سئو مخفف بهینه سازی برای موتور های جستجو است. ریدایرکت اصطلاحی است برای توصیف عمل انتقال کاربر از یک URL به یک URL دیگر. ریدایرکت یک صفحه معمولاً به این معنی است که شما به صفحه، یک URL کاملاً جدید می دهید.عمل ریدایرکت بسیار ساده است و اغلب بدون اطلاع بازدیدکنندگان صفحه مورد استفاده قرار می گیرد. ابزارهای رایگانی وجود دارند که می توانید از آنها برای تأیید صحت ریدایرکتها استفاده کنید.
هنگامی که ریدایرکت به درستی تنظیم شود، تقریبا هیچ کس حتی متوجه آن هم نمی شود. حتی سئو سایت شما نیز تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت. سئو یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو، کلید شما برای جذب بازدیدکنندگان از گوگل به سایت شما است، بنابراین توجه به سئو بسیار مهم است. در این مطلب به بررسی تاثیر ریدایرکت در سئو و نکات مرتبط خواهیم پرداخت.
هنگامی که ریدایرکت به درستی اجرا شود، به هیچ وجه به سئو سایت شما آسیب نمی رساند. و برعکس، زمانی که ریدایرکت به درستی اجرا نشود، می تواند سئو سایت شما را نابود کند. برای درک اینکه بفهمیم چگونه سئو و ریدایرکت در کنار یکدیگر کار می کنند، با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.
چرا باید از ریدایرکت استفاده کنید؟
دلایل ریدایرکت صفحات، فراوان و متنوع است. رایج ترین دلیل برای استفاده از ریدایرکت زمانی است که یک URL منسوخ شده و پاک شده است. شاید شما یک وب سایت جدید ایجاد کرده اید و می خواهید افراد هنگامی که از وب سایت قبلی بازدید می کنند، وب سایت جدیدتان را ببینند. شاید هم شما در حال انجام آزمایشی هستید تا ببینید افراد، کدام سایت از بین دو نسخه ای که طراحی کرده اید را بیشتر دوست دارند.
اگر صفحهای را جابهجا کرده یا حذف کردهاید، یا اگر دامنه جدیدی خریداری کردهاید اما میخواهید وبسایت را با همان شکل سابق خود حفظ کنید، میتوانید از ریدایرکت استفاده کنید. اگر نیاز داشته باشید چندین سایت را ادغام کنید یا بازدیدکنندگان را به URL های جدید هدایت کنید، همگی دلایلی می توانند باشند تا از ریدایرکتها استفاده کنید. هنگامی که ریدایرکت به درستی تنظیم شود، بازدیدکنندگان حتی متوجه تغییر مسیر هم نخواهند شد. در نهایت، هر دامنه ای به دلایلی می تواند نیاز به ریدایرکت داشته باشد.
چگونه یک ریدایرکت را راه اندازی کنیم؟
انجام ریدایرکت را می توان با یکی دو کپی و پیست، بسیار سریع و آسان انجام داد. در ابتدا شما باید یک کد مناسب ریدایرکت با توجه به وب سرور خود پیدا کنید، آن را کپی کنید و سپس آن را در پوشه مناسب در هاست خود جایگذاری کنید. پیاده سازی ریدایرکت باعث می شود که بازدیدکننده در نهایت به URL جدید برسد، حتی اگر او URL قدیمی را در مرورگر خود تایپ کرده باشد. حتی با کلیک بر روی لینک های حاوی URL قدیمی باز هم کاربران به URL جدید هدایت خواهند شد.
این زیبایی ریدایرکتهاست. به جای اینکه مجبور باشید هر لینک به سایت قدیمی خود را پیدا کنید و آن را به لینک سایت جدید تغییر دهید، فقط کافیست سایت قدیمی را به سایت جدید ریدایرکت کنید. اگر قبلاً کارت ویزیت چاپ و توزیع کرده و از سایر روشهای تبلیغاتی استفاده کرده باشید و در آنها از لینک سایت قبلی استفاده کرده باشید، این کار میتواند در هزینههای شما صرفهجویی زیادی کند. چرا که نیاز به چاپ کارت های ویزیت جدید نیست و در هر صورت کاربران به سایت جدید هدایت خواهند شد. کسبوکارهایی که سالها بر روی وبسایت قدیمی خود فعالیت کرده اند، با استفاده از این روش می توانند آن را ارتقا دهند، بدون اینکه چیزی از دست برود.
دلایل زیادی برای تغییر URL ها می توان مطرح کرد. اگر برند شما با نام قدیمی دامنه فعالیت زیادی کرده است، منطقی است که وب سایت قدیمی را به وب سایت جدید ریدایرکت کنید تا نتایج به دست آمده از این تلاش ها از بین نرود. همانطور که گفته شد، حتی واقعاً مهم نیست که وب سایت جدید درباره چیست و چگونه طراحی شده است، زیرا بازدیدکنندگان می توانند آن را با آدرس وب سایت قدیمی که قبلاً می شناختند و به آن اعتماد دارند، به راحتی پیدا کنند.
انواع ریدایرکت ها
سه نوع اصلی ریدایرکت وجود دارد که شامل 301، 302 و Meta Refresh هستند. 301 نوعی ریدایرکت است که برای سئو و انتقال اعتبار توصیه می شود. ریدایرکت 301 نشان می دهد که URL به طور دائمی جابجا شده است. ریدایرکت 302 به معنای انتقال موقت URL است.Meta Refresh هم در ادامه توضیح داده خواهد شد. نتایجی که از این سه نوع ریدایرکت به دست می آید، با یکدیگر بسیار متفاوت هستند. در راستای سئو و حفظ رتبه سایت، انتخاب نوع صحیح ریدایرکت، حائز اهمیت است.
ریدایرکت 301
ریدایرکت 301 یک ریدایرکت از نوع دائمی است. ریدایرکت 301 مسلماً بهترین روش برای استفاده در شرایطیست که نیاز به تغیر مسیر آدرس های سایت دارید. ریدایرکت 301 به معنای یک تغییر کلی در صفحات است، به این معنی که صفحه جدید، اکنون صفحه اصلی است. صفحه قدیمی دیگر در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده نشده و صفحه جدید، جایگزین آن می شود. ریدایرکت 301 روش واضحی برای تغییر مسیر در صورت امکان است. انجام ریدایرکت 301 سریع و آسان بوده و به هیچ وجه به سئو وب سایت شما آسیب نمی رساند. چه کسی میداند؟! شاید همین صفحهای که شما در حال خواندن هستید، ممکن است بدون اینکه شما متوجه شده باشید از جای دیگری ریدایرکت شده باشد!
ریدایرکت 302
ریدایرکت 302 یک تغییر مسیر موقت است که برای هدایت بازدیدکنندگان سایت شما به صفحه دیگر استفاده می شود، اما تاکید میکنیم فقط به طور موقت، زیرا قصد دارید بعداً صفحه اصلی را بازگردانید. شایعه شده است که ریدایرکت های 301 و 302 ممکن است به طور مشابه رفتار کنند، اما شما هرگز نمی توانید نسبت به این شایعه خیلی مطمئن باشید. راهاندازی و نگهداری ریدایرکت های 302 بسیار پیچیدهتر از ریدایرکت های 301 هستند، بنابراین لطفاً از آنها کم استفاده کنید و زمان بگذارید تا مطمئن شوید که در صورت انتخاب این نوع ریدایرکت، میدانید چه کار میکنید. در صورت امکان، سعی کنید از ریدایرکت 301 استفاده کنید. یک ریدایرکت 302 با پیکربندی ضعیف می تواند از دید موتورهای جستجو اقدام بدی تلقی شود.
ریداریکت 307
ریدایرکت 307 بعد از ریدایرکت 302 به وجود آمد. ریدایرکت 307 فقط باید زمانی استفاده شود که نیاز به تغییر مسیر موقت داشته باشید و سازگاری سرور با HTTP 1.1 نیز تایید شده باشد. مثالی از زمان استفاده از ریدایرکت 307، استفاده از آن در حین تعمیر سایت است. اطمینان از اینکه آیا موتورهای جستجو صفحه ای را سازگار تشخیص داده اند یا خیر کاملاً غیرممکن است، بنابراین بهتر است فقط از ریدایرکت 302 در شرایط تغییر موقت آدرس استفاده کنید.
ریدایرکت Meta Refresh
Meta Refresh نوعی ریدایرکت در سطح صفحه است نه در سطح سرور. این نوع ریدایرکت ها از دید سئو کند هستند. در این نوع ریدایرکت یک صفحه جدید باز شده و مثلا در آن نوشته شده که «تا چند ثانیه دیگر به صفحه جدید هدایت می شوید». هیچ کس این شمارش معکوس ها را را دوست ندارد. لطفا در صورت امکان اجتناب کنید.
خطای 404
هنگامی که این پیام نمایش داده می شود، به این معنی است که آن صفحه از وب سایت قابل دسترسی نیست. در چنین شرایطی یا URL اشتباه تایپ شده یا آن صفحه حذف شده است، در هر حال این چیز خوبی نیست. اگر ریدایرکت به درستی تنظیم نشده باشد، این پیام ممکن است در هنگام باز شدن ادرس قدیمی ظاهر شود. به طور کلی، خطای 404 به این معنی است که آن صفحه، دیگر وجود ندارد. این به نفع سایت شما است که حداقل یک صفحه سفارشی برای خطای 404 داشته باشد که در این شرایط کاربر بتواند به جای رسیدن به بن بست، بتواند به سایت اصلی بازگردد. این روش، یک راهکار مطمئن برای از دست ندادن ترافیک است.
خطای 410
اگر سایتی حاوی محتوایی باشد که ایندکس شده است، در حالی که نبایست ایندکس میشد، خطاهای 410 ظاهر می شوند. خطای 410 به گوگل می گوید که هرگز این صفحه را دوباره مشاهده نکند، زیرا آن صفحه دیگر وجود ندارد. در صورت مشاهده، آن صفحه دیگر در نتایج موتورهای جستجو نشان داده نمی شود. نمونه ای از زمانی که 410 می تواند مفید باشد این است که صاحب کسب و کاری هستید و دیگر برخی از خدمات قبلی را ارائه نمی دهید. صفحه مربوط به آن سرویس طبیعتا دیگر مورد نیازتان نیست. علاوه بر این، شما نمی خواهید صفحه آن سرویس در نتایج موتورهای جستجو نشان داده شود، زیرا ممکن است کاربرانی به سمت سایت جذب کنید که برای شما مناسب نیستند.
چگونه ریدایرکت ها را بررسی کنید؟
ابزار های مختلفی برای بررسی ریدایرکت ها وجود دارد. یکی از این نمونهها، افزونه ای به نام Link Redirect Trace برای مرورگر کروم است. این افزونه ریدایرکت ها را بررسی می کند و اشکالات موجود را به شما هشدار می دهد. به کمک این افزونه می توانید ریدایرکت ها را چک کرده و سئو سایت خود را ارتقا دهید.
ابزار دیگری که قصد معرفی آن را داریم، گوگل سرچ کنسول است. این ابزار به شما امکان می دهد تا خطاهای 404 را بررسی کرده و بدون نیاز به نگاه کردن به تمام صفحات، آنها را برطرف کنید.
چگونه همزمان با ریدایرکت، سئوی وب سایت خود را حفظ کنید؟
هنگام ریدایرکت یک URL به آدرس دیگر، بسیار مهم است که ارزش سئوی صفحه را حفظ کنید. قبلا اشاره شد که ریدایرکت 301 بهترین راه برای حفظ ارزش سئو صفحه است، زیرا به ربات های موتورهای جستجو اعلام می کند که صفحه به صورت دائمی جابجا شده است.
به خاطر داشته باشید که هنگام انتقال صفحه از یک URL به URL دیگر، مدتی طول می کشد تا ربات های موتورهای جستجو ریدایرکت 301 را مشاهده کرده، آن را درک کنند و اعتبار صفحه قبلی را به صفحه جدید منقل کنند. اگر پایشگرها خیلی دیر به صفحه قبلی سر بزنند یا صفحه جدید دارای مشکلاتی باشد، این فرآیند می تواند مدت ها به طول بینجامد.
چرا ریدایرکت مهم است؟
هنگامی که ریدایرکت ها را پیاده سازی می کنید، نباید اعتبار صفحه را از دست دهید یا به آن آسیب برسانید. سئو برای جذب کاربران، امری ضروری است.
اگر مالک وب سایت موفقی هستید که به دلایلی نیاز به ریدایرکت دارد، ریدایرکت باید به صورت درست صورت گیرد، در غیر این صورت رتبه سایت خود را از دست خواهید داد و موفقیت هایی که با تلاش بسیار به دست آورده اید، از دست میرود. حتی اگر سایت شما ترافیک زیادی نداشته باشد، در صورت انجام ریدایرکت به صورت نادرست، همان ترافیک کم از نتایج جستجو را هم از دست می دهید.
بسته به شرایط و دلایل نیاز به ریدایرکت، بررسی اجتناب از ریدایرکت ارزش بررسی را دارد. با این حال، همیشه نمی توان از این کار اجتناب کرد.
جمع بندی
ریدایرکت ها زمانی که به درستی انجام شوند، راهی بی نقص برای انتقال کاربران وب سایت شما از یک URL به URL دیگر هستند. ریدایرکت ها به هیچ وجه به سئو سایت شما آسیب نمی رساند. پیاده سازی آنها زمان زیادی از شما نخواهد گرفت و تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک متن بسیار ساده را کپی پیست و URL ها را بروزرسانی کنید. با استفاده از ابزارهای رایگان متنوعی که وجود دارد می توانید کد ریدایرکت را دریافت کنید. اگر از وردپرس استفاده می کنید استفاده از افزونه رایگان Redirection را پیشنهاد می کنیم.
انجام ریدایرکت هیچ هزینه ای برای شما نخواهد داشت، مگر اینکه نیاز داشته باشید شخصی را برای کمک گرفتن استخدام کنید. اگر وب سایتتان را خودتان راه اندازی کرده اید، به احتمال زیاد هم قادر خواهید بود که در صورت نیاز، ریدایرکت ها را انجام دهید. ریدایرکت سرعت سایت شما را کند نخواهد کرد.
استفاده از ریدایرکت ها تقریباً هیچ اشکالی ندارد، به خصوص اگر با این هدف باشد که بازدیدکنندگان، یک وب سایت جدیدتر، بهتر، تمیزتر، به روزتر و زیباتر را ببینند. انجام این کار هم برای کاربران و هم مالک وب سایت مفید است. هنگام طراحی یک وب سایت فوق العاده، چالش های زیادی وجود دارد که می توان از آنها عبور کرد و ریدایرکت یکی از ساده ترین آن هاست.
استفاده از ابزارها برای اطمینان از پیاده سازی صحیح ریدایرکت ها، بسیار مهم است. با استفاده از وب سایت های موجود نه تنها می توانید به راحتی کدی را برای کپی پیست و اجرای ریدایرکت پیدا کنید، بلکه ابزارهای رایگان زیادی هم برای بررسی آنها وجود دارد. هیچ بهانه ای وجود ندارد که ریدایرکت های شما درست پیاده سازی نشوند و در نتیجه به سئو سایت شما آسیب برسد. پس به خودتان لطفی کنید و همواره عملکرد صحیح ریدایرکت ها را چک کنید.
سلام وقت بخیر.
سایت من هک شد و کلی صفحه برای سایت درست شد. از سرچ کنسول صفحات رو حذف کردم. ولی الان همه اون 10000 صفحه که درست شده در قسمت ارور های 404 نشون داده میشه.
با این صفحات چه کار کنم. اونها رو ریدایرکت 301 بزنم به صفحه اصلی؟
سلام، کلیه صفحات 404 تولید شده رو بهتره که به صفحه اصلی سایت ریدایرکت 301 کنید.