در این مطلب قصد داریم که به بررسی یکی از سوالات پر تکرار کاربرانمان در سئو، یعنی میزان اهمیت تگ H1 بپردازیم. پس با ما همراه باشید.
تمایز بین تگ H1 و تیتر یک صفحه
تگ H1 از جمله تگ های هدر، قطعه کدی در HTML است که معمولا به شکل متنی استفاده می گردد. متنی که با H1 نوشته شده باشد، معمولا بزرگترین متن یک صفحه محسوب می شود.
یکی از مسائلی در تکامل CSS به وجود آمد، اجازه دادن به برنامه نویسان وب در سفارشی سازی تگ های H (رنگ، فونت، سایز فونت) بود. این مسئله بعضا موجب می شود که H1، بزرگترین متن صفحه نباشد.
زمانی که گوگل در ابتدای کار اقدام به طراحی الگوریتم خود نمود، CSS هنوز خیلی جا نیفتاده بود. در حقیقت استانداردهای CSS در مارس 1998 و درست چند ماه قبل از تاسیس گوگل در سپتامبر 1998 ثبت شده بود. بنابراین CSS هنوز در ابعاد زیاد مورد استفاده قرار نمی گرفت.
دقت داشت باشید که علی رغم توضیحات فوق، هنوز H1 ها تقریبا مهمترین متن یک صفحه محسوب می شوند. تیتر یک صفحه نیز با همین مفهوم به کار می رود، منتها دیگر در قالب تگ H1 نیست.
موضوعیت صفحه
سیگنال هایی که حول یک صفحه به وجود می آیند همگی در جهت اشاره به موضع صفحه هستند. میزان ارتباط محتوای صفحه با عبارت مورد جستجوی کاربر وجود یا عدم وجود آن در صفحه نتایج جستجو را تعیین می کند. تگ H1 یک صفحه از مهمترین سیگنال های اشاره به موضوعیت صفحه است.
فریب سیستم
با اینکه قرار دادن تیتر اصلی صفحه در H1 کار بسیار خوبیست، اما اساس ضروری به نظر نمی رسد. اینجاست که تگ H1 در اولویت دوم و بعد از تیتر صفحه قرار می گیرد. مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده و همگی آنها نتیجه تقریبا مشابهی داشته اند:
اگر تیتر خوبی برای متن خود دارید، قرار دادن آن در تگ H1، تاثیرات مثبتی را به همراه دارد. اما اگر همه صفحات شما دارای تیتر های درشتی هستند و قرار دادن همه آنها در تگ H1 بیش از یک ساعت زمان می برد، احتمالا انجام این کار ارزشمند نخواهد بود.
به دلایلی مشابه نیز به کار بردن H1 در بالا یا پایین صفحه و قرار دادن آنها با فونت هایی کوچک نیز به هیچ وجه پیشنهاد نمی شود. چرا که به نوعی این کار در جهت فریب دادن سیستم است.
تست های زیادی نشان داده اند که گوگل، H1 هایی که حول یک تصویر یا لوگو ایجاد شده اند را کلا نادیده می گیرد. علت این مسئله نیز احتمالا اینست که متن جایگزین لوگوها در صفحه اغلب با محتوای صفحه ارتباطی نداشته و این لوگو در تمام صفحات به شکل تکراری به کار می رود.
آقای مت کاتس، عضو سابق تیم گوگل در سال 2005 طی مطلبی به این مسئله اشاره کرد. وجود این مسئله نیز کاملا منطقی به نظر می رسد.
به همین دلیل گوگل می تواند اعلام کند که اگر تیتر یک صفحه برجسته بوده اما در تگ H1 قرار نداشته باشد، مانند تگ H1 دیده و با آن برخورد می گردد.
دیگر استفاده های تگ H1
دیگر جنبه مهم H1، افزایش کارامدی محتواست. این مسئله برای افرادی که در هنگام رو به رو شدن با یک محتوا به اسکن سریع آن می پردازند بسیار مهم است. بسیاری از نرم افزارهای درک محتوا نیز از متن H1 برای بیان موضوع اصلی محتوا استفاده می کنند و در صورت عدم وجود این تگ، محتوا چنان که باید کارامد نخواهد بود.
تگ H1 و سئو
همانطور که می توانید مشاهده کنید، تگ H1 برای سئو و بهینه سازی محتوا اهمیت ویژه ای دارد. حالت ایده ال اینست که شما از یک تگ H1 در هر صفحه بهره ببرید. دقت داشته باشید که تگ H1 بر روی موضوع صفحه تاکید داشته و ازین رو تنها از یک H1 در صفحه استفاده کنید.
با اینکه استفاده از چند تگ H1 در یک صفحه مشکلی نداشته و گوگل نیز اعلام کرده که محدودیتی در این کار وجود ندارد، اما نکاتی در اینجا وجود دارد که آن را بایست در نظر داشت:
- منطقیست که اغلب وزن محتوایی صفحه بر روی دوش اولین H1 باشد. موتور جستجوی بینگ به صورت رسمی اعلام کرده این گونه عمل می کند.
- تقسیم وزن این سیگنال در بین چند H1 موجب کاهش ارزش هر یک از آنها می گردد.
بنابراین منطقیست که در یک صفحه تنها از یک H1 بهره برد. اگر سایت شما هنوز دارای تیترهایی قرار گرفته در H1 نیست پیشنهاد می کنیم که اقدام به انجام این کار بزنید. بعد از انجام این کار احتمالا رشد محسوسی را در سئو کلی سایت مشاهده خواهید کرد.