چطور خطای Alternate page with proper canonical tag در سرچ کنسول را رفع کنیم؟
پیام «Alternate page with proper canonical tag» یکی از وضعیتهاییه که ممکنه توی سرچ کنسول گوگل باهاش روبرو بشید. این وضعیت نشون میده که گوگل یک صفحه رو ایندکس نکرده، چون اون صفحه یک تگ کنونیکال داره که به یک صفحه دیگه اشاره میکنه.
البته این وضعیت همیشه به معنی وجود یک مشکل جدی و نیاز به اصلاح فوری نیست، اما بهتره صفحاتی که این پیام رو گرفتن بررسی کنید تا مطمئن بشید گوگل دقیقاً همونطوری که شما میخواید باهاشون رفتار میکنه.
منظور از «Alternate page with proper canonical tag» چیه؟
وضعیت «Alternate page with proper canonical tag» در سرچ کنسول گوگل زمانی نمایش داده میشه که شما چند نسخه مختلف از یک صفحه در سایتتون دارید و یکی از اونها رو به عنوان نسخه اصلی یا «کنونیکال» انتخاب کردید. این کار معمولاً به دو صورت انجام میشه:
- روی صفحه اصلی یا کَنونیکال، یک تگ کنونیکال قرار دادید که به خود همون صفحه اشاره میکنه (Self-referencing canonical).
- روی تمام صفحات تکراری دیگه، تگ کنونیکالی گذاشتید که به همون صفحه اصلی اشاره میکنه.
در این حالت، گوگل فقط باید صفحهای رو ایندکس کنه که تگ کنونیکال به خودش اشاره داره و بقیه صفحات مشابه باید در گزارش «Alternate page with proper canonical tag» لیست بشن.
چطور وضعیت «Alternate page with proper canonical tag» را برطرف کنیم؟
برای حل این مسئله، باید مطمئن بشید که تگهای کنونیکال روی سایتتون درست پیادهسازی شدن و دلیل این پیادهسازی رو هم بدونید.
۱. بررسی کنید کدام صفحات درگیر این وضعیت هستند
برای دیدن گزارش «Alternate page with proper canonical tag»، وارد سرچ کنسول گوگل بشید. بعد، از منوی سمت چپ و در بخش «Indexing»، روی گزینه «Pages» کلیک کنید.
حالا به بخش «Why pages are not indexed» برید و روی ردیف «Alternate page with proper canonical tag» کلیک کنید تا لیست کامل صفحات رو ببینید.
۲. مشخص کنید آیا این صفحات باید ایندکس شوند یا نه
لیست صفحات این گزارش رو با دقت نگاه کنید و ببینید آیا صفحهای بین اونها هست که به نظرتون باید ایندکس بشه یا نه.
اگه صفحهای پیدا کردید که میخواید به عنوان نسخه اصلی ایندکس بشه، باید یک تگ کنونیکال که به خودش اشاره میکنه روش قرار بدید و بعد نقشه سایت (sitemap) و لینکهای داخلی سایتتون رو آپدیت کنید تا به این صفحه جدید اشاره کنن.
۳. تصمیم بگیرید که آیا گوگل باید این صفحات را کراول کند؟
اگه با مشکل بودجه خزش (Crawl Budget) پایین دست و پنجه نرم میکنید، میتونید دسترسی گوگل به این صفحات جایگزین (Alternate pages) رو مسدود کنید تا منابعش رو صرف URLهای مهمتر سایتتون کنه.
برای این کار، از فایل robots.txt استفاده کنید. با اضافه کردن یک دستور Disallow در این فایل، جلوی هدر رفتن بودجه خزش گوگل برای صفحاتی که ارزش سئویی ندارن رو میگیرید.
اما یادتون باشه که گوگل اول باید بتونه یک صفحه رو ببینه (کراول کنه) تا بعد متوجه تگ کنونیکال اون بشه. پس به صورت پیشفرض و بدون دلیل، کراول صفحات جایگزین رو در فایل robots.txt مسدود نکنید.
اگه تصمیم گرفتید دسترسی گوگل به این صفحات رو ببندید، حتماً تمام لینکهای داخلی که به اونها اشاره میکنن رو حذف کنید و به جای اونها، به صفحات اصلی یا کنونیکال لینک بدید.
جمعبندی
در اکثر مواقع، دیدن وضعیت «Alternate page with proper canonical tag» نشونه اینه که شما محتوای تکراری سایتتون رو به درستی مدیریت و بهینهسازی کردید.
با این حال، کنونیکالسازی در سئو میتونه یک موضوع پیچیده باشه. بررسی لیست صفحاتی که این وضعیت رو گرفتن، به شما کمک میکنه تا از پیادهسازی درست تگهای کنونیکال در سایتتون مطمئن بشید و کنترل بیشتری روی نحوه ایندکس شدن صفحاتتون داشته باشید.
قدم بعدی چیه؟
حالا که با این مفهوم آشنا شدید، چند راه پیش روی شماست:
- با کارشناسان ما در رادزاد تماس بگیرید.
- یک پلن اختصاصی برای مدیریت محتوای تکراری و مشکلات ایندکس سایتتون دریافت کنید.
- و از افزایش ترافیک ارگانیک سایتتون لذت ببرید!
ما در رادزاد آمادهایم تا در تمام مراحل بهینهسازی سایت و سئو در کنار شما باشیم.
پاسخی بگذارید