چگونه اسکیما مارک آپ (Schema Markup) به وردپرس اضافه کنیم؟

آیا تاکنون ستاره هایی زیبا و تصاویر را در کنار آیتم های نتایج جستجوی گوگل مشاهده کرده اید؟ این اطلاعات اضافه نظر غالب کاربران را جلب می کند.

مثالی از این اطلاعات را در تصویر زیر مشاهده می کنید:

مثالی از اسکیما مارک آپ

شاید هم چیزی شبیه تصویر زیر باشد:

مثالی از ریچ اسنیپت

این وب سایت ها از خلا گوگل بهره برداری نمی کنند، بلکه آنها در حال استفاده از روشی به نام اسکیما مارک آپ (یا Structured Data) برای رسیدن به چنین نتیجه هایی (ریچ اسنیپت) هستند. اگر علاقه مند به داشتن چنین نتایجی در گوگل هستید، در این مطلب به شما به طور کاملی آموزش خواهیم داد که چگونه این شرایط را در وردپرس ایجاد نمایید.

اسکیما و ریچ اسنیپت چیست؟

اسکیما و ریچ اسنیپت در کنار هم معنی پیدا می کنند، اما در عین حال دو چیز متفاوت محسوب می گردند. اسکیما مارک آپ یا همان استراکچر دیتا که گوگل از آن یاد می کند، کدهایی در صفحات هستند که باعث درک بهتر محتوا توسط موتورهای جستجو شده و بدین واسطه ساختار محتوای سایت را به خوبی درک می کنند. این مارک آپ ها در وب سایت schema.org قرار گرفته و توسط سه موتور جستجوی گوگل، بینگ و یاندکس پشتیبانی می شوند.

به عنوان مثال با استفاده از اسکیما مارک آپ ها می توان به مورتوهای جستجو اعلام نمود که کدام عدد میانگین امتیاز مطلب از پنج بوده یا اینکه قیمت محصول در واحد پولی دلار چقدر است. موتورهای جستجو در کنار هوش مصنوعی خود از این سرنخ های محتوایی برای پردازش محتوای صفحه استفاده می کنند.

گوگل یا سایر موتورهای جستجو پس از خواندن داده های این این مارک آپ ها، ریچ اسنیپت های قابل درک توسط انسان ها در نتایج جستجو تولید می کنند. این ریچ اسنیپت بستگی به محتوای وب سایت دارد. برای نقدها این ریچ اسنیپت به شکل ستاره بوده و برای محصولات به شکل قیمت یا موجود بودن آن است.

برای به خاطر داشتن این دو مورد دقت داشته باشید که:

  • اسکیما مارک آپ برای ربات های موتورهای جستجوست
  • ریچ اسنیپت ها برای انسان ها طراحی شده اند

مهمترین نکته این ماجرا اینست که برای ارتباط با انسان ها از طریق ریچ اسنیپت بایستی ابتدا خوراکی به شکل اسکیما مارک آپ برای ربات ها ایجاد نمایید.

مزایای اسکیما و ریچ اسنیپت ها

شما از روی تجربه شخصی خود احتمالا فهمیده اید که ریچ اسنیپت اجزای چشم نوازی هستند. اما صرفا این تجربه بیانگر همه چیز نیست.

وب سایت Search Engine Land طی تحقیقاتی به این نتیجه رسیده است که پیاده سازی اسکیما مارک آپ به طور متوسط موجب افزایش CTR تا حد 30% شده است. اما قضیه به همین جا ختم نمی شود. ریچ اسنیپت های تولید شده توسط اسکیما مارک آپ ها می توانند:

  • به کاربران موتورهای جستجو کمک کنند تا به واسطه بردکرامب درک بهتری از محتوا داشته باشند
  • به محتوای سایت کمک کنند تا شانس حضور در Knowledge Graph را داشته باشند (منظور همان چکیده اطلاعاتیست که بعضا در سمت راست نتایج جستجو ظاهر می شود)
  • یک کادر جستجو به زیر سایت شما در نتایج جستجو اضافه کنند
  • شما را از وجود جزییات تماس با کسب و کارتان در نتایج جستجو مطمئن کنند

جدا از این، اسکیما مارک آپ ها اجزای هوشمندی محسوب شده و موجب تحلیل بهتر موتورهای جستجو از محتوای صفحات می شوند. با توجه به حرکت موتورهای جستجو بزرگ مانند گوگل به این سمت می توانید مطمئن باشید که این مارک آپ ها تا سال های سال پا بر جا هستند.

شما تا اینجا متوجه شدید که اسکیما مارک آپ چیست و چرا مهم است. حال به چگونگی پیاده سازی آن می پردازیم.

در ابتدا کار با افزونه Schema Pro را به شما آموزش می دهیم. این افزونه یکی بهنرین افزونه ای پیاده سازی اسکیما مارک آپ در وردپرس است که بیش از 13 نوع از آن را مانند review، recipes و article پشتیبانی می کند.

سپس افزونه رایگان دیگری به نام All in One Schema Rich Snippets را به شما معرفی می کنیم که دارای انعطاف پذیری خوبیست. تنها عیب آن اضافه شدن یک جعبه با نام Summary به محتوای شماست که قابل مشاهده توسط کاربران است. همچنین کار با افزونه Schema نیز در لیست توضیحات قرار دارد.

در انتها نیز به سوالات پیچیده تری در این زمینه پاسخ خواهیم داد. به عنوان مثال سوالاتی از این قبیل که کدام ریچ اسنیپت برای وب سایت شما مناسب است.

اضافه کردن اسکیما مارک آپ به وردپرس با افزونه Schema Pro

Schema Pro افزونه پریمیومیست که به شما قدرت مدیریت اسکیما مارک آپ در وردپرس را می دهد. این افزونه قادر است بر خلاف بسیاری از دیگر افزونه های رایج، بدون اضافه کردن اطلاعات قابل مشاهده خاصی در فرانت اند، دست به انجام این کار بزند.

افزونه Schema Pro قادر به اضافه کردن اسکیما مارک آپ به محتوای حال حاضر سایت نیز هست و تنها به محتوای جدید محدود نیست. همچنین فرمت استفاده شونده در این افزونه برای پیاده سازی، فرمت پیشنهادی گوگل یعنی JSON-LD است.

پیکربندی Schema Pro

پس از نصب این افزونه قادرید که از طریق بخش راه اندازی مرحله به مرحله آن، اقدام به تنظیم اولیه آن کنید. برای دسترسی به این تنظیمات به مسیر Settings → Schema Pro → Configuration رفته و بر روی Start setup wizard کلیک کنید. پس از کلیک بر روی این گزینه رابط کاربری راه اندازی اولیه این افزونه نمایش داده خواهد شد.

پیکربندی اولیه افزونه Schema pro

دقت داشته باشید که برخی از تنظیمات این افزونه با تنظیمات دیگر افزونه های سئو مانند Yoast SEO همپوشانی دارند. در صورت مشاهده چنین همپوشانی هایی، Schema Pro پیشنهاد می دهد تا این تنظیمات را غیرفعال کنید. این مسئله در اسکرین شات زیر قابل مشاهده نیست، اما در حالت کلی ممکن است اتفاق بیفتد.

در تب General اطلاعات اولیه ای از کسب و کار شما مانند لوگو و نوع وب سایت شما برای بخش Knowledge Graph نتایج گوگل جمع آوری می شود.

تب General افزونه Schema Pro

در تب Social Profiles شما می توانید آدرس شبکه های اجتماعی کسب و کار خود را ذکر کنید.

تنظیمات شبکه های اجتماعی افزونه Schema pro

سپس در تب Other Schemas می توانید سایر مارک آپ ها مانند breadcrumbs، sitelinks را تنظیم کنید. با قرار دادن موس بر روی علامت سوال در هر بخش توضیحاتی در مورد آن مشاهده می کنید. در حالت کلی اغلب کاربران بایستی اقدام به فعالسازی تمام این قسمت ها و انتخاب صفحات یا منوهای مناسب کنند.

تنظیمات بخش other schema افزونه Schema pro

پس از کلیک بر روی گزینه Next با پیام موفقیت آمیز بودن این پیکربندی مواجه می گردید و به شما پیشنهاد داده خواهد شد که اولین schema خود را پیاده سازی کنید.

اضافه کردن اسکیما مارک آپ به محتوا با افزونه Schema Pro

در بخش قبل تنظیمات اولیه مرتبط با اسکیما را در سایت پیکربندی کردیم. اما هنوز اسکیما مارک آپی به پست ها، برگه ها و دیگر انواع محتوای وب سایت اضافه ننموده ایم. در اینجا به نحوه انجام این کار خواهیم پرداخت.

نحوه کار این قسمت بدین شکل است:

  • انتخاب نوع اسکیما مارک آپ مورد نظرتان
  • انتخاب بخش موردتان از محتوا برای اعمال اسکیما مارک آپ
  • تنظیم Schema Pro در چگونگی آدرس دهی اسکیما مارک آپ برای آن نوع از محتوای منتخب شما

سپس Schema Pro به صورت اتوماتیک اقدام به اضافه کردن اسکیما مارک آپ به صفحاتی می کند که با شرط های انتخاب شده توسط شما هماهنگ هستند. شاید تا اینجای کار این مسئله برایتان کمی گیج کننده به نظر برسد، اما به شما قول خواهیم داد که اضافه کردن اسکیما مارک آپ از بسیاری از فعالیت های روزمره شما در وب سایت پیچیده تر نیست.

برای اضافه کردن اولین اسکیما مارک آپ خود ابتدا به بخش Settings → Schema Pro رفته و بر روی Add New کنار متن Schemas کلیک کنید.

اضافه نمودن اسکیما

اولین چیزی که از شما پرسیده می گردد انتخاب نوع اسکیما برای اضافه کردن است. در پیش روی شما 13 گزینه برای انتتخاب وجود دارد. اگر هدف شما اضافه کردن اسکیما مارک آپ به پست های رایج سایت است بایستی گزینه Article را انتخاب فرمایید. اما شما در اولین انتخاب کاملا آزادید.

انتخاب نوع اسکیما مارک آپ در Shema pro

در صفحه بعد از شما پرسیده می شود که این اسکیما بر روی چه صفحاتی اعمال گردد. به عنوان مثال می توانید صفحات زیر را انتخاب فرمایید:

  • تمام پست ها و برگه ها
  • پست ها یا برگه های انتخابی

سپس می توانید با استفاده از گزینه های Enable و Exclusion صفحات مورد نظر خود را به طور دقیقی محدود کنید. در این مثال ما میخواهیم اسکمیا مارک آپ انتخابی را بر روی تمام پست ها اعمال کنیم. بنابریان منطقیست که گزینه All Posts را از منوی کرکره ای برگزینیم.

تنظیمات صفحات هدف در Schema pro

با کلیک بر روی گزینه Next، با صفحه موفقیت آمیز بودن این پروسه مواجه خواهید شد. برای ادامه دادن بر روی گزینه Complete Setup کلیک کنید.

اینجاست که با آخرین مرحله رو به رو می شوید. در این مرحله شما بایستی داده های سایت وردپرسی خود را با داده های قرار گیرنده در اسکیما مارک آپ همگام کنید. Schema Pro سعی می کند که بهترین گزینه ها را به صورت پیشفرض انتخاب کند. برای گزینه هایی که Schema Pro قادر به انتخاب پارامتری نیست، می توانید از طریق منوی کرکره ای هر بخش، بهترین گزینه را انتخاب فرمایید. حتی شما قادرید که با انتخاب گزینه New Costum Field باکسی را برای گزینه مورد نظر به صورت سفارشی در ویرایشگر وردپرس ایجاد نمایید.

به مثال واقعی زیر دقت کنید:

انتخاب New Custom Field در Schema pro

در مثال بالا Schema Pro گزینه هایی را برای داده های اسکیما مارک آپ انتخاب کرده است. به عنوان مثال برای داده Author name گزینه نویسنده پست (post author) انتخاب شده که کاملا صحیح است. در بخش Headline نیز عنوان پست انتخاب شده است. برای بخش های Review Count و Rating نیز گزینه New Costum Field انتخاب شده تا در ویرایشگر هر پست این دو کار به وجود آید تا به صورت دستی در هر پست تکمیل شود.

این دو گزینه در ویرایشگر بدین شکل قابل مشاهده هستند:

مشاهده New Custom Field در ویرایشگر افزونه Schema pro

کار تمام است. طبق تجربه ما افزونه Schema Pro منعطف ترین افزونه وردپرس برای اضافه نمودن اسکیما مارک آپ به وردپرس است.

اضافه کردن اسکیما مارک آپ به وردپرس با افزونه All In One Schema Rich Snippets

اگر با اضافه شدن یک جعبه در انتهای محتوای خود مشکلی ندارید، افزونه All In One Schema Rich Snippets روش ساده ای برای اضافه نمودن اسکیما مارک آپ به محتوای وردپرس است.

این جعبه تنها با هدف دنبال کردن قوانین گوگل با توجیه نمایش داده های اسکیما مارک آپ به کاربران ایجاد شده است. مهمترین دلیل انتخاب این افزونه برای بسیاری از افراد رایگان بودن آن است. در حال حاضر این افزونه از اسکیما مارک آپ های زیر پشتیبانی می کند:

  • Review
  • Event
  • People
  • Product
  • Recipe
  • Software Application
  • Video
  • Articles

در ادامه به آموزش استفاده از All In One Schema Rich Snippets برای پیاده سازی اسکیما مارک آپ در وردپرس پرداخته ایم.

پیکربندی افزونه All In One Schema Rich Snippets

افزونه All In One Schema Rich Snippets رایگان است و از این رو از طریق مخزن وردپرس قابل نصب می باشد. پس از فعالسازی آن تبی با عنوان Rich Snippets در داشبورد وردپرس نمایان می شود. برای ادامه بر روی آن کلیک کنید.

در تب Configuration می توانید لیبل هایی که در جعبه های اسنیپت در وب سایت ظاهر می شوند را پیکربندی کنید. نیازی به تغییر این بخش نیستید، مگر اینکی دلیلی برای آن دارید.

پیکربندی افزونه All in One Schema Rich Snippets

در تب Costomization شما قادر به تغییر رنگ جعبه ها هستید.

تنظیم رنگ افزونه All in One Schema Rich Snippets

حال شما می توانید اسکیما مارک آپ های مورد نیاز را به صفحات اضافه نمایید.

اضافه نمودن اسکیما مارک با افزونه All In One Schema Rich Snippets

با استفاده از این افزونه می توان مستقیما از طریق ویرایشگر وردپرس اقدام به اضافه نمودن اسکیما مارک آپ به محتوا نمود. از طریق متا باکس جدید Configure Rich Snippets می توانید اسکیمای مورد نظر خود را انتخاب کنید.

اضافه نمودن اسکیما مارک آپ با افزونه All in One Schema Rich Snippets

به عنوان مثال با انتخاب گزینه Recipe آیتم های مورد نیاز با این اسکیما نمایش داده خواهد شد.

اسکیما مارک آپ recipe در افزونه All in One Schema Rich Snippets

شما مجبور به پر کردن تمام قسمت ها نیستید، اما بهتر است که اطلاعات کافی از محتوا را برای گوگل فراهم نمایید. پس از انتشار پست، جعبه ریچ اسنیپت را در انتهای محتوا مشاهده خواهید کرد.

جعبه ریچ اسنیپت در افزونه All in One Schema Rich Snippets

اضافه کردن اسکیما مارک آپ به وردپرس با افزونه Schema

افزونه Schema یک افزونه رایگان در مخزن وردپرس محسوب شده که روشی ساده برای اضافه نمودن اسکیما مارک آپ به وردپرس می باشد. این افزونه از انواع پست ها پشتیبانی می کند.

افزونه وردپرسی Schema

این افزونه می تواند بر اساس دسته بندی یا پست، اسکیما مارک آپ را به صفحات اضافه نماید. همچین Schema با دیگر افزونه های معروف وردپرس مانند Yoast SEO سازگار است.

این افزونه از فرمت JSON-LD، فرمت پیشنهادی گوگل و پشتیبانی شده توسط بینگ برای ساخت اسکیما مارک آپ استفاده می کند. افزونه Schema دارای بیش از 60.000 نصب فعال بوده و امتیاز 4.5 از 5 را در مخزن وردپرس کسب نموده است. توسعه دهنده این افزونه نیز فردی فعال بوده و به محض تغییراتی در این حوزه، افزونه را بروزرسانی می کند. دقت داشته باشید که مارک آپ Review به صورت پیشفرض در این افزونه وجود ندارد. اما با نصب پلاگین رایگان Schema Review امکان دسترسی به این ویژگی برایتان آماده می شود.

برای نصب و پیاده سازی این افزونه کافیست که از داشبورد وردپرس وردپرس مخزن آن شده و به دنبال افزونه Schema بگردید.

نصب افزونه Schema در وردپرس

پس از نصب و فعالسازی این افزونه به مسیر Schema > Settings رفته و شروع به پیاده طی اسکیما مارک آپ ها کنید. تنظیمات اولیه آن شامل انتخاب صفحه درباره ما و تماس با ما و همینطور انتخاب لوگوی سایت است. سپس به ترتیب به تب های Content، Knowledge Graph و Search Results رفته و آنها را نیز مطابق دستورات تنظیم کنید. با تکمیل این بخش اسکیما مارک آپ های ضروری به سایت افزوده می شود.

تنظیمات افزونه Schema

سپس به مسیر Schema > Types بروید. در این قسمت می توانید برای پست های بخصوص یا پست های یک دسته بندی خاص، اسکیما مارک آپ هایی تعریف کنید. به صورت پیشفرض تنها پست ها و برگه ها در دسترس هستند. اما دیگر انواع پست ها نیز قابل انتخاب می باشند.

انتخاب نوع اسکیما مارک آپ در افزونه Schema

دیگر افزونه های جایگزین ساخت اسکیما مارک آپ

افزونه های ساخت اسکیما مارک آپ در وردپرس مانند اغلب افزونه ها دارای جایگزین هایی نیز هست. معروف ترین افزونه های جایگزین و رایگان برای انجام این کار عبارتند از:

اعتبار سنجی مارک آپ ها

تنها اضافه نمودن اسکیما مارک آپ ها کافی نیست. شما بایستی به صحیح بودن پیاده سازی آن نیز توجه کنید. خوشبختانه این کار ساده ایست، چرا که گوگل ابزاری با نام Structured Data Testing Tool برای این کار فراهم کرده است. تنها کافیست که آدرس مورد نظر را در کادر وارد کرده و نتیجه را مشاهده کنید.

ابزار Structured Data Testing Tool برای تست اسکیما مارک آپ ها

کدام افزونه اسکیما مارک آپ، بهترین است؟

در حالت کلی تصور ما اینست که افزونه Schema Pro بهترین افزونه چپیاده سازی اسکیما مارک آپ برای اغلب وب سایت ها است، چرا که:

  • منعطف ترین افزونه وردپرس در این حوزه می باشد.
  • داده های اضافه ای را به صفحه محتوا اضافه نمی کند.

بنابراین اگر علاقه مند به کمی یادگیری و صرف کمی هزینه هستید، این افزونه بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.

از طرف دیگر اگر به دنبال گزینه ای رایگان بوده و در عین حال اضافه شدن یک داده اضافه به محتوا شما را آزار نمی دهد، افزونه All In One Schema Rich Snippets گزینه مناسبیست. جالب است بدانید که توسعه دهنده هر دو افزونه تیم توسعه دهنده Brainstorm Force است. جعبه محتوای اضافه شده به محتوا درست است که جذاب نیست، اما وجود آن ایرادی نیز ندارد. در عین حال کار با این افزونه نیز بسیار آسان است.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *