کش وردپرس دارای پیچیدگی هاییست و بسیاری از افراد آن را کاری طاقت فرسا تصور می کنند. تلاش برای توضیح دادن چنین تکنولوژی ای می تواند در حد نوشتن یک کتاب باشد. با این وجود، میتوان کاربرد این فناوری را با ذکر مثالی ساده بیان نمود.معادله 2 ضرب در 10 برابر با چه عددی خواهد بود؟ خب، اکثر افراد بسیار سریع و ساده خواهند گفت، که پاسخ آن برابر با 20 است. دلیل سرعت عمل بالا در پاسخگویی به چنین پرسشی، ذخیره پیش فرض این داده در ذهن افراد است. جوابی که در حقیقت حفظ شده است، بی آنکه نیازی به محاسبه وجود داشته باشد. با این مثال میتوان به نحوه عملکرد و نقش کش در یک وب سایت پی برد.
ممکن است که ده ها، صد ها و یا هزاران کاربر در طول ماه از صفحات یک وب سایت بازدید نمایند، بدون آنکه تغییری در محتوای صفحات ایجاد شود. در چنین شرایطی، مطمئنا خیلی خوب خواهد بود اگر سرور به نحوی قادر به ذخیره یک باره اطلاعات و نمایش آنها به سایر کاربران باشد.
کش چیست؟
به طور خلاصه، در هنگام بازدید هر صفحه از وب سایت، داده ها و اطلاعات توسط سرور مورد ارزیابی و پردازش قرار گرفته (از جمله اطلاعات دیتابیس) و سپس نتیجه نهایی، از سرور به مرورگر کاربر ارسال میشود. نتیجه، صفحه ای از وب سایت شماست که شامل همه اجزای لازم برای نمایش کامل آن است. احتمالا وب سایت شما شامل یک هدر، تصاویر، یک فهرست و یا یک وبلاگ باشد. در این حالت، پردازش تمام این درخواست ها توسط سرور و ارائه صفحه کامل وب به کاربر، مدت زمانی به طول می انجامد. چنین حالتی در رابطه با وب سایت های بزرگ و یا قدیمی برجسته تر خواهد بود.
درست در همین نقطه است که افزونه کش وردپرس وارد بازی شده و بسته به تنظیمات آن به سرور فرمان ذخیره سازی فایل ها روی دیسک یا RAM را خواهد داد. بدین ترتیب، تمامی صفحات پردازش شده، در سرور به طور استاتیک حفظ شده و در نتیجه، صفحات سایت در دفعات بعد بطور مستقیم از فایل ذخیره شده بارگذاری خواهند شد. در نتیجه سرعت بارگذاری وب سایت به طور فوق العاده ای افزایش پیدا خوهد کرد. اصولاً کشینگ، مقدار پردازش مورد نیاز برای تولید یک صفحه وب را کاهش می دهد و یکی از روش های بالا بردن سرعت سایت در وردپرس می باشد.
چرا کشینگ (Caching) از اهمیت بسزایی برخوردار است؟
این مکانیسم، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، چراکه سبب کاهش بار سرورهای میزبان شده، و در نتیجه عملکرد و کارایی وب سایت افزایش خواهد یافت. از طرفی، بهبود سرعت و عملکرد یک وب سایت، سبب بهبود تجربه کاربری و ترغیب بیشتر آنها به جهت بازدید از دیگر صفحات سایت می گردد. در عین حال، به افزایش تعامل کاربران با سایت و مدت زمان حضور کاربران در آن نیز کمک خواهد کرد.
یک وب سایت سریعتر به شما کمک می کند تا سئو بهتری داشته و ترافیک بیشتری از نتایج جستجوی ارگانیک کسب کنید. چرا که گوگل، به وب سایت هایی با سرعت بالاتر، امتیاز بیشتری میدهد و احتمال کسب رتبه بالاتر برای آنها افزایش خواهد یافت.
چرا به افزونه کش نیاز داریم؟
بدون وجود افزونه کش وردپرس، با هر بار مراجعه کاربر به سایت، حتی در صورتی که از محتوای مربوطه قبلا توسط او یا کاربری دیگر بازدید شده باشد، پردازش مجدد محتوا توسط سرور ضروری خواهد بود.
یک افزونه کشینگ:
- سرعت وب سایت را افزایش می دهد.
- تجربه کاربر از استفاده از وب سایت را بهبود می بخشد.
- سبب کاهش استفاده از منابع سرور می گردد
- سبب بهبود سئو می شود
- سبب کاهش پارامتر TTFB (زمان دریافت اولین بایت ها) می شود.
این افزونه ها، برای هر صفحه، یک صفحه HTML استاتیک در یک وب سایت ایجاد می کنند که در سرور ذخیره می شود. هرگاه شخصی به سایت شما مراجعه کند، افزونه، به جای پردازش اسکریپت های سنگین PHP، اقدام به نمایش نسخه HTML سبکتر می نماید.
از بین تعداد کثیر این افزونه ها، چگونه میتوان بهترین گزینه را شناسایی و نصب نمود؟ در حقیقت تشخیص بهترین و سریع ترین افزونه غیر ممکن است و بسته به محتوای وب سایت، یک افزونه کارامد برای یکی، ممکن است برای وب سایتی دیگر کارامد نباشد. با این وجود از بین این همه افزونه برخی از آنها در حالت کلی کیفیت بیشتری نسبت به مابقی دارند.
مقایسه یک وب سایت، در دو حالت دارای افزونه کش و بدون آن
ما، چندین تست سرعت را با وجود افزونه کشینگ انجام دادیم تا تفاوت آن را از نظر سرعت کلی و TTFB مورد ارزیابی قرار دهیم.
تست بدون افزونه کش
ما ابتدا 5 تست روی ابزار آنلاین Pingdom، بدون فعال کردن کش اجرا کردیم و میانگین آن را مورد محاسبه قرار دادیم.
تست سرعت پس از فعال کردن کش
سپس، افزونه کش سطح سرور را فعال کرده و 5 تست سرعت را روی Pingdom انجام دادیم و نهایتا میانگین گرفتیم.
همانطور که مشاهده می کنید، کش سطح سرور، زمان بارگذاری صفحه را به 23.04٪ کاهش داده است! این وب سایت که مورد آزمایش قرار گرفته، قبلا تا حدودی بهینه شده بود. قطعا در رابطه با وب سایت های بزرگتر و غیر بهینه، با تفاوت های بیشتری مواجه خواهیم بود.
TTFB بدون وجود کش
همانطور که قبلاً نیز اشاره شد، توجه به تفاوت TTFB بدون کش و با کش امری مهم محسوب میشود. TTFB در Pingdom توسط نوار “waiting” زرد نشان داده شده است. همانطور که می بینید، TTFB بدون کش، برابر با بیش از 200 میلی ثانیه است.
TTFB با کش
حال اگر به TTFB پس از فعال کردن کش نگاهی بیندازیم، خواهیم دید که کمتر از 40 میلی ثانیه خواهد بود.
بهترین افزونه های کش وردپرس
اگر قصد دارید که سرور خود را مدیریت کنید، یا از هاست اشتراکی استفاده می کنید، استفاده از افزونه های کش توصیه میشود. کار با برخی از آنها آسان تر از سایرین بوده، اما در عین حال، همه آنها طی ارزیابی های صورت گرفته، کارامد محسوب میشوند. بسیاری از بلاگ ها، سعی در مقایسه سرعت افزونه های ذخیره سازی و کش داشته و فهرستی از بهترین ها را پیشنهاد می دهند. البته باید گفت، تعیین بهترین افزونه تقریبا غیر ممکن خواهد بود، چراکه هر یک از این افزونه ها، بر اساس نوع سرور، ساختار و پیکربندی، منابع و شرایط فیزیکی خود متفاوت عمل می کنند.
در نظر گرفتن یک افزونه به عنوان سریعترین، کاری ناعادلانه است، زیرا آنچه که برای یک کاربر کارامد است، ممکن است برای دیگری نباشد. لازم به ذکر است که صدها تنظیم مختلف وجود داشته که می توانند فعال یا غیرفعال شوند. بنابراین، توصیه میشود که افزونه های کش وردپرس را خودتان مورد آزمایش قرار دهید. همواره تلاش کنید که به شکلی منصفانه، افزونه های کش وردپرس را به لحاظ سرعت، قابلیت و میزان کارایی، آزمایش نمائید.
در اینجا، فهرستی از برترین افزونه های کش وردپرس را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در صورت علاقه و تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با جزئیات هر یک از افزونه های موجود، در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
توصیه میشود که حداقل دو یا سه افزونه کش وردپرس را مورد آزمایش قرار داده و نهایتا بر اساس تجارب بدست آمده، خود تصمیم گیری کنید. به عنوان مثال، ممکن است که از بین مولفه های موجود، به برخی از افزونه های کش که از سهولت بیشتری به لحاظ کاربری برخوردارند، به مراتب بیش از سایر گزینه ها تمایل داشته باشید.
پیشنهاد می کنیم که پس از اجرای هر افزونه، با استفاده از ابزارهای مناسب برای تست سرعت وب سایت مانند Pingdom یا GTMetrix و یا ابزارهای مشابه اقدام نمائید. به این ترتیب شاهد میزان تأثیر هر افزونه بر نحوه عملکرد وب سایت خود خواهید بود.
نکته ای مهم و حائز اهمیت: به یاد داشته باشید که حتما چندین مرتبه تست سرعت را اجرا نموده تا در مورد استفاده از افزونه ای کارامد و متناسب با وب سایت خود اطمینان حاصل کنید. با پاک شدن کش ورد پرس در یک وب سایت، مجددا ملزم به بازسازی آن خواهید بود. در برخی از افزونه های کش، گزینه پیش بارگذاری کش را پس از پاک شدن به روز رسانی می کند.
افزونه های کش، علاوه بر سرعت بخشیدن به وب سایت شما، گاه میتوانند با ارسال پیامهایی نظیر “به روز رسانی در دسترس نیست. پایگاه داده WordPress شما از قبل به روز رسانی شده است!”، زمینه ساز بروز خطا شده که این امر ناشی از افزونه کش مورد استفاده در وب سایت شما می باشد.
در ادامه مطلب، توضیحاتی در مورد بهترین افزونه های کش وردپرس و میزان کارامدی آنها ارائه خواهد شد.
1. افزونه WP Rocket
WP Rocket یک افزونه کش غیر رایگان در وردپرس است. به لحاظ فنی، برای این افزونه، تنها یک بار ملزم به پرداخت خواهید بود. در صورت استمرار در بهره گیری از این افزونه، امکان پشتیبانی سالانه نیز وجود داشته و در طول زمان، بطور مرتب به روز رسانی خواهد شد. به این ترتیب، هزینه بهره مندی از یک افزونه کش برای یک وب سایت برابر با 39 دلار، برای سه وب سایت برابر با 99 دلار و برای تعداد نامحدودی از وب سایت ها برابر با 199 دلار خواهد بود. برای این افزونه ای نسخه رایگانی وجود نداشته و مبالغ مذکور موید ضمانت کیفی آن می باشد. این در حالی است که ضمانتی 14 روزه برای بازگشت پول پرداختی در صورت عدم رضایت وجود خواهد داشت. لازم به ذکر است که این افزونه با قیمت مناسبی در وب سایت رادزاد عرضه شده است و همواره به آپدیت آن نیز دسترسی دارید.
یکی از دلایلی که افزونه WP Rocket، بعنوان گزینه ای مطلوب در نظر گرفته میشود، برخورداری از رابط کاربری ساده و قابلیت تنظیم سریع آن می باشد. این افزونه کش وردپرس، با سرعتی قابل ملاحضه در وب سایت شما ایفای نقش کرده و از مکانیسم تنظیمی ساده ای برخوردار بوده که برای حتی کاربران مبتدی نیز براحتی قابل درک خواهد بود.
وب سایت های فروشگاهی نیاز به سرعت بارگذاری بالایی دارند و شایان ذکر است که افزونه WP Rocket در این گونه وب سایت ها بسیار خوب عمل می کند. در حالت کلی شاید برای شما یک علامت سوال ایجاد شده باشد که در حضور افزونه های کش رایگان، چرا باید WP Rocket را انتخاب و حتی برای آن پول پرداخت کنید. علت این موضوع ویژگی های فروان و سادگی کار با این افزونه است.
به عنوان مثال افزونه WP Super Cache دارای قابلیت کش صفحات است، اما ویژگی کش مرورگر در آن وجود ندارد. در حالی که افزونه WP Rocket دارای هر دو ویژگیست. یا افزونه Hyper Cache دارای قابلیت نتایج جستجوی ارگانیک نیست، اما WP Rocket این ویژگی را به شما هدیه میدهد. این لیست همچنان فراتر نیز می رود، اما نکته مهم ایسنت که افزونه WP Rocket ارزش هزینه کردن دارد.
چرا WP Rocket یکی از بهترین افزونه های کش برای وردپرس است؟
WP Rocket تجربه کاربری خوبی برای حرفه ای ها ایجاد می کند، در حال که همزمان دارای داشبورد ساده ای حتی برای تازه کارهاست. این موضوع وقتی مهم می شود که بدانید بسیاری از افزونه ای استاندارد کش برای تازه کارها پیچیده هستند.
- راه اندازی افزونه برای همه کاربران بسیار ساده است.
- قابلیت بهینه سازی دیتابیس در این افزونه وجود دارد.
- ویژگی Lazyload در افزونه WP Rocket فراهم است. با فعالسازی این قابلیت تصاویر صفحه تا زمانی که با اسکرول به آنها نرسید، بارگذاری نمی شوند. بنابریان از کار سرور کاسته میشود.
- قابلیت انطباق با CloudFlare برای کاربران وجود دارد.
- WP Rocket با چند افزونه برتر چند زبانه کردن سایت سازگار است.
- این افزونه با قابلیت Multisite وردپرس سازگار است.
- قابلیت پیش بارگذاری کش وجود دارد.
- ابزارهای مینیفای و ادغام فایل های CSS و JS فراهم است.
- یکی از ویژگی ها خاص این افزونه امکان بهینه سازی فونت های گوگل است. این ویژگی در افزونه دیگری دیده نشده است.
- از Cache Object پشتیبانی می شود.
2. افزونه Cache Enabler
Cache Enabler افزونه ای رایگان از تیم KeyCDN است. موتور تولید کش این افزونه سریع و قابل اتکاست و در عین حال از قابلیت Multisite وردپرس هم پشتبانی میکند و این خبر خوبی برای آنهاییست که دارای شبکه ای از وب سایت ها هستند. Cache Enabler افزونه کش درجه یک بدون هیچ برچسب قیمتیست. شما با نصب این افزونه از تمام قابلیت های WP Rocket بهره مند نمی شوید، اما جایگزین رایگان خوبی برای آنهاییست که دنبال هزینه کردن نیستند.
ادعای توسعه دهندگان Cache Enabler اینست که این افزونه اولین افزونه ساخت تصاویر WebP بدون نیاز به جاوا اسکریپت هست. اگر مفهوم این جمله برایتان سخت است، بد نیست بدانید که JavaScript زبان کدنویسی با ارزشیست، اما در شرایطی عدم استفاده از آن موجب افزایش سرعت می گردد.
در حالت کلی افزونه Cache Enabler را می توان با افزونه هایی مانند Optimus، ShortPixel یا EWWW به کار برد تا از مزایای این فرمت جدید تصویر استفاده نمود. استفاده از این فرمت برای وب سایت های فروشگاهای و بلاگ هایی که دارای تصاویر زیادی هستند فوق العاده هست.
در نهایت تنظیمات EWWW مختصر و مفید هستند و شامل مواردی چون تاریخ انقضای کش و سایر موارد است. این تنظیمات اصولا نباید اغلب افراد را سردرگم کند، چرا که توضیحاتی نیز در کنار تنظیمات درج شده اند.
چرا Cache Enabler یکی از بهترین افزونه های کش برای وردپرس است؟
- افزونه Cache Enabler روشی منحصر به فرد برای ارائه تصاویر در فرمت WebP دارد. برای تبدیل تصاویر به فرمت WebP شما می توانید از یکی از افزونه های Optimus، ShortPixel یاEWWW استفاده کنید.
- اینترفیس آن قابل درک بوده و یکی از ساده ترین افزونه های کش محسوب می شود. تقریبا هیچ کاربری نیست که نتواند با آن کار نکند.
- سایز واقعی فایل های کش در داشبورد نمایش داده می شود تا شما درکی از میزان فضای اشغال شده توسط Cache Enabler داشته باشید. این افزونه در تولید کش سریع بوده و دارای تنظیماتی برای پاکسازی اتوماتیک کش است.
- قابلیت مینیفای فایل های JavaScript و HTML نیز در دسترس است.
- در کنار Cache Enabler می توان از افزونه Autoptimize استفاه نمود تا از ویژگی های دیگری مانند بهینه سازی بارگذاری فایل های CSS بهره برد.
3. افزونه Comet Cache
افزونه Comet Cache دارای دو نسخه رایگان و Pro است. Comet Cache دارای ویژگی های مشابهی با افزونه های معرفی شده تا اینجا دارد، اما برتری آن در داشتن مستندات قوی است.
نصب Comet Cache آسان بوده و به راحتی ار داشبود وردپرس در دسترس است. اما از نظر مستندات بر دیگران برتری داشته و حتی در صفحه وردپرس افزونه نیز لینک های زیادی جهت کسب اطلاعات بیشتر وجود دارد.
اطلاعات زیادی در بلاگ افزونه Comet Cache وجود داشته و شما با اطلاعات زیادی در مقایسه نسخه رایگان و نسخه Pro مشاهده خواهید کرد. یکی از مهمترین دلایل استفاده از Comet Cache Pro قابلیت اتوماسیون آن است. شما تنها با یک بار تنظیم می توانید خیال خود را از بابت کش راحت کنید. نسخه رایگان نیز دارای ویگی های مشابهیست، اما در اغلب مواقع مجبورید خیلی از کارها را به صورت دستی انجام دهید. همچنین قابلیت کش مرورگر در نیز در نسخه Pro وجود دارد.
چرا Comet Cache یکی از بهترین افزونه های کش برای وردپرس است؟
- پیاده سازی افزونه Comet Cache به سرعت انجام شده و دارای بک اند خوبی است.
- کش برای انواع صفحات همچون پست ها، برگه ها، دسته بندی ها و تگ ها ایجاد می شود.
- نسخه Pro این افزونه دارای قابلیت پاکسازی هوشمند کش است. این گونه شما فقط یک بار همه چیز را تنظیم کرده و از دفعات بعد کارها به صورت اتوماتیک انجام می شود.
- قابلیت کش RSS Feed در این افزونه وجود دارد.
- بسیاری از قابلیت های پایه ای در نسخه رایگان وجود دارد، اما برای دست یابی به امکانات حرفه ای نیاز به خرید افزونه Comet Cache Pro است.
- نسخه Pro تقریبا مشابه افزونه WP Rocket است، بنابراین پیشنهاد میکنیم که هر دو افزونه را تهیه و نصب کنید. هر دو را به طور جداگانه تست نمایید تا ببینید کدام افزونه بر روی سایت شما بهتر کار می کند.
4. افزونه W3 Total Cache
افزونه W3 Total Cache یکی از رایج ترین افزونه های کش در کتابخانه افزونه های وردپرس است. اگرچه نسخه رایگانی برای آن وجود دارد، اما کمی از ایده ال بودن دور است. بزرگترین نکته منفی W3 Total Cache پیچیدگی و غیرقابل درک بودن تنظیمات آن است. شاید افراد حرفه ای بتوانند با آن کنار بیایند، اما اغلب تازه کارها در کار با آن به مشکل میخورند.
همانطور که گفته شد افزونه W3 Total Cache یکی افزونه کش اپن سورس و رایگان می باشد که در میلیون ها سایت نصب شده است. از مزایای این افزونه قابلیت انتطباق آن با CDN بوده و بر روی دستگاه های موبایل به اندازه دستکتاچ خوب کار میکند. این افزونه با غرور اعلام می کند که همراه خوبی برای وب سایت های دارای گواهینامه SSL است و این مسئله آن را به انتخاب خوبی برای فروشگاه های اینترنتی تبدیل می کند.
افزونه W3 Total Cache دارای ویژگی های متعددی از جمه مینیفای فایل ها، فشرده سازی HTTP و بهینه سازی feed است. همه این ویژگی ها منجر به استفاده بهتر از پهنای باند می شود.
این افزونه دارای نسخه Pro هم هست که ویژگی ها بیشتری نسبت به نسخه رایگان دارد. این افزونه در حالت کلی موجب افزایش نرخ تبدیل نیز می شود، جرا که افزایش سرعت سایت یکی از عوامل موثر بر روی این پارامتر است.
چرا W3 Total Cache یکی از بهترین افزونه های کش برای وردپرس است؟
- افزونه W3 Total Cache تقریبا به طور کامل رایگان است و موجب بهینه سازی و افزایش سرعت سایتتان می گردد.
- اگرچه شما نباید دنباله رو دیگران باشید، اما محبوبیت یکی از نشانه های کیفیت است. W3 Total Cache دارای نظرهای مثبت زیاد و میلیون ها نصب فعال است.
- افزونه W3 Total Cache با انواع هاست ها از جمله هاست های اشتراکی، سرور های اختصاصی و کلاسترها سازگار است.
- کش برای دستگاهه ای موبایل هم فراهم است. این گونه سرعت بارگذاری سایت در موبایل به خوبی دسکتاپ خواهد بود.
- پشتیبانی از SSL فراهم است.
- ویژگی CDN آن با کتابخانه تصاویر سایت هماهنگ است و از این رو وب سایت شما بهینه تر خواهد شد.
- مینیفای و فشرده سازی در کنار کش دیتابیس، کش آبجکت ها روی دیسک و کش پست ها در دسترس قرار دارد.
- از Object caching پشتیبانی می شود.
5. افزونه WP Super Cache
WP Super Cache یکی دیگر از افزونه های اپن سورس وردپرس می باشد که بر روی میلیون ها سایت نصب شده است. در اغلب مواقع با جستجو افزونه کش با نام WP Super Cache و W3 Total Cache برخواهید خورد. در صورتی که قصد استفاده از افزونه های رایگان دارید پیشنهاد میکنیم هر کدام از این دو را به طور جدگانه نصب و عملکرد وب سایت را ارزیابی کنید تا متوجه افزونه بهتر برای سایتتان بشوید. برخی از افراد ممکن است به افزونه WP Super Cache تمایل بیشتری نشان دهند، چرا که این افزونه ساخت گروه معروف Automatic است.
به هر حال WP Super Cache رایگان و اپن سورس بوده و نیازی به آپگرید بعد از نصب ندارد. این افزونه به خوبی نسخه HTML استاتیکی از صفحات ذخیره کرده تا به جای پردازش اسکریپت های سنگین PHP، آنها را به کاربران ارائه دهد.
یکی از مزایای استفاده از افزونه WP Super Cache وجود سه حالت انتخابی در آن است. یکی از آن حالت ها Simple Mode نام دارد و یک کاربر معمولی وردپرس می تواند با حداقل ریسک آن را فعال کند. حالت دیگر آن Expert Mode است که مخصوص کاربران حرفه ای می باشد. در این حالت تغییراتی در فایل .htaccess نیز داده می شود. این حالت مناسب افرادیست که علاقه مند به مدیریت بیشتر بر روی فرایند کش هستند.
پیشنهاد ما برای اغلب افراد حالت Simple Mode است. در این نوع پیکربندی راه اندازی WP Super Cache آسان بوده و قابلیت های کش، نوسازی کش و پشتیبانی از CDN فعال است. علاوه بر اینها، در این حالت شما می توانید کش را بر رای برخی از کاربران شناخته شده غیرفعال کنید. همچنین می توانید از بهینه بودن صفحه اصلی وب سایت نیز اطمینان حاصل نمایید.
یکی از بهترین بخش های WP Super Cache قابلیت garbage collecting است. به طور خلاصه فولدر کش شما پس از مدتی حجیم شده و موجب کندی سایت خواهد شد. بنابراین WP Super Cache طی یک فرایند، کش های قدیمی را شناسایی و آنها را پاکسازی می کند تا وب سایت در بهینه ترین حالت خود قرار داشته باشد.
چرا WP Super Cache یکی از بهترین افزونه های کش برای وردپرس است؟
- WP Super Cache شهرت فراوانی داشته و فارغ از ابعاد وب سایتتان می تواند قابلیت کش را در آن فعال کند.
- رایگان و اپن سورس بوده و از طرف یک تیم معتبر پشتیبانی می شود. بنابراین به طور مرتب بروزرسانی شده و به این زودی ها از بازار نخواهد رفت.
- اینترفیس بک اند WP Super Cache دارای اغلب تنظیمات بوده و فعالسازی آن حتی برای تازه کارها نیز راحت است.
- افزونه دارای مکانیسمی برای پاکسازی فایل های قدیمیست و از این رو فرایند کش همواره با نهایت سرعت انجام خواهد شد.
- WP Super Cache از CDN پشتیبانی می کند.
- شما حالت های متنوعی از ساده تا پیشرفته را پیش رو دارید. این موضوع موجب قابل استفاده شدن افزونه برای سطوح مهارتی مختلف از تازه کارها تا حرفه ای ها می شود.
- افزونه دارای قابلیتی به نام Cache Rebuilding است که کش را در موقعی مانند درج کامنت در صفحه نوسازی می کند تا محتوای آن برای بازدیدکنندگان بروزرسانی گردد.
اما متاسفانه مستندات زیادی برای ای افزونه وجود ندارد و اطلاعات درباره این افزونه تنها محدود به صفحه WP Super Cache در مخزن وردپرس است.
6. افزونه WP Fastest Cache
همانطور که تاکنون متوجه شدید، بسیاری از افزونه های کش وردپرس دارای نام های نسبتا مشابهی هستند. WP Fastest Cache از این قضیه مستثنی نیست، اما دارای ویژگی هاییست که آن را در کنار دیگر افزونه ها قابل احترام می کند. این افزونه هم دارای نسخه رایگان و هم نسخه Premium است که از مارکت رادزاد قابل خریداری و دانلود می باشد.
نسخه Premium دارای ابزارهایست که در نسخه رایگان وجود ندارد. نسخه رایگان می تواند بسیاری از کاربرها را راضی کند. به عنوان مثال ویژگی های کش دسکتاپ، مینیفای HTML و ادغام فایل های CSS و JS در نسخه رایگان وجود دارد. اما اگر به دنبال ویژگی های پیشرفته تر هستید باید رو به نسخه Premium بیاورید.
کش مرورگر و ابزار GZip نیز در نسخه رایگان وجود دارند. در حالت کلی WP Fastest Cache موجب افزایش سرعت سایت و ارتقا آن خواهد شد و می تواند تفاوت زیادی ایجاد کند. صفحه تنظیمات افزونه دارای چک باکس های متعددیست. این صفحه می توانست با توضیحات بیشتر در کنار هر گزینه بهتر هم شود. همچنین تب هایی برای مدیریت دیگر آیتم ها مانند زمان انقضای کش، بهینه سازی تصاویر و CDN وجود دارد.
چرا WP Fastest Cache یکی از بهترین افزونه های کش برای وردپرس است؟
- نسخه رایگان برای اغلب وب سایت ها مفید است، اما طبق مشاهدات ما نسخه Premium کارکرد بهتری دارد و سایت سریعتری خواهید داشت.
- درک صفحه تنظیمات افزونه نسبتا آسان است و شامل چک لیست هایی برای فعالسازی قابلیت های مختلف می باشد.
- آپگرید افزونه ساده بوده و تنها کافیست که نسخه Premium را دانلود و سپس بر روی وردپرس نصب نمایید.
- قابلیت ادغام فایل های CSS و JavaScript وجود دارد.
- قابلیت انطباق با CDN بدون پیکربندی زیادی وجود دارد.
- قابلیت فشرده سازی تصاویر درکنار کش وجود داشته و این گونه می توانید از فضای سرور به طور بهینه تری استفاده نمایید.
- ویژگی به نام کش نسخه موبایل در افزونه وجود دارد که می توانید کش موبایل را از دسکتاپ تفکیک کنید.
متاسفانه مستندات رسمی و کاملی برای این افزونه به طور یک جا وجود ندارد، اما در بلاگ این افزونه آموزش های جدا و متنوعی برای بخش های مختلف موجود است.
7. افزونه Hyper Cache
افزونه Hyper Cache را می توان در انواع سرورها از نوع معمولی گرفته تا سرورهای با منابع بالا استفاده نمود. افزونه Hyper Cache رایگان و اپن سورس بوده و نگرانی از بابت آپگرید در آینده وجود ندارد.
برخی از ویژگی های مهم آن شامل نصب سریع، مناسب بودن برای تازه کارها و عدم وجود تنظیمات زیاد و گیج گننده است. کش در این افزونه به خوبی انجام می شود. به علاوه Hyper Cache به خوبی با افزونه bbPress کار می کند. بنابراین در صورتی که قصد ایجاد یک تالار گفتگو با bbPress دارید، استفاده از Hyper Cache گزینه خوبیست، چرا که تمام صفحات فروم شما به خوبی کش خواهند شد.
مهمترین جنبه Hyper Cache سادگی پیاده سازی آن است. Hyper Cache از آن دسته افزونه هاست که با یک بار تنظیم آن می توانید هیچ نگرانی در آینده نداشته باشید. برخی از ویژگی های آن ممکن است دارای اسامی عجیبی باشند، اما در حالت کلی پیشنهاداتی درباره فعالسازی قابلیت ها و اطلاعاتی درباره آنها در خود افزونه وجود دارد.
چرا Hyper Cache یکی از بهترین افزونه های کش برای وردپرس است؟
- استفاده از این افزونه نیاز به پرداخت هیچ پولی ندارد. Hyper Cache کاملا رایگان بوده و اپن سورس است.
- این افزونه با دستگاه های موبایل سازگار بوده و بر روی آنها به خوبی کار می کند.
- پشتیبانی از CDN برای کسب نهایت سرعت در آن وجود دارد.
- افزونه Hyper Cache دارای گزینه ای برای ارائه صفحات کش شده برای کاربرانیست که اقدام به درج کامنت در سایت می کنند. این گزینه برای بلاگ هایی که دارای کامنت های فراوان هستند فوق العاده است. بنابراین اگر گفتگوهای زیادی در زیر پست های سایت وجود دارد، میتوانید با این گزینه از سرعت بالای بارگذاری این گونه صفحات اطمینان حاصل نمایید.
- قابلیت فشرده سازی برای کلیه صفحات حتی آنهایی که کش نشده اند وجود دارد.
- این افزونه دارای توانایی تشخیص سوئیچ پوسته به حالت موبایل است.
- یکی از ویژگی های جالب Hyper Cache انتقال فولدر کش به خارج از بلاگ شماست. این ویژگی موجب ی شود که بک آپ های سایت از حجم کوچکتری برخوردار شوند.
8. افزونه Cachify
افزونه Cachify دارای انواع کش بوده و با قابلیت Multisite وردپرس نیز سازگار است. این افزونه در مخزن وردپرس دارای نمره 4.7 از 5 بوده و همچنین 20.000 نصب فعال دارد.
در تست هایی که ما از این افزونه به عمل آوریدم، از سرعت بارگذاری سایت در GTmetrix حدود 0.78 ثانیه کاسته و 27.9% به سرعت سایت افزوده شد. در تست Pingdom هم سرعت سایت 0.74 ثانیه کمتر شده که معادل 21.14% بود. چنین نتایجی این افزونه را کاملا به افزونه قابل احترامی تبدیل کرده است.
9. افزونه WP-Optimize
WP-Optimize دارای دو نسخه رایگان و Premium بوده و توسعه دهندگان آن، همان توسعه دهندگان افزونه بک آپ گیری معروف UpdraftPlus هستند. این افزونه دارای تعداد نصب بالایی در دنیاست.
افزونه WP-Optimize سرعت سایت شما را به واسطه پاکسازی دیتابیس، فشرده سازی تصاویر و ایجاد کش افزایش می دهد.
- پاکسازی دیتابیس: این افزونه قادر به پاکسازی داده های غیرضروری دیتابیس و جداول اضافه است و از این رو وب سایت شما را سریعتر و کارامدتر می کند.
- فشرده سازی تصاویر: این کار موجب کاهش استفاده از منابع سرور و افزایش سرعت سایت به واسطه کاهش حجم صفحات می گردد.
- تولید کش: قابلیت کش همانند سایر افزونه ها با حداقل تنظیمات وجود دارد.
10. افزونه Breeze
Breeze افزونه ایست که در حال حاضر رایگان بوده و یکی از افزونه های محبوب کش در وردپرس است. علت اصلی محبوبیت آن سادگی و عملکرد خوب آن است. این افزونه قابلیت کش را در نهایت کارایی و سهولت در اختیار شما می گذارد.
یکی از ویژگی های خاص Breeze نسبت به سایر افزونه ها پشتیبانی از Varnish می باشد. این افزونه در کنار پشتیبانی از CDN، کاملا مناسب تازه کارها است. تنها کافیست که قابلیت کش را در کنار مینیفای HTML، CSS و JS فعال کنید.
ویژگی های Breeze عبارتند از:
- سازگاری با CDN
- مینیفای HTML، CSS و JS (حتی آنهایی که به صورت inline در کدهای HTML قرار دارند)
- ترکیب فایل های CSS و JS
- فشرده سازی GZip
- کش مرورگر
مزایای Breeze:
- کاربر آن آسان بوده و بسیار سبک است.
- با ووکامرس سازگار است.
- با آخرین نسخه PHP سازگار است.
- با افزونه های صفحه ساز سازگار است
معایب Breeze:
- گزینه های زیادی برای کاربران حرفه ای تر وجود ندارد
11. افزونه Hummingbird
Hummingbird افزونه بهینه سازی عملکرد سایت از طرف تیم WPMUDev است. همزمان با فعالسازی، این افزونه شروع به اسکن سایت در جهت یافتن نقاط قابل بهینه سازی می کند و تنظیمات دقیقی برای فشرده سازی فایل ها، مینیفای و کش مرورگر ارائه می هد.
افزونه Hummingbird علاوه بر افزایش سرعت سایت موجب کسب امتیاز بالاتر در ابزار Google PageSpeed Insights می گردد. ناگفته نماند که امکانات بیشتر آن در نسخه Hummingbird Pro وجود دارد که از مارکت رادزاد قابل دانلود است.
ویژگی های افزونه Hummingbird:
- کاهش حجم فایل های CSS و JS
- ادغام فایل های CSS و JS
- بارگذاری فایل های JS در فوتر
- فشرده سازی Gzip
- کش مرورگر
- پشتیبانی از CDN
مزایای Hummingbird:
- سازگار با دیگر افزونه های کش وردپرس
- برخورداری از ویژگی پیشرفته مینیفای
- ارائه گزارش دقیق عملگرد وب سایت
معایب Hummingbird:
- نسخه رایگان فاقد ویژگی های پیشرفته است.
12. افزونه WP Speed of Light
WP Speed of Light افزونه کاملیست که امکانات متعددی را در داشبود وردپرس در اختیارتان می گذارد. هدف همه این امکانات افزایش سرعت وب سایت شما با استفاده از تکنیک های پیشنهادی است. WP Speed of Light تنها یک افزونه کش نیست، بلکه بهینه سازی دیگری از جمله ترکیب و مینیفای HTML، CSS و JS را در کنار فشرده سازی GZip و کش مرورگر در اختیارتان می گذارد.
ویژگی های WP Speed of Light:
- فشرده سازی GZip
- مینیفای HTML، فایل های CSS و JS
- ادغام فایل های CSS و JS
- ادغام فونت ها و فونت های گوگل
- کش مرورگر
مزایای WP Speed of Light:
- کش برای دستگاه های موبایل
- کش برای دستگاه های تبلت
- کش دسکتاپ
معایب WP Speed of Light:
- امکانات کامل آن در نسخه رایگان وجود ندارد (Add-on های افزونه WP Speed of Light از مارکت رادزاد قابل دانلود است)
13. افزونه Swift Performance
Swift Performance در زمان معرفی خود سروصدای زیادی به پا کرد و تقریبا همه جا صحبت از این افزونه بود. از آنجا که هیچ افزونه ای بدون عیب نیست، نقدهای منفی آرام آرام زیاد شدند، تا جایی که این افزونه مدت کوتاهی از مخزن وردپرس نیز پاک شد. این موضوع متعلق به گذشته بوده و در حال حاضر Swift Performance افزونه کارامد و قابل اتکاییست.
Swift Performance دارای قابلیتی به نام Plugin Organizer بوده که بدین واسطه می توانید برخی از افزونه های غیر ضروری را در برگه های به خصوص غیرفعال کنید. در حالت ایده ال توسعه دهندگان بایستی منابع افزونه خود را تنها در هنگام نیاز بارگذاری کنند، اما متاسفانه این چنین نیست و عملا میبینیم که منابع اغلب افزونه ها در تمام صفحات بارگذاری می شود.
به عنوان مثال شما می توانید منابع افزونه رایج Contact Form را تنها در صفحه تماس با ما فعال کرده و از بارگذاری آن در سایر صفحات جلوگیری نمایید.
14. افزونه Sucuri Firewall
Sucuri از بهترین فایروال ها و افزونه های امنیتی وردپرس وردپرس محسوب می شود. این افزونه علاوه بر این قابلیت دارای گزینه کش نیز هست و فشرده سازی GZip را نیز در آن فعال می کند. این افزونه دارای قابلیت فایروال در سطح DNS است. این موضع بدان معنیست که درخواست محتوای کش شده قبل از اینکه به وب سایت شما برسد، کش به کاربران ارائه می گردد. این موضوع موجب افزایش سرعت فوق العاده ای خواهد شد.
15. افزونه Speed Up – Browser Caching
Speed Up – Browser Caching افزونه ای بسیار سبک برای وردپرس است. حجم این افزونه تنها 10KB است و در هنگام نوشتن این مطلب دارای تعداد نصب 2000 می باشد.
در روزهایی که افزونه های کش به قابلیت های پیچیده خود می بالند، این افزونه برعکس همه دارای قابلیت های اولیه یعنی صرفا کش می باشد. هیچ تنظیم اضافه ای وجود ندارد. تنها کافیست که افزونه را نصب و فعالسازی کنید.
سادگی بیش از حد شاید چیزی نباشد که شما دنبال آن باشید. همچنین این افزونه تنها بر روی سرورهای Apache کار کرده و متاسفانه بر روی Nginx کار نمی کند. هیچ نسخه Premium ای هم برای این افزونه وجود ندارد.
دیگر افزونه های کش
دیگر افزونه های کمتر شناخته شده کش وردپرس عباتند از:
Powered Cache: افزونه کش برای وردپرس است که دارای امکاناتی برای افزایش سرعت سایت می باشد. این افزونه در دو نسخه رایگان و Premium ارائه میشود. از جمله ویژگی های این افزونه می توان به کش صفحات، پشتیبانی از object cache، پشتیبانی از mod_rewrite، پشتبانی از کش موبایل، پیش بارگذاری کش و فشرده سازی GZip اشاره کرد.
Simple Cache: این افزونه رایگان برای افرادیست که حوصله شان از تنظیمات پیچیده افزونه های کش سر میرود. تنها یک گزینه روشن/خاموش برای فعالسازی کش وجود دارد و شما بدون نیاز به تنظیمات ویژه از قدرت کش در وب سایت خود بهره خواهید برد. از دیگر قابلیت های این افزونه می توان به وجود دکمه پاکسازی کش و فشرده سازی GZip اشاره کرد. همچنین حالت Advanced Mode نیز برای کاربران حرفه ای تر وجود دارد.
NitroPack: افزونه ای همه کاره برای بهینه سازی عملکرد وب سایت هست. طبق ادعای توسعه دهندگان آن، NitroPack دارای تمام ویژگی های لازم برای افزایش سرعت سایت می باشد. ایجاد کش، بهینه سازی تصاویر، مینیفای کدها، پشتیبانی از CDN و Lazyload تنها بخش کوچکی از امکانات این افزونه به شمار می روند. ناگفته نماند این افزونه برای کاربران سیستم مدیریت محتوای اپن کارت بسیار معروف بوده و مدتیست که پا به وردپرس نیز گذاشته است. NitroPack تنها در نسخه Premium ارائه می شود.
ezCache: افزونه ای رایگان برای فعالسازی قابلیت کش در وردپرس است که به ارتقا سرعت سایت شما کمک می کند. نصب این افزونه بسیار آسان بوده و دارای ویژگی هایی از جمله تبدیل فرمت تصاویر به WebP و کاهش حجم فایل های CSS و JS می باشد.
YASAKANI Cache: افزونه ای بسیار سبک برای ایجاد کش در وردپس است. از جمله امکانات این افزونه می توان به پاکسازی اتوماتیک کش و ایجاد تاریخ انقضا برای آنها اشاره کرد.
Cache Master: افزونه ای بسیار سبک و رایگان است که با نصب آن کش برای سایت شما فعال شده و سرعت سایتتان ارتقا می یابد. این افزونه از ووکامرس پشتیبانی کرده و داده های آماری پس از فعالسازی در اختیارتان می گذارد.
علاوه بر افزونه های معرفی شده، افزونه های کش دیگری نیز با اهداف خاص وجود دارند که شاید علاقه مند به چک کردن آنها باشید.
Redis Object Cache: افزونه ای برای فعالسازی Object Cache در بک اند وب سایت می باشد.
LiteSpeed Cache: افزونه ای برای افزایش سرعت سایت است که کش را در سطح سرور فعال کرده و دارای ویژگی های بهینه سازی فراوانی است. نکته مهم در مورد این افزونه اینست که امکانات کامل آن تنها در سایت هایی با سرور LiteSpeed فعال می شود.
جمع بندی درباره افزونه های کش
طبق تست های ما WP Rocket و WP Comet Cache سریعترین افزونه های کش محسوب می شوند. با این حال وب سایت ها با هم تفاوت هایی دارند و ممکن است برای سایت شما افزونه دیگری مناسب باشد.
تست تاثیر این افزونه ها بر روی سایت شما بسیار ساده است. کافیست که پس از نصب و پیکربندی هر افزونه وب سایت خود را با ابزارهایی مانند GTmetrix، Pingdom و Google PageSpeed Insights تست کنید. نتایج را یادداشت کرده و بعد سراغ افزونه بعدی بروید. در نهایت می توانید طبق نتایج به دست آمده بهترین افزونه را انتخاب نمایید.
در صورتی که علاقه مند به پیاده سازی افزونه کش و انتخاب بهترین برای سایتتان هستید می توانید این کار به کارشناسان مجموعه رادزاد بسپارید. ما همه این تست ها را بر روی سایت شما انجام داده و پس از انتخاب افزونه کش مناسب، آن را بر روی وب سایت شما به خوبی پیکربندی می کنیم.