کسب رتبه در پرپلکسیتی ای آی (Perplexity AI): قدرت موتورهای پاسخ دهنده را دریابید

موتورهای پاسخ دهنده هوش مصنوعی اینجا هستن و در حال تغییر نحوه جستجوی کاربران در اینترنت هستن. شرکت‌هایی مثل پرپلکسیتی (Perplexity)، برندها و بازاریاب‌ها رو به چالش می‌کشن تا با تکنولوژی‌های در حال تغییر همگام بشن. ما معتقدیم حتی با این تغییرات، هنوز هم می‌تونید یک منبع پیشرو در پرپلکسیتی باشید و از رقبای خودتون پیشی بگیرید!

تو این پست، ما توضیح میدیم که چرا پرپلکسیتی باید بخشی از استراتژی‌های بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) و بهینه‌سازی موتور پاسخ دهنده (AEO) شما باشه و چطور می‌تونید در پرپلکسیتی رتبه کسب کنید و محتواتون رو بهینه کنید. همچنین ۳ نکته مفید درباره نحوه استفاده از پرپلکسیتی برای کمک به استراتژی سئو برندتون رو هم توضیح میدیم.

چرا پرپلکسیتی باید بخشی از استراتژی SEO و AEO شما باشه

پرپلکسیتی ای آی این فرصت رو داره که به یک موتور جستجوی محبوب برای کاربران تبدیل بشه و در حال حاضر حدود ۱۰ میلیون کاربر فعال ماهانه داره. هنوز جای زیادی برای رشد وجود داره اما مشخصه که کاربران به اون علاقه‌مند هستن. پرپلکسیتی از تولید تقویت شده با بازیابی (RAG) و مدل زبانی بزرگ (LLM) استفاده می‌کنه تا خلاصه‌ای واضح از موضوعات مرتبط به کاربران ارائه بده.

داده‌های پرپلکسیتی هیچ تاریخ قطع ارتباطی نداره و می‌تونه برای اطلاعات فعلی به وب دسترسی داشته باشه. این ویژگی اون رو به یک رقیب برای Gemini و SearchGPT که در راهه تبدیل می‌کنه. از اونجایی که هر کدوم از این موتورهای جستجوی مبتنی بر هوش مصنوعی، تاریخ‌های قطع دانش متفاوتی دارن و اطلاعات رو از منابع مختلفی دریافت می‌کنن، بازاریاب‌ها باید استراتژی‌های مخصوصی رو برای جستجوی مبتنی بر هوش مصنوعی ایجاد کنن.

سئو در حال تغییره و AEO قدم بعدیه که برندها و بازاریاب‌ها باید جدی بگیرن. کاربرها تجربه جستجویی می‌خوان که بیشتر شبیه یک مکالمه باشه و اجازه بده سوال‌های پیگیری بپرسن، انگار که با موتور پاسخ دهنده تو یک اتاق هستن. هدف پرپلکسیتی دقیقاً همینه – ایجاد یک مکالمه با کاربر. این تغییر یعنی دیگه نمی‌شه فقط به سئو معمولی برای رتبه‌بندی در موتورهای جستجوی هوش مصنوعی تکیه کرد.

برندها و بازاریاب‌ها با یه مشکل روبرو هستن: چطور وقتی شرکت‌هایی مثل پرپلکسیتی دیگه از همون رتبه‌بندی گوگل پیروی نمی‌کنن، رتبه‌بندی بشن؟

چطور در پرپلکسیتی رتبه کسب کنیم؟

مشابه ChatGPT، پرپلکسیتی به محتوای با کیفیتی که از منابع معتبر میاد تکیه می‌کنه. برخلاف موتورهای جستجوی دیگه، مثلاً Gemini، پرپلکسیتی ارزش زیادی به منابعی که توسط کاربران تولید شدن مثل Reddit میده. اگه از پرپلکسیتی بپرسید که چطور محتوای تولید شده توسط کاربر رو رتبه‌بندی می‌کنه، بهتون میگه که محتوای تولید شده توسط کاربر باید همراه با وب‌سایت‌های معتبر در نظر گرفته بشه. این پاسخ تأکید می‌کنه که پرپلکسیتی می‌خواد محتواش رو حول قصد کاربر متمرکز کنه در حالی که همچنان تجربه و اعتبار رو هم در نظر می‌گیره.

قصد کاربر چیه و چرا مهمه؟

درک دلیل اصلی پشت جستجوی یک کاربر به برند شما اجازه میده محتوایی تولید کنید که برای کاربر مرتبط و کاربردی باشه. درک این نوع کاربرها می‌تونه به شما کمک کنه محتوای بهتری متناسب با نیازهاشون ایجاد کنید. این کار می‌تونه رتبه‌های جستجوی شما رو بهبود بده، تجربه بهتری به کاربرها بده و کانورژن ها رو افزایش بده. چهار نوع قصد کاربر وجود داره:

  • قصد اطلاعاتی – این جستجو برای پیدا کردن تعاریف و یادگیری بیشتر درباره یک موضوع انجام میشه. مثلاً “چت‌بات هوش مصنوعی چیه؟”
  • قصد ناوبری – کاربر می‌خواد یک وب‌سایت یا صفحه وب خاص رو پیدا کنه. مثلاً “ورود به تیک تاک”
  • قصد تراکنشی – کاربر می‌خواد محصولی رو بخره یا کاری رو انجام بده. مثلاً “می‌خوام یه کامپیوتر بخرم”
  • قصد تجاری – کاربر قبل از تصمیم‌گیری برای خرید، درباره یک محصول یا خدمت تحقیق می‌کنه. مثلاً “بهترین شرکت‌های فین‌تک ۲۰۲۴”

موقع بهینه‌سازی برای پرپلکسیتی و استفاده از پرپلکسیتی برای سئو این انواع مختلف کاربر رو در نظر داشته باشید.

۴ روش برای بهینه‌سازی محتواتون برای پرپلکسیتی

۱. حضور در جوامع آنلاین رو تقویت کنید

نظرات رو تشویق کنید

کاربرها رو تشویق کنید بعد از تجربه‌های مثبت با شرکت شما، نظراتشون رو در وب‌سایت‌ها پست کنن. هدف دیده شدنه. هر چقدر برند شما بیشتر در سایت‌های نظردهی ذکر بشه، شانس بیشتری دارید که پرپلکسیتی برند شما رو پیدا کنه. خیلی از سایت‌های نظردهی مخصوص صنعت خاصی هستن. با اولویت دادن به سایت‌هایی که مناسب کسب و کار شما هستن، به مخاطب هدفتون می‌رسید.

فعالانه در گفتگوهای مخصوص صنعت شرکت کنید

در سایت‌هایی مثل Reddit، Quora و سایر جوامع تخصصی که با کسب و کارتون مرتبط هستن، یا با اسم شرکت یا از طریق یک نماینده پست بذارید. این کار باعث افزایش تعامل با برند میشه و می‌تونه شما رو از نگرانی‌هایی که مصرف‌کننده‌ها درباره محصولتون دارن آگاه کنه. مثلاً اگه در حوزه تکنولوژی هستید، مشارکت در زیرردیت‌هایی مثل r/technology یا پاسخ دادن به سوالات درباره محصولتون در Quora در فضاهای مرتبط با تکنولوژی، دیده شدن برند رو افزایش میده. فضاهای مبتنی بر جامعه ایجاد کنید تا مستقیماً با مشتری‌ها در ارتباط باشید. از اونجایی که پرپلکسیتی اغلب منابع رو از محتوای تولید شده توسط کاربر می‌گیره، هر چقدر درباره برند شما بیشتر بحث بشه، احتمال اینکه پرپلکسیتی اطلاعات مربوط به محصول شما رو پیدا کنه بیشتر میشه.

به همه نظرات پاسخ بدید

موتورهای پاسخ دهنده مثل پرپلکسیتی محتوایی رو ترجیح میدن که انسان-محور باشه و روی محتوایی تمرکز می‌کنن که هم به سوال اصلی پاسخ میده و هم برای سوال‌های احتمالی بعدی جواب داره. با پاسخ دادن به نظرات، چه مثبت و چه منفی، می‌تونید تعامل با برندتون رو افزایش بدید و نشون بدید که به مصرف‌کننده‌هاتون اهمیت میدید. پرپلکسیتی این اطلاعات رو موقع تصمیم‌گیری درباره منابعش برای یک سوال در نظر می‌گیره. تعامل بیشتر با برند شما از طرف مصرف‌کننده‌های واقعی، اعتبار شرکت شما رو افزایش میده.

۲. حضور در وب‌سایت‌های معتبر رو تقویت کنید

مخصوص صنعت شما

تولید محتوا در وب‌سایت‌هایی که در صنعت شما تخصص دارن رو در اولویت قرار بدید. دنبال سایت‌هایی با ترافیک بالا، اعتبار دامنه خوب و تعامل قوی جامعه بگردید. مثلاً شرکت‌هایی که در حوزه فین‌تک کار می‌کنن باید مطمئن بشن که در سایت‌های معتبری مثل NerdWallet و The Motley Fool لیست شدن و در مقالاتی مثل “بهترین اپلیکیشن‌های امور مالی شخصی” یا “۱۰ استارتاپ فین‌تک برتر که باید زیر نظر داشته باشید” مشارکت می‌کنن. انواع محتوا:

  • بررسی محصول: درخواست کنید که محصول شما توسط وب‌سایت‌های پیشرو از با پرداخت هزینه بررسی بشه
  • لیست‌های برتر: تلاش کنید در لیست‌های مرتبط با صنعت خودتون قرار بگیرید
  • پست‌های مقایسه‌ای: محتوایی بنویسید که محصول شما رو با رقبا مقایسه کنه. پست‌هایی که شامل مقایسه با رقبا هستن احتمال بیشتری داره که در پرپلکسیتی برای سوالاتی که می‌خوان محصولات برتر رو با هم مقایسه کنن رتبه‌بندی بشن
  • مطالعات موردی: مثال‌هایی از اینکه چطور محصول شما به یک مشتری کمک کرده یا چطور محصول شما یک نیاز رو در صنعتتون برطرف می‌کنه به اشتراک بذارید

مصاحبه با متخصصان حوزه

مثل گوگل، پرپلکسیتی هم به تجربه و تخصص اهمیت میده. نوشتن محتوا با متخصصان یک راه برای افزایش شانس رتبه‌بندی به عنوان یک منبع در پرپلکسیتی هست. مواردی که باید موقع تولید محتوا با یک متخصص در نظر بگیرید:

  • صلاحیت‌ها، گواهینامه‌ها و تخصص‌های مرتبط رو برای نشون دادن تخصص لیست کنید
  • مطمئن بشید که لینک‌هایی به محتوای منتشر شده، راهنماها و مقالات سفید که موضوعات رو پوشش میدن برای ایجاد اعتبار برند شما وجود داره

۳. کیفیت و سبک محتوا

محتوای با کیفیت بالا

محتوای تازه درباره برندتون در موضوعاتی که قبلاً درباره‌شون ننوشتید تولید کنید. محتوا باید جامع باشه، موضوعات رو با جزئیات پوشش بده و شامل تعاریف باشه و موضوعات گیج‌کننده رو از قبل در پست شما پوشش بده. محتوا باید از اهداف برند شما حمایت کنه به جای اینکه فقط محتوای زیادی تولید کنید که محتوا نداره.

کاربر-محور

محتوایی تولید کنید که بتونه به چندین سوال در یک قطعه محتوا پاسخ بده. برای بهینه‌سازی برای پرپلکسیتی، صفحه وب شما باید به چندین سوال که می‌تونن پشت سر هم پرسیده بشن پاسخ بده. یک راه برای پیدا کردن اینکه چه نوع سوالاتی ممکنه یک کاربر به عنوان پیگیری بپرسه اینه که از پرپلکسیتی یک سوال مرتبط با موضوعی که درباره‌اش می‌نویسید بپرسید. بعد از محتوای تولید شده یک لیست از سوالات “مرتبط” وجود داره. می‌تونید از این لیست استفاده کنید تا مطمئن بشید محتوای شما می‌تونه به هر کدوم از این سوالات پاسخ بده.

اگه یک قطعه محتوا دارید که به موضوعات در چندین سوال می‌پردازه، احتمال بیشتری داره که پرپلکسیتی محصول/محتوای شما رو به کاربر پیشنهاد بده. صفحات وب می‌تونن طوری ساختاربندی بشن که به چندین سوال با استفاده از هدرهای واضح و لیست‌های کوتاهی که مستقیم و واضح به یک یا چند تا از این سوال‌های پیگیری پاسخ میدن، جواب بدن.

وضوح

متن باید هم برای انسان‌ها و هم برای هوش مصنوعی نوشته بشه و پردازش زبان طبیعی رو ترویج کنه. این یعنی متن شما باید به راحتی قابل خوندن با صدای بلند باشه، مثل وقتی که صحبت می‌کنید یا به راحتی توسط هوش مصنوعی خلاصه میشه. شباهت‌هایی بین داشتن محتوای با کیفیت بالا و اطمینان از واضح بودن اون وجود داره. مواردی مثل داشتن لیست‌ها، تعاریف و تیترها با زیرتیترها وضوح محتوای شما رو بهبود میده. پرپلکسیتی می‌تونه به راحتی این اطلاعات رو خلاصه کنه و نسخه کوتاه شده‌ای از محتوای شما رو به کاربرها ارائه بده.

۳ نکته برتر درباره نحوه استفاده از پرپلکسیتی ای آی برای SEO

۱. جستجوی کلمات کلیدی

از پرپلکسیتی برای جستجوی کلمات کلیدی که در صنعت شما محبوب هستن و با مخاطب هدف شما مرتبط هستن استفاده کنید.

  • قدم اول اینه که حوزه تمرکزتون رو در پرپلکسیتی انتخاب کنید. این کار جستجوی شما رو برای یک زمینه خاص تنظیم می‌کنه.
  • یک پرامپت بسازید که واضح و مشخص باشه. مثلاً “۲۰ ایده کلمه کلیدی برای [موضوع شما] به من بده”
  • برای واضح‌تر کردن پرامپت خودتون، می‌تونید پارامترهای خاصی مثل “کلمات کلیدی با رقابت کم” رو اضافه کنید. وقتی یک لیست از کلمات کلیدی ساخته شد، باید به سوال‌های پیگیری که توسط پرپلکسیتی پیشنهاد شده نگاه کنید تا موضوعات و دسته‌بندی‌هایی که ممکنه در ابتدا به اونها فکر نکرده باشید رو شناسایی کنید.

۲. مهندسی معکوس قصد کاربر

اول، یک سوال مرتبط با برند یا محصولات ارائه شده خودتون بسازید. تصمیم بگیرید کدوم یک از چهار نوع کاربر رو هدف قرار می‌دید. کاربرها سوالات اطلاعاتی، ناوبری، تراکنشی یا تجاری می‌پرسن. این سوالات رو از پرپلکسیتی بپرسید و اون یک خلاصه با لینک‌ها تولید می‌کنه. پایین صفحه یک لیست از سوالات اضافی وجود داره که کاربرها می‌تونن مرتبط با سوال شما بپرسن. این نشونه‌ای از چیزهاییه که مردم علاقه دارن درباره‌شون جستجو کنن.

۳. بررسی محتوا برای وضوح

از پرپلکسیتی برای بررسی اینکه محتوای نوشته شده شما چقدر خوب با معیارهای تعریف شده سئو عمل می‌کنه استفاده کنید. به پرپلکسیتی یک چک‌لیست بدید و ازش بخواید بررسی کنه که آیا تیترهای متفاوتی که عملکرد بهتری داشته باشن رو پیشنهاد می‌کنه یا اینکه محتوایی کم داره. مثلاً، مواردی که می‌تونید در چک‌لیست خودتون موقع درخواست از پرپلکسیتی برای بررسی تیتر قرار بدید عبارتند از:

  • گنجاندن کلمه کلیدی: مطمئن شید تیترتون شامل کلمه کلیدی اصلی هدف شماست
  • بهینه‌سازی طول: تیتر نباید بیشتر از ۵۵ کاراکتر باشه
  • وضوح و ارتباط: مطمئن شید عنوان با موضوع محتوای شما همخوانی داره
  • منحصر به فرد بودن: از پرپلکسیتی برای جستجوی تیترهای دیگه با همون عنوان استفاده کنید

مهمه که هر محتوایی که پرپلکسیتی برای شما می‌نویسه رو همچنان بررسی کنید. هنوز کامل نیست و اگرچه خیلی بهتر شده، هنوز هم می‌تونه محتوای نامربوط تولید کنه.

آینده پرپلکسیتی ای آی و AEO

پرپلکسیتی ای آی به محتوای با کیفیتی که می‌تونه به صورت مکالمه‌ای فرمت‌بندی بشه ارزش میده. ممکنه به نظر برسه که مقابله با رتبه‌بندی در موتورهای پاسخ دهنده متعددی که در حال توسعه هستن کار سختیه، اما ارزشش رو داره. اگر محتوای خودتون رو روی قصد مشتری متمرکز کنید، رتبه‌بندی به اون اندازه که به نظر می‌رسه سخت نخواهد بود.

نکته مثبت درباره پرپلکسیتی اینه که برخلاف نمای کلی AI گوگل، هنوز یک موقعیت “برنده همه چیز رو می‌بره” نیست. با محتوای با کیفیت می‌تونید رتبه‌بندی بشید!

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *