یکی از مهمترین اقدامات ابتدایی در سئو اینست که مشخص کنید کدام کلمات کلیدی برای هدف گذاری در محتوای وب سایتتان مناسب بوده و چگونه آن محتوا را به شکلی تبدیل کنیم که هم کاربران و هم موتورهای جستجو را راضی کند.
جستجوی کلمات کلیدی وابسته به درک بهتر بازار هدف و چگونه جستجو کردن کاربران برای یافتن محتوا، خدمات و محصولات شماست. فرایند جستجوی کلمات کلیدی به شما داده هایی می دهد که می توانید به سوالات زیر پاسخ دهید:
- کاربران به جستجوی چه عبارتی می پردازند؟
- چه تعداد کاربر به جستجوی یک عبارت می پردازند؟
- فرمت اطلاعات دلخواه کاربران در جستجوی هر عبارت چیست
در این قسمت شما با ابزارهای و راهکارهایی آشنا خواهید شد که با آنها می توانید به سوالات فوق پاسخ دهید. همچنین تاکتیک هایی در جهت دوری از انتخاب های بد کلمات و همینطور ساخت محتواهای قدرتمند یاد خواهید گرفت. پس از آنکه شما با کلمات کلیدی جستجو شونده توسط کاربران آگاه می شوید، شکل جدید از دنیای سئو برایتان پدیدار می شود.
جستجوی کلمات کلیدی (Keyword Research) چیست؟
جستجوی کلمات کلیدی یکی از اصلی ترین کارهای سئو است که شامل یافتن کلمات و عباراتیست که کاربران در موتورهای جستجو وارد می کنند و هدف از آن تلاش برای کشف کلماتیست که با تولید محتوا درباره آن بتوان رتبه خوبی کسب کرد. یافتن کلمات کلیدی به بازاریابان کمک می کند تا درک بهتری از مقدار نیاز به یک کلمه کلیدی مشخص، پیدا کنند و میزان رقابت در آن را بسنجند و سختی کار در رسیدن به صفحه اول گوگل را درک کنند.
جستجوی کلمات کلیدی صرفا شامل آگاهی از تعداد جستجو های یک کلمه در موتورهای جستجو نیست و در این پروسه ما با مکانیسم انتخاب کلمات کلیدی توسط کاربران آشنا می شویم. همچنین پیدا کردن کلمات کلیدی پر طرفدار، قسمت اعظم سئو محسوب نمی شود و صرفا جزئی از بازاریابی محتوا می باشد. دلیل این امر هم اینست که پیدا کردن کلمات کلیدی محبوب، به شما ایده های جدید درباره نوشتن پست بعدی وبلاگ سایت می دهد و شما را با خواسته های جدید کاربران آشنا می کند.
در نهایت با یافتن کلمات کلیدی که کاربران در موتورهای جستجو وارد می کنند و استفاده از این اطلاعات در تولید محتوای هدفدار، موجب جذب ترافیک درست به سایت می شود. این نوع ترافیک کیفیت بالاتری داشته و نرخ تبدیل آن بیشتر است.
چرا پیدا کردن کلمات کلیدی مهم است؟
پیدا کردن کلمات کلیدی موجب فهمیدن کلمات مورد جستجوی کاربران می شود و این مسئله از اهمیت زیادی برخوردار است. در بسیاری از موارد مشاهده می شود که وبمسترها از کلمات کلیدی متفاوتی نسبت به کلمات مورد جستجوی کاربران در محصولات یا خدمات خود به کار می برند. این نوع وبسیات ها به دلیل انتخاب اشتباه کلمات کلیدی شانسی برای موفقیت نخواهند داشت.
بهینه سازی سایت و صفحات آن در کلماتی که کاربران از آنها استفاده نمی کنند، فایده ای نخواهد داشت. داشتن یک استراتژی صحیح در جستجوی کلمات کلیدی موجب می شود شما با کلمات و عبارات مورد نظر کاربران آشنا شده و صفحات خود را در ان کلمات سئو و بهینه سازی کنید.
قبل از آغاز جستجوی کلمات کلیدی، شروع به پرسش کنید
قبل از اینکه شروع به بهینه سازی و رشد یک کسب و کار کنید بایستی از خود بپرسید که این کسب و کار چیست، مشتریانشان چه کسانی هستند و اهداف آنها چیست.
بسیاری از افراد این بخش حیاتی از کار را کنار می گذارند، چرا که جستجوی کلمات کلیدی زمان زیادی می طلبد. اما چرا وقتی می دانید که کاربرانتان به دنبال چه موضوعات اصلی هستند، باز هم بایست برای این کار وقت بگذارید؟
پاسخ اینست که آنچه شما قصد کسب رتبه در آن دارید با آنچه که مخاطبینتان به جستجوی آن میپرداند به صورت گسترده ای با یگدیگر متفاوت است. تمرکز بر روی کلمات کلیدی که کاربران به جستجوی آنها می پردازند به جای کلمات کلیدی فرضی خودتان، موجب ایحاد کارزار موفق تری می شود.
در اینجا به ذکر مثالی می پردازیم. شرکت بستنی سازی شانی که تولید کننده بستی های طبیعی بدون گلوتن است درباره سئو چیزهایی شنیده و علاقه مند به دیده شدن وب سایت خود در نتایج ارگانیک جستجوست. شما برای کمک به آنها بایستی ابتدا در مورد مشتریانشان اطلاعاتی کسب کنید. برای رسیدن به این هدف ممکن است پرسش های زیر را مطرح کنید.
- کاربران به دنبال جستجوی چه نوع بستنی یا دسرهایی هستند؟
- چه کسانی این عبارت را جستجو می کنند؟
- کاربران چه زمانی اقدام به جستجوی این عبارت می کنند؟
آیا جستجوی این عبارت در فصول مختلف کم و زیاد می شود؟
- چه تعداد از کاربران موتورهای جستجو این عبارت را جستجو می کنند؟
آنها از چه کلماتی استفاده می کنند؟
آنها چه سوالاتی را می پرسند؟
آیا اغلب این کاربران از موبایل هایشان برای جستجو استفاده می کنند؟
- چرا کاربران به دنبال بستنی هستند؟
آیا این افراد صرفا به دنبال یک بستنی سالم هستند، یا اینکه صرفا شیرین بودن بستنی رضایت آنها را جلب می کند؟
- مشتریان هدف در چه مکان هایی زندگی می کنند؟
در نهایت چگونه می توان بهترین محتوا را درباره بستنی برای کاربران فراهم نمود و به پرسش های آنها در این مورد پاسخ داد؟ پاسخ به این پرسش ها پیش نیازی برای جستجوی کلمات کلیدی و تولید محتوای بهتر است.
کاربران چه عبارتی را جستجو می کنند؟
مطمئنا شما روشی برای توصیف خدمات و محصولاتتان دارید، اما مخاطبینتان چگونه برای یافتن این خدمات و محصولات دست به جستجو می زنند؟ پاسخ به این سوال گامی بسیار مهم در فرایند جستجوی کلمات کلیدیست.
یافتن کلمات کلیدی
مطمئنا شما در ابتدای کار چند کلمه کلیدی را در ذهن خود دارید. این ها احتمالا نام خدمات، محصولات یا موضوعاتی هستند که وب سایت شما شامل آنها می شود. اینها کلمات کلیدی فوق العاده ای برای شروع کار محسوب می شوند، پس از همین جا شروع می کنیم. شما میتوانید این کلمات کلیدی را در ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی قرار داده و کلمات کلیدی مشابهی را همراه با تعداد جستجوی آنها مشاهده کنید. ما در قسمت بعدی به طور عمیق تری به موضوع تعداد جستجو ها خواهیم پرداخت، اما این پارامتر در مرحله جستجو به شما کمک می کند تا از کلمات کلیدی محبوب و پر طرفدار در بین جستجو کنندگان آگاه شوید.
پس از وارد کردن کلمات کلیدی اولیه در این ابزارها با لیستی از کلمات کلیدی و پرسش های رایج کاربران آگاه می شوید که احتمالا در نگاه اول به آنها توجه نکرده بودید. شاید اصلا نمی دانستید که کاربران چنین چیزهایی را نیز جستجو می کنند.
به عنوان مثال گلفروشی که متخصص گل آرایی عروسیست را در نظر بگیرید. با جستجوی دسته گل و عروسی در ابزارهای پیدا کردن کلمات کلیدی احتمالا با کلمات کلیدی محبوب زیر مواجه می شوید:
- دسته گل عروس
- گلفروشی عروس
- گل عروسی
در فرایند جستجوی کلمات کلیدی احتمالا متوجه خواهید شد که تعداد جستجوی این عبارات با یکدیگر تفاوت زیادی دارند. در بسیاری از مواقع هدف گذاری بر روی کلمات کلیدی کم جستجو تر مزایایی بیشتری نسبت به کلمات کلیدی پر جستجو تر دارد. مهمترین مزیت آن وجود رقابت کمتر در این کلمات کلیدی کم جستجو است.
توجه به هر دو نوع کلمات کلیدی کم رقابت و پر رقابت در وب سایت مهم است. از این رو آگاهی از میزان تعداد جستجو ها می تواند به شما در اولویت بندی کلمات کلیدی و انتخاب بهترین ها کمک شایانی کند.
تنوع ایجاد کنید
دقت داشته باشید که تنها صفحه اصلی سایت نیست که از جستجوی کلمات کلیدی رتبه کسب می کند. در واقع کلیه صفحات سایت در این امر نقش دارند. شاید برندهای بزرگ درصد زیادی از ترافیکشان، صفحه اصلی باشد، اما این مسئله در مورد اغلب وب سایت ها برعکس است. در واقع بیشتر وب سایت ها از طریق صفحات داخلی خود ترافیک کسب می کنند. بنابراین بسیار مهم است که در ایجاد صفحات سایت تنوع به خرج داده و هر یک را با توحه به یک یا چند کلمه کلیدی مشابه بهینه سازی نمایید.
کلمات کلیدی چقدر جستجو می شوند؟
یافتن تعداد جستجوها
هرچه تعداد جستجوهای یک کلمخه کلیدی بیشتر باشد، معمولا نیاز به فعالیت بیشتری برای کسب رتبه در آن است. این مسئله یکی از عوامل مهم تاثیر گذار بر روی سختی کلمه کلیدی به شمار می رود. برندهای بزرگ معمولا ده رتبه اول نتایج جستجو را در کلمات کلیدی سخت اشغال کرده اند. بنابراین اگر شما نیز به دنبال کسب رتبه در همان کلمات کلیدی بروید، با فرض فعالیت مداوم و صحیح، شاید سالها بایستی منتظر بمانید تا تلاش های شما نتیجه دهد.
به طور معمول هر چقدر تعداد جستجوهای یک کلمه کلیدی بیشتر باشد، آن کلمه رقابتی تر بوده و نیاز به تلاش زیادی برای موفقیت در کسب رتبه در نتایج جستجوست. اگرچه ممکن است ترافیک کمی از این روش به دست آید، اما شما همواره در ابتدا به دنبال کلمات کلیدی آسان تر بروید. در بسیاری از مواقع کسب رتبه در کلمات کلیدی که کمتر جستجو شده، اما بر روی نکته خاصی دست گذاشته اند، امتیازات بیشتری برای شما به همراه خواهد داشت. در سئو به این عبارت، کلمات کلیدی بلند (long-tail) گفته می شود.
درک مفهوم کلمات کلیدی بلند
آیا کسب رتبه در کلمه کلیدی “کفش” نتیجه ای فوق العاده محسوب می شود؟
مطمئنا کسب رتبه در کلمه کلیدی که ماهانه 50000 بار جستجو می شود، دستاوردی شگفت انگیز است. اما نکته در اینجاست که در جستجوی این کلمات کلیدی کلی غالبا کاربران هدف مشخصی را دنبال نمی کنند. بنابراین ممکن است که با جستجوی این نوع کلمات به سایت شما وارد شده، اما محتوای وب سایت شما با نیاز آنها مطابقت نداشته باشد.
به مثال زیر دقت کنید:
آیا کاربران به دنبال ارزش غذایی پیتزا هستند؟ میخواهند یک پیتزا سفارش دهند؟ به دنبال رستورانی برای بردن خانواده خود به آنجا هستند؟ گوگل پاسخ دقیق این سوال را نمی داند. هدف گذاری کلمه پیتزا، با توجه به نوع کسب و کار شما یک ریسک محسوب میشود.
یا جستجوی پیتزا، گوگل حتی تصور می کند شاید شما دنبال پنیر پیتزا هستید. جالب است که این تصور خیلی هم دور از ذهن نیست.
آیا به دنبال رستورانی برای خوردن پیتزا هستید؟ گزینه Discover more Places این امکان را برای شما فراهم می کند.
تقریبا 75% مابقی جستجوها مختص کلمات کلیدی با طول متوسط یا بلند است.
هیچ وقت این کلمات کلیدی با محبوبیت کمتر را نادیده نگیرید. کلمات کلیدی بلند با تعداد جستجوی کم، اغلب دارای نرخ تبدیل بیشتری هستند. چرا که کاربران جستجو کننده این نوع کلمات کلیدی، دارای هدف مشخصی از جستجو می باشند. به عنوان مثال کاربر جستجو کننده کلمه “کفش” به احتمال زیاد صرفا به دنبال چرخیدن در وب است. ار طرف دیگر کاربر جستجو کننده عبارت “کفش ورزشی زنانه مخصوص دویدن”، به احتمال فراوان آماده خرید کردن است.
سوالات در سئو طلا محسوب می شوند
پرسش های کاربران در حیطه کسب و کار خود را یافته و به آنها در صفحات مختلف پاسخ دهید. این گونه، ترافیک ارگانیک زیادی را به سمت وب سایت خود هدایت خواهید کرد.
ایجاد برنامه با تعداد جستجوها
حال که با کلمات کلیدی مرتبط و تعداد جستجوهای آنها مطلع شده اید، می توانید با نگاه به رقبا و تغییرات جستجو در فصل ها و مکان ها مختلف برنامه ریزی بهتری نمایید.
انتخاب کلمات کلیدی با توجه به وضعیت رقبا
بعد از انجام فرایند جستجوی کلمات کلیدی احتمالا با انبوهی از آنها رو به رو هستید. اما از کدامیک بایستی آغاز کنید؟ یک ایده خوب در این شرایط انتخاب کلمات کلیدی نسبتا پر جستجوییست که رقبایتان در آن فعالیتی نداشته اند. در حالت معکوس می توانید کلمات کلیدی که رقبا در آنها رتبه کسب کرده اند را شناسایی و آنها را به اولویت های پایین تر منتقل کنید. این راهکار به شما کمک می کند تا از موقعیت هایی که رقبا به آن توجهی نکرده اند، نهایت بهره را ببرید.
انتخاب کلمات کلیدی با توجه به فصول مختلف
آگاهی از کلمات کلیدی که با توجه به آمدن فصلی جدید به یکباره محبوب می شوند نیز می تواند مزایای زیادی برای بخش محتوا به همراه داشته باشد. به عنوان مثال با توجه به اینکه خرید لوازم شنا در ابتدای تابستان اوج می گیرد، شما می توانید از ماه ها قبل بر روی این مسئله برنامه ریزی کرده تا در شروع فصل تابستان رتبه خوبی در این کلمه کلیدی و کلمات مرتبط داشته باشید.
انتخاب کلمات کلیدی با توجه به مکان ها
شما می توایند کلمات کلیدی خود را بر روی یک شهر، استان یا کشور به خصوص متمرکز کنید. برای دسترسی به اطلاعات دقیقتر در این مورد میتوانید از ابزار گوگل ترندز کمک گرفته و محبوبیت کلمات کلیدی مورد نظرتان را در مکان های مختلف ارزیابی کنید. انجام تحقیقاتی در این زمینه می تواند به مرتبط تر شدن آن محتوا با نیاز کاربران هدف شما کمک کند. به عنوان مثال ممکن است که در این تحقیقات متوجه شوید که به تاکسی تلفنی ها در مناطق شمالی ایران آژانس گفته می شود، بدین شکل برای مخاطبین هدف شمالی خود بهتر است که از کلمه آژانس استفاده کنید.
کدام فرمت با نیاز کاربران بیشتر هم راستاست؟
در قسمت دوم این راهنما با امکانات نتایج جستجو آشنا شدیم. فرمت نمایش داده شوند در گوگل به ازای یک کلمه کلیدی، می تواند نشانه ای برای فرمت مورد علاقه کاربران از جستجوی آن عبارت باشد. با اینکه انواع جستجو ها به چند مورد ختم نمی شود، اما قصد داریم که نگاه نزدیک تری به مهمترین آنها داشته باشیم.
جستجو با هدف کسب اطلاعات: کاربر نیازمند اطلاعات است، مانند نام یک برند یا ارتفاع برج میلاد.
جستجو با هدف آگاهی از آدرس مجازی: کاربر نیازمند رفتن به جایی در اینترنت است، مانند فیسبوک یا صفحه اصلی سایت اینستاگرام.
جستجو با هدف انجام تراکنش: کاربر می خواهد که کاری انجام دهد، مانند خرید اینترنتی یا گوش دادن به یک آهنگ.
جستجو با هدف تحقیق: کاربر میخواهد محصولات را با یکدیگر مقایسه کرده و بهترینشان را انتخاب کند.
جستجو با هدف یافتن آدرس یک مکان: کاربر می خواهد آدرس فیزیکی یک مکان را بیابد، مانند جستجوی یک کافی شاپ نزدیک، مطب دکتر یا محل برگذاری یک کنسرت.
گام مهم در فرایند جستجوی کلمات کلیدی، آنالیز صفحه نتایج جستجو با هدف درک نیاز کاربران است. اگر می خواید بدانید که کاربران هدفتان به دنبال چه چیزی از جستجوی یک کلمه کلیدی هستند، نتایج جستجوی آن کلمه را آنالیز نمایید.
گوگل رفتار میلیاردها کاربر را از جستجوی کلمات کلیدی بررسی کرده و سعی می کند که محبوب ترین نتایج را به آنها ارائه دهد. به عنوان مثال به صفحه جستجوی عبارت best movies od 2019 (به معنای بخترین فیلم های 2019) را مشاهده کنید:
با توجه به این شکل از نتیجه جستجو میتوان برداشت کرد که اغلب کاربران از جستجوی این کلمه کلیدی به دنبال آگاهی از بهترین فیلم های این سال هستند.
گوگل با هدف گسترده تر کردن نتایج جستجو، بخشی با عنوان Top Stories را نیز به نتایج جستجو اضافه کرده تا کاربران آخرین خبرهای مرتبط با فیلم های 2019 را نیز مشاهده کنند.
گوگل دارای انواع متنوعی از نتایج جستجوست که نمایش آنها کاملا وابسته به عبارت جستجو شده است.. بنابراین اگر قصد هدف گذاری بر روی یک کلمه کلیدی به خصوص را دارید، به نتایج جستجو نگاهی انداخته تا از نوع محتوای مورد نیاز کاربران آگاه شوید.
هر چند وقت یک بار دست به یافتن کلمات کلیدی جدید بزنیم؟
یافتن کلمات کلیدی یک وظیفه یک باره نیست. پایه و اساس وب سایت شما بر روی کلمات کلیدیست، بنابراین ساختن دقیق اجزای سایت همواره نیاز به ارزیابی های مجدد و دقت در نگهداری سایت دارد. موتورهای جستجو همواره در حال پیشرفت هستند، کلمات کلیدی جدیدی همواره در حال شکل گیری هستند و نیازهای کاربران نیز همیشه در حال رشد و توسعه است.
در نتیجه جستجوی کلمات کلیدی کاریست که همواره ارزش وقت گذاشتن در هنگام نوشتن محتوای جدید را دارد. این زمان ها شامل شروع کار یک وبسیات، نوشتن یک پست جدید در وبلاگ یک سایت، به روزرسانی محتوای یک محصول یا سرویس و دیگر شرایط می شود. همچنین این پروسه در هنگام تغییرات ساختاری سایت و ویرایس محتوای آن نیز بسیار پیشنهاد می شود.
محتوای وبسیات شما می بایست پاسخگوی نیاز کاربران باشد. روشهای جستجوی کاربران همواره در حال توسعه است و با همگام شدن با آنها می توان به خواسته های جدید آنها پی برد. با تولید محتوا درباره خواسته های جدید کاربران نیز میتوان گام بزرگی در تولید محتوا و در نهایت ارتقا سئو سایت برداشت.
ایجاد صفحات فرود برای کلمات کلیدی
قدم سوم در تکمیل استراتژی جستجوی کلمات کلیدی، ایجاد صفحات فرود (Landing Page) پر محتوا برای هر یک از کلمات کلیدیست. پیشنهاد ما به شما اینست که حتما این کار را با ساختار مناسبی انجام دهید. از لیست کلمات کلیدی خود شروع کنید و برای هر یک محتوای مناسب بنویسید. ساختار سلسله مراتبی هر یک از این صفحات را نیز در نظر داشته و با توجه به سطح آن، کلمات کلیدی را می توانید به چند زیر مجموعه نیز تقسیم کنید.
برای هر کلمه مورد جستجو یک صفحه فرود ایجاد کنید. نیازی نیست که این کار را به صورت یک شبه و فوری انجام دهید. پروسه ایجاد صفحات فرود در کلمات کلیدی ممکن است کمی زمانبر باشد. هر چه تعداد کلمات کلیدی بیشتر و گستره سایت شما بزرگتر باشد، زمان بیشتری را برای ایجاد صفحات فرود نیاز خواهید داشت.
بعد از تکمیل پروسه جستجوی کلمات کلیدی، می بایست بررسی اجمالی و شفافی را بر روی عباراتی که کاربران به جستجوی آنها می پردازند و همچنین کلماتی که صفحات سایت شما با آنها در نتایج جستجو نشان داده می شوند را انجام دهید. این بررسی و تحقیق می تواند راهنمای شما در نوشتن محتوای سایت گردد.
از چه تعداد کلمه کلیدی در وب سایت بایست استفاده کرد؟
گفتن یک عدد در پاسخ به این سوال کار بسیار سختیست. مطمئنا این عدد هرچه بیشتر باشد، بهتر است. احتمالا تهیه محتوا برای بیش از 1000 کلمه کلیدی کار سختیست، اما اگر قادر به انجام این کار باشید، راه مستقیمی را برای موفقیت در پیش رو دارید.
حتی اگر صاحب کسب و کارهای کوچک نیز باشید، احتمالا کار خود را در چند صد کلمه کلیدی خلاصه و تمام می کنید، اما نیازی نیست که برای همه آنها فورا صفحات فرود ایجاد کنید. کلمات کلیدی خود را اولویت بندی کرده و طبق یک برنامه زمانی برای آنها تولید محتوا کنید.
استفاده از کلمات کلیدی جذاب
در یک حالت ایده آل، کلمات کلیدی به راحتی بر روی میز قرار دارند و تیم تهیه محتوا با نوشتن محتوای مفید درباره آنها، صفحات فرود خوبی ایجاد می کند. با تولید هرچه محتوای بیشتر نیز، رتبه سایت شما روز به روز بهتر می شود. اما ما در دنیای واقعی زندگی می کنیم و این حالت، بسیار ایده آل و دست نیافتنیست.
جستجو کلمات کلیدی در بسیاری از مواقع دچار محدودیت است و گاهی کلمه کلیدی مشخصی برای نوشتن محتوا ندارید و صرفا از روی الهامی که از محیط اطراف خود می گیرید، گاها شروع به نوشتن مطالب می کنید.
اگر محتوایی را تهیه کردید که در استراتژی کلمات کلیدیتان وجود ندارد، این به معنی عدم کسب رتبه برای آن محتوا نیست. شاید بتوانید از طریق این محتوا و دادن لینک های داخلی به صفحات فرود، در ارتقا رتبه آنها کمک کنید. در هر صورت با نوشتن محتوای جذاب می توان کسب رتبه خوب را برای آن امیدوار بود.
ابزارهای ارزیابی ارزش کلمات کلیدی
یک کلمه کلیدی چه ارزشی را به سایت شما اضافه می کند؟ این ابزارها به شما در فهم بهتر این موضوع کمک می کنند، بنابراین میتوانید در فرایند جستجو و انتخاب کلمات کلیدی از آنها استفاده نمایید. دقت داشته باشید که برخی از این ابزارها رایگان نیستند.
- Moz Keyword Explorer: کلمه کلیدی مورد نظر خود را در کادر نمایش داده شده قرار دهید تا اطلاعاتی از تعداد جستجوی ماهانه و نوع نمایش داده های جستجو کسب کنید. این ابزار دارای بخشی به نام Difficulty نیز هست که سختی کسب رتبه در آن کلمه کلیدی را برای شما ارزیابی می کند. هر چقدر امتیاز این بخش بیشتر باشد، کسب رتبه در آن سخت تر بوده و نیازمند به زمان بیشتریست.
- Google Keyword Planner: این ابزار به صورت سنتی نقطه شروع فرایند جستجوی کلمات کلیدی بوده است. این ابزار چند سالیست که داده های تعداد جستجو را به بازه های بزرگتری دسته بندی کرده است. از این رو نمی توان تعداد جستجوی کلمات کلیدی را به طور دقیقی با هم مقایسه نمود.
- Google Trends: با استفاده از این ابزار می توانید نوسانات تعداد جستجوی کلمات کلیدی را در ماه های مختلف با هم مقایسه نمایید. به عنوان مثال جستجوی عبارت ولنتاین درست چند روز قبل از این مراسم شروع به اوج گرفتن می کند.
- AnswerThePublic: این ابزار رایگان، کلمات کلیدی مرتبط و جستجو شده حول کلمه کلیدی مورد نظر شما را جمع آوری کرده و نمایش می دهد. شما می توانید از ابزار Keywords Everywhere در کنار این ابزار استفاده کرده تا کلمات کلیدی نمایش داده شده را از نظر تعداد جستجو با هم مقایسه کنید. متاسفانه در زمان نوشتن این مطلب این ابزار تعداد جستجوهای کلمات کلیدی فارسی را نمایش نمی دهد.
- SpyFu Keyword Research Tool: داده هایی در باره میزان رقابت کلمات کلیدی برای شما فراهم می کند.
- Google Correlate: به زبان خود گوگل، این ابزار عکس ابزار گوگل ترندز رفتار می کند. این ابزار رایگان به شما امکان میدهد تا کلمات کلیدی را بیابید که فرکانس افزایش یا کاهش جستجوهای آن، مانند کلمه کلیدی مورد نظر شماست.
سلام روز خوش
در زمانی که کلمات کلیدی معانی نزدیک به هم دارند آیا باید برای هر کدام صفحات جداگانه ساخت یا تمامی این کیوورد ها را در یک صفحه بهینه کنیم؟
برای مثال برای کلمات کلیدی زیر:
*کوچک کردن بینی*-*کوچک کردن بینی با لیزر*-*کوچک کردن بینی استخوانی بدون عمل*-*كوچك كردن بيني بدون عمل جراحي
همه این کلمات سرچ بین 100 و 1000 دارند.
به نظر شما با توجه به اینکه تمامی کلمات کلیدی روی عبارت**کوچک کردن بینی** تمرکز دارند… آیا برای هر کلمه جداگانه صفحه بسازیم رتبه همدیگر را کاهش نمیدهند؟
یا باید تمامی این کلمات را در داخل یک صفحه تگ h2 قرار دهیم؟
وقتی هرکدام از این کلمات را گوگل سرچ میکنیم تقریبا نتایج متفاوتی بدست میاد و عنوان هر صفحه ای که به کلمه مورد نظر نزدیک تر است بالاتر قرار میگیرد.
آیا میتوان با سئو یک صفحه با کلمه کلیدی **کوچک کردن بینی** در تمامی این عبارات رتبه گرفت؟
سلام، در شرایطی که هدف از جستجوی کلمات کلیدی کسب اطلاعات مشترکیست، نیازی به ایجاد صفحات متفاوت نیست. همه چیز به نیاز کاربر برمیگردد. طبیعتا سعی بر ایجاد محتوای بلندی که به همه سوالات پاسخ دهد یکی از اولویت های اصلی در چنین موضوع های رقابتیست. اما شاید نیاز به تولید محتوای مجزا و کاملتر برای هر یک از بخش های مختلف این مطلب بلند نیز باشد. این موضوع به سبک فعالیت رقبا و میزان رقابت بسیار وابسته هست و در چنین شرایطی قبل از شروع کار بایستی استراتژی دقیقی برای تولید محتوا آماده نمایید.
سلام، ممنون میشم که لیستی از برترین و دقیق ترین ابزارهای کلمات کلیدی رو به من معرفی کنید.
برترین ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی جدید عبارتند از:
Semrush (داده هایی دقیق)
Keyword everywhere (افزونه کروم و فایر فاکس)
Google Keyword planner (داده هاش خوبه)
Long tail pro
Keywoord tool by mangool (داده ها رو بر مبنای شهر تفکیک میکنه)
ابزار keywordstool.io هم به واسطه رایگان بودنش بدک نیست.