مفهوم سابق خود کمی فاصله گرفته و به مفهوم ارتقای تجربه جستجو در حال تغییر است. اما این مفهوم در واقع به چه معنیست؟
برای سایت هایی که به دنبال بیشتر دیده شدن در نتایج جستجو هستند، این مفوم به معنی فکر کردن فراتر از حیطه لینک ها، کلمات کلیدی و پروفایل هاییست که ساخته اند می باشد. با اینکه این مفاهیم اجزا اصلی و حیاتی معادله سئو محسوب می شوند، اما اجزا دیگری نیز در این کار دخیل هستند. کاربران امروزی به یک مصرف کننده تام تبدیل شده اند و سایت ها برای جلب توجه این کاربران، می بایست از روش های جدید در کار خود استفاده کنند.
در ادامه به توضیح بیشتر این مفهوم می پردازیم و آن را از جهات مختلف بررسی می کنیم.
محاسبات کمتر، توجه بیشتر
خوشبختانه تحقیقات زیادی درباره روشهای افزایش نمایش و فراخوانده شدن سایت ها در موتورهای جستجو انجام شده است و آنها با توجه به نتایج به دست آمده می توانند دقیقا تعداد کلمات کلیدی و لینک هایی که شما به آن نیاز دارید را محاسبه کنند. این نتایج همچنین مدت زمان انجام این کار و تعداد دفعات آن ها را نیز برای گرفتن بیشترین کلیک، محاسبه کرده و به شما اعلام می کنند.
با اینکه این فرمول ها و نتایج، کاملا بدیهی و اثبات شده هستند، چیزی که فراهم می کنند در کنار موثر بودنشان، فاقد هویت است. تغییر گرایش کاربران در نوع جستجو امری بسیار دشوار است و آن ها ترجیح می دهند که مطالبی درخور و مناسب را ببینند. موتورهای جستجوی به دنبال سایت هایی هستند که این مهم را براورده می کنند.
با یک مثال این مسئله را بهتر تشریح می کنیم. برای شروع با نوع جستجوی کاربران آغاز می کنیم. اگر به دنبال کاربرانی هستید که در فکر خرید مایکرویو هستند، کلمه مایکرویو به عنوان کلمه کلیدی شما محسوب خواهد شد. انتخاب کلمه کلیدی متناسب، از اصول اولیه سئو محسوب می شود و شکی در آن نیست.
امروزه موتورهای جستجو در حال مشاهده این پدیده هستند که کاربران به جای جستجوی کلمات کلیدی از جملات سوالی استفاده می کنند و این سوالات در جملات کاملی جستجو می کنند. این مسئله بدین معنیست که مثلا به جای جستجوی کلمه مایکرویو آن ها از عباراتی چون “چه نوع مایکرویوی برای خانه من مناسب است؟” یا “چه مایکرویوی بیشترین بازدهی انرژی را دارد؟” استفاده می کنند.
به این ترتیب، سایت هایی که به دنبال رشد و توسعه هستند می بایست به جای تمرکز روی صرفا کلمات کلیدی به فکر پاسخ دادن به سوالات پرتکرار کاربران در محتوای سایت باشند. با این کار می توانند بیشترین تشابه را بین مورد جستجو و محتوای سایت ایجاد کنند و رتبه های بالاتری را در نتایج جستجو کسب نمایند. این مسئله یکی از چالش های جدید موتورهای جستجو در اینترنت می باشد.
توجه به دستگاه های موبایل افزایش یافته است
در سال 2016 گوگل یک آپدیت جدید را برای الگوریتم جستجوی خود معرفی کرد. این آپدیت موجب می شد که سایت هایی که دارای نسخه موبایلی بهتری بودند، در اولویت بالاتری قرار می گرفتند. بازاریابان آنلاین نام این آپدیت را Mobilegeddon گذاشتند. این آپدیت شک عظیمی را به صاحبین وبسایت ها وارد کرد و آنها را وا داشت که به ساماندهی نسخه مویابلی سایت بپردازند و نمایش سایت را برای موبایل ها بهبود ببخشند. این الگوریتم بار زیادی را به همراه داشت و در زمان اعلان آن، بیش از 40 درصد سایت های معروف، دارای نسخه بهینه شده سایت برای موبایل نبودند. در نتیجه بسیاری از آنها دارای افت رتبه در نتایج جستجو شدند و جایگاه خود را به آنهایی که دادند که به مسئله موبایل توجه کرده بودند.
همانطور که در صفحه سئو و بهینه سازی برای موبایل به طور کامل بیان شده است، موبایل ها امروزه نقش مهمی در الگوریتم های جستجو دارند و سایت ها نسبت به بهینه شدن سایت خود در آن ها می بایست توجه ویژه ای بکنند. در نظر داشته باشید که بیش از هشتاد درصد کاربران اینترنت، امروزه دارای تلفن های هوشمند هستند. این مطلب بدین معنیست که نوع نمایش و طراحی سایت نقش مهمی را درجذب کاربران ایفا می کند. بلعکس در صورت طراحی ضعیف و نمایش نامناسب سایت در دستگاه های موبایل بازخورد منفی را به همراه خواهد داشت و موجب ترک کاربران از سایت می گردد.
در بهینه سازی سایت برای نمایش در موبایل ها به اندازه تصاویر، انیمیشن ها، زمان بارگزاری و مقدار داده مصرفی توجه داشته باشید تا برای موبایل مناسب باشد. در صورت عدم توجه به این مسائل با رتبه منفی از موتور جستجوی گوگل مواجه خواهید شد.
آنالیز داده ها در حال تکامل است
در حال حاضر تجزیه و تحلیل سئو در اولویت اول، محدود به اطلاعات افرادیست که در یک زمان مشخص در حال کار با سایت هستند. با این که این داده ارزشمند است، اما سئو در مفهوم جدید خود یعنی ارتقای تجربه جستجو، نیازمند به تجزیه و تحلیل های پیچیده تری می باشد. امروزه علاوه بر اینکه تعداد کلیک های ورودی به سایت را بایست بشماریم، رفتار کاربران را نیز پس از کلیک می بایست در نظر بگیریم و تجزیه و تحلیلشان بکنیم.
نوع تعامل کاربران با سایت چگونه است؟ چه مدت زمانی را کاربران در هر صفحه سپری می کنند؟ چه تعداد از آنها دوباره به سایت برمیگردند؟ پاسخ به این سوال ها با استفاده از تجزیه وتحلیل داده ها می تواند اطلاعات ارزشمندی را به شما بدهد تا نگاه دقیق تری به نوع تجربه کاربری بازدید کنندگان داشته باشید. موتورهای جستجو نیز از این اطلاعات استفاده کرده تا درک بیشتری نسبت به سایت ها و تعامل کاربران با آنها داشته باشند. آنها از این اطلاعات در شناسایی الگوها و عباراتی که جستجوی آنها در حال افزایش است استفاده می کنند. این مسئله می تواند انگیزه ای برای صاحبین وبسایت ها باشد تا به تجزیه و تحلیل داده های سایت، بیشتر توجه کنند.
در اکثر موتورهای جستجو، آنالیز داده های برگرفته شده از رفتار کاربران در سایت ها و صفحات نتایج جستجو، جمع اوری شده و در بسیاری از موارد در ایجاد شبکه تبلیغاتی آنها مورد استفاده قرار می گیرد. آنها از این داده ها طوری استفاده می کنند تا تبلیغات متناسب با رفتار هر کاربر در اینترنت، برای او نمایش داده شود.
همانطور که بیان شد، افزایش رتبه بالاتر در فرمول جدید سئو تنها به یک سایت پرترافیک وابسته نیست و در وبسیاری از موارد به رفتار مثبت کاربران در سایت نیز بستگی دارد. این که یک سایت چگونه به کاربران خود سرویس می دهد در رفتار کاربران تاثیر گذاشته و موتورهای جستجو نیز از این رفتار ها بی اطلاع نمی مانند و از آنها در سیستم رتبه دهی خود استفاده می کنند.
دیگر مزیت این سیستم، شناسایی رباتها و سیستم های نرم افزاریست که صرفا ترافیک برای سایت ایجاد کرده و جریان واقعی سئو را دچار اختلال می کنند. بنابراین سیستم های افزایش ترافیک به خودی خود نمی تواند برای سایت موثر باشد و افزایش ترافیک بی برنامه و غیر طبیعی برای سئو سایت مضر است و جز افزایش قیمت سئو، نتیجه دیگری ندارد. بنابر این سعی کنید که ترافیک سایت را به شکل های طبیعی به دست آورید تا رفتار کاربران نیز در سایت به شکل مثبت باشد.
در صورتی که با خواندن این مطلب، سوالاتی برای شما ایجاد شده است، خوشحال میشویم که در انتهای همین صفحه، آنها را با ما در میان بگذارید.