الگوریتم پنگوئن گوگل چیست؟

الگوریتم پنگون (Penguin) در تاریخ 24 آپریل 2012، در ادامه روند الگوریتم پاندای گوگل و با هدف امتیازدهی به وب سایت هایی که دارای محتوای غنی تر هستند اجرا شد. نتیجه راه اندازی الگوریتم پنگوئن، کاهش نمایش سایت هایی بود که با دستکاری لینک ها و استفاده زیاد از کلمات کلیدی، به صفحات بالای نتایج جستجو رسیده بودند.

اجرای اولیه این الگوریتم بر روی 3.1% عبارات مورد جستجو به زبان انگلیسی تاثیر جدی گذاشت. در بین سال های 2012 الی 2016، الگوریتم پنگوئن 10 مورد به روز رسانی را تجربه کرد و در طی هر کدام مواردی تصحیح شد. حال که در سال 2017 قرار داریم، این الگوریتم جز هسته اصلی گوگل است.

اهداف الگوریتم پنگوئن

پنگوئن دو مورد را هدف گرفته است:

  • بک لینک ها: شناسایی گرفتن یا خرید بک لینک از سایت های بی کیفیت و غیر مرتبط، با هدف شبیه سازی اعتبار بالا و فریب گوگل برای کسب رتبه بهتر، جز اهداف این الگوریتم است. به عنوان مثال یک شرکت بیمه شاید بخواهد با پر کردن فروم های اینترنتی از کامنت های اسپم و با ارجاع این لینک ها به سایت خود با انکر تکست بهترین شرکت بیمه، گوگل را فریب دهد تا سایت خود را در عبارت مورد نظر به رتبه های بالای گوگل برساند. یا شاید آن شرکت با خرید بک لینک از سایت هایی که کاملا بی ربط با موضوع بیمه هستند، قصد داشته باشد که داشتن اعتبار زیاد در اینترنت را شبیه سازی کند.
  • استفاده افراطی از کلمات کلیدی (Keyword Stuffing): منظور از این عبارت پر کردن یک صفحه با بی شمار کلمه کلیدی مشخص با هدف کسب رتبه بهتر در نتایج جستجو  است.

چگونه بفهمیم که توسط الگوریتم پنگوئن جریمه شده ایم؟

در ابتدا مهم است که تفاوت بین جریمه لینک سازی غیر طبیعی را با پنالتی شدن توسط گوگل درک کنید. به شکل خلاصه، پنگوئن فیلتری در خروجی گوگل است که بر روی همه وبسایت ها اعمال می شود، اما جریمه شدن، به دلیل اسپم کردن و بر روی یک سایت خاص اعمال می شود.

جریمه ها ممکن است بر اثر گزارش کاربران نسبت به اسپم بودن سایت شما اتفاق بیفتد. از دیگر علت های جریمه شدن، بررسی خود گوگل در مورد کلمات کلیدیست که میزان اسپم کردن در آن بسیار بالاست.

اگر سایت شما با افت ترافیک شدیدی در زمان اجرای الگوریتم پنگوئن و آپدیت هان آن مواجه شده است، احتمالا تحت تاثیر این فیلتر قرار گرفته است. اطمینان حاصل کنید که این کاهش ترافیک، ناشی از مناسبت های زمانی خاص مانند عید نوروز نباشد و اگر دچار این حالت شده اید، بک لینک های خود را بررسی کنید.

چگونه از الگوریتم پنگوئن خارج شویم؟

در حالت پنالتی شدن معمولی، نیاز است که ابتدا مشکلات سایت را بر طرف کرده و سپس درخواستی را به گوگل مبنی بر تجدید نظر درباره سایت خود ارائه دهید. اما در حالتی که توسط الگوریتم پنگوئن جریمه می شوید، نیازی به این نوع درخواست ها نیست. صرفا مشکلات احتمالی را حل کنید و منتظر بمانید تا گوگل در پایش مجدد خود، سایت شما را از این فیلتر خارج کند. راه حل های خروج از این فیلتر عبارتند از:

  • حذف بک لینک های غیر طبیعی که به واسطه پرداخت پول یا به شکل های نامتعارف دیگر ایجاد کرده اید.
  • Disavowl کردن لینک های اسپمی که بر روی آن ها کنترلی ندارید
  • بازبینی محتوای سایت با هدف پاک کردن کلمات کلیدی اضافی از صفحاتی که در آنها، Keyword Stuffing انجام شده است و همینطور حذف صفحاتی که بین عنوان صفحه و کلمات کلیدی مورد استفاده، رابطه ای وجود ندارد.

الگوریتم پنگوئن به این دلیل به وجود آمد تا الگوریتم کلی گوگل را تصحیح کرده و بتواند سایت هایی را که با استفاده افراطی از کلمات کلیدی و بک لینک های پولی به رتبه های بالا رسیده اند را از SERP حذف کند. برای جلوگیری از به دام افتادن در فیلتر پنگوئن، تمام مطالبی را که منتشر می کنید بایست اصولی و کاربرپسند نوشته شده باشند و سیستم لینک سازی شما نیز کاملا طبیعی جلوه کند.

حقایق دیگری درباره الگوریتم پنگوئن

پنگوئن ابتدا به عنوان یک فیلتر مجزا در ارائه نتایج جستجو معرفی شد، اما گوگل در سپتامبر 2016 اعلام کرد که این الگوریتم جزیی از هسته اصلی الگوریتم رتبه بندی گوگل شده است.

John Mueller یکی از کارمندهای ارشد گوگل طی صحبت هایی اعلام کرد که الگوریتم پنگوئن به گونه ای عمل می کند که حجم زیادی از بک لینک ها به سمت یک صفحه خاص را غیر طبیعی ارزیابی کرده و با مشاهده چنین چیزی، اعتماد خود به کل دامنه را از دست می دهد. اما با این حال بسیاری از کارشناسان سئو بعد از روی کار آمدن نسخه چهارم این الگوریتم، اذعان داشته اند که میزان سختگیری این الگوریتم کاهش یافته و دیگر گوگل کل دامنه را به خاطر یک صفحه مشکل دار فیلتر نمی کند.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *