آموزش سئو اپن کارت | راهنمای بهینه سازی فروشگاه ساز OpenCart

اپن کارت یک فروشگاه ساز آنلاین می باشد که مبتنی بر PHP است. اپن کارت از دیتابیس MySQL و کدهای HTML استفاده می کند. این فروشگاه ساز از زبان های مختالفی از جمله فارسی پشتیبانی می کند و به صورت اپن سورس عرضه می گردد. در این مطلب سعی داریم که به راه اندازی پارامترهای سئو در فروشگاه ساز OpenCart بپردازیم.

لازم به ذکر است که در اجرای سئو و مشاهده نتایج آن، نیاز به صبر فراوان است. اقدامات سئو به این گونه نیست که فورا نتایج آن را مشاهده کنید. در بسیاری از موارد نیاز به شاید چند ماه زمان داشته باشید تا بازخورد کارهای خود را ببینید. فاکتورهای تاثیر گذاری که قصد داریم بیان کنیم، در ادامه آمده است.

از محتوای تکرای بپرهیزید

گوگل و سایر موتورهای جستجو علاقه ای به صفحات تکراری ندارند و شما نیز می بایست به این موضوع دقت زیادی کنید. در بسیاری از مواقع ممکن است سایت شما از دو یو آر ال به شکل های Http://Www.Yourstore.Com و Http://Yourstore.Com قابل دسترسی باشند. موتورهای جستجو تصور می کنند که این دو آدرس، دو سایت با محتوای یکسان هستند. این حالت اصلا برای وبسایتتان خوب نیست و سایت شما ضرورتا می بایست فقط از طریق آدرس قابل دسترسی باشد. این کار در اپن کارت به شکل زیر انجام می شود.

فایل .Htaccess را در فولدر اصلی سایت باز کنید و کد های زیر را بیابید:

RewriteEngine On
RewriteBase /

بعد از این خط ها، کد های زیر را اضافه کنید:

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.(.+) [NC]
RewriteRule ^(.*) http://%1/$1 [R=301,NE,L]

این کد موجب ریدایرکت شدن آدرس www.yourstore.com به yourstore.Com می گردد. در حقیقت آدرس با yww به آدرس بدون yww ریدایرکت می شود. در صورتی که میخواهید آدرس بدون www را به با www ریدایرکت کنید از کد زیر استفاده کنید:

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(?!www\.)(.+) [NC]
RewriteRule ^(.*) http://www.%1/$1 [R=301,NE,L]

مهم این نیست که کدام نسخه آدرس را انتخاب می کنید و این کار کاملا به سلیقه شما بر می گردد.

از متای توضیحات مجزا در صفحاتتان استفاده کنید

موتورهای جستجو به محتوای جدید علاقه داشته و به آنها رتبه بهتری می دهند. به همین دلیل نبایست یک متای توضیحات تکراری را در تمام صفحات به کار برد. در صورت عدم انجام این کار، به موتورهای جستجو اعلام می کنید که تفاوتی در بین صفحاتتان وجود ندارد. خبر خوب اینست که می توانید به راحتی متای توضیحات را در اپن کارت سفارشی کنید.

اول از همه برای فروشگاه اینترنتی خود یک توضیح کاملا خوب بنویسید. برای این کار به System >> Settings >> Edit رفته و به تب Store بروید. در آنجا کادر Meta Description را مشاهده می کنید. آن را پر کرده و بعد از انجام این کار فعالیت خود را ذخیره کنید.

شما این کار را برای صفحات دسته بندی و محصولات نیز می بایست انجام دهید:

برای دسته بندی ها به Catalog >> Categories بروید. وقتی بر روی Edit کلیک می کنید، با دو قسمت مواجه می شوید: Meta Tag Description و Meta Tag Keywords. نیازی به پر کردن کادر Keywords نیست. متای توضیحات را با یکی دو جمله مناسب پر کنید. بعد از آن بر روری Save کلیک کرده و این کار را برای سایر دسته بندی ها نیز انجام دهید.

برای محصولات به قسمت Catalog >> Products >> Edit رفته و مانند دسته بندی ها، قسمت متای توضیحات را پر کنید. متای توضیحات در نتایج جستجو نشان داده می شوند، بنابراین سعی کنید این توضیحات برای کاربران جذاب باشد و آنها را ترغیب به کلیک کند.

دقت کنید که از جملات بسیار بلند در متای توضیحات استفاده نکنید. مقدار بهینه برای این قسمت، 155 کاراکتر است. کلمات کلیدی نیز دیگر منسوخ شده اند و نیازی به پر کردن آن ها نیست.

سرعت سایت را بالا ببرید

هیچ کسی سایت های کند را دوست ندارد و کاربران شما در صورت سرعت پایین بارگذاری صفحات، ممکن است سایت شما را ترک کرده و به سمت رقیبانتان بروند. سرعت بارگذاری پایین موجب کاهش نرخ تبدیل سایت می گردد و همچنین سرعت سایت از پارامترهای اثرگذار بر روی رتبه سایت است. بنابراین این مورد را بسیار جدی بگیرید.

از طریق Google Pagespeed Insight، می توانید سرعت سایت را از دید گوگل بررسی کنید. اگر امتیاز سایت شما کمتر از 60 می باشد، راه های زیادی برای ارتقا سرعت آن وجود دارد. از جمله این راه ها می توان به کش کردن صفحات، بهینه سازی تصاویر، ترکیب اسکریپت ها و CSS ها و همینطور مینیفای کردن کدها اشاره کرد.

یو آر ال های سایت را بهینه کنید

یو آر ال های اپن کارت به صورت پیش فرض سئو شده نیستند. آدرس محصولات سایت احتمالا چیزی شبیه به این هستند:

http://Www.Yourstore.Com/Index.Php?Route=Product/Product&Product_id=40

کاملا واضح است که موتورهای جستجو و کاربران با دیدن این یو آر ال نمی توانند پیش بینی کنند که در این صفحه چه محصولی وجود دارد. یک یو آر ال خوب برای یک محصول به شکل زیر است:

http://Www.Yourstore.Com/Amazing-Isenselabs-Product

برای اینکه یو آر ال های بهتری داشته باشید مراحل زیر را طی کنید:

به قسمت System >> Settings >> Edit رفته و بر روی تب Server کلیک کنید. در اینجا گزینه به نام Use SEO URLs وجود دارد. آن را فعال کرده و بر روی گزینه Save کلیک کنید.

کدهی زیر را به فایل .Htaccess اضافه کنید:

RewriteRule ^Sitemap.Xml$ Index.Php?Route=Feed/Google_sitemap [L]
RewriteRule ^Googlebase.Xml$ Index.Php?Route=Feed/Google_base [L]
RewriteRule ^Download/(.*) /Index.Php?Route=Error/Not_found [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-F
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-D
RewriteCond %{REQUEST_URI} !.*\.(Ico|Gif|Jpg|Jpeg|Png|Js|Css)
RewriteRule ^([^?]*) Index.Php?_route_=$1 [L,QSA]

 اکنون به قسمت Catalog >> Products رفته و هر یک از محصولات خود را ویرایش کنید. برای این کار بعد از کلیک بر روی گزینه Edit، به تب Data بروید. در اینجا کادر SEO Keyword را مشاهده خواهید کرد. در این کادر نام محصول خود را به شکل کوتاه تایپ کنید. این همان نامیست که در یو آر ال پدیدار می شود. در مثال خودمان ما عبارت Amazing-Isenselabs-Product را در این قسمت وارد کرده بودیم.

در شبکه های اجتماعی فعال باشید

شروع به فعالیت در شبکه های اجتماعی کرده و کانال خود را در توییتر، اینستاگرام، فیسبوک و گوگل پلاس ایجاد کنید. شبکه های اجتماعی دیگری نیز مانند پینترست وجود دارند که آنها را نیز نبایست از یاد برد.

حضور فعال در شبکه های اجتماعی سیگنال های مثبتی را به موتورهای جستجو میفرستد و موجب کسب رتبه بهتر در نتایج جستجو می گردد. همچنین باعث برندینگ نام فروشگاه شما در بین مردم می شود.

یکی دیگر از راه های خوب در این زمینه، قرار دادن ماژول های شبکه های اجتماعی در زیر محصولات است. با استفاده از این ماژول ها کاربران میتوانند مستقیما از طریق اکانت خود به درج کامنت در فروشگاه شما بپردازند و کامنت آنها در پروفایلشان نیز نمایش داده می شود. مزیت این کار، نمایش کامنت ها به دوستان کامنت گذاران و جلب نظر آنهاست.

ایندکس سایت را سریعتر کنید

یکی از راه های معمول مشاهده سایت شما از طرف کاربران، موتورهای جستجو هستند. ربات های گوگل سایت شما را مورد پایش قرار داده و صفحات جدید آن را به ایندکس خود اضافه می کنند. با این حال نمی توانیم زمان آمدن این ربات ها به سایت را از قبل پیش بینی کنیم.

در صورتی که تغییراتی را در صفحه محصولات یا سایر صفحات ایجاد کرده اید، مطمئنا می خواهید که گوگل هر چه سریعتر به سایت شما سر بزند و این تغییرات جدید را در ایندکس خود اعمال کند. با داشتن اکانت وبمستر تولز گوگل می توانید به قمت Fetch As Google از منوی Crawl رفته و این کار به صورت آنی انجام دهید.

اضافه کردن یو آر ال های اپن کارت

یو آر ال مورد نظر خود را در کادر وارد کرده و بر روی گزینه  Submit کلیک کنید. بعد از چند لحظه گزینه جدید با نام Submit To Index پدیدار می شود و با کلیک بر روی آن، صفحه مورد نظر به سرعت توسط گوگل ایندکس خواهد شد. این کار نهایتا شاید 5 دقیقه به طول بینجامد.

fetch as google

فروشگاه خود را پینگ کنید

اگر به دلایلی احساس می کنید که بعضی از صفحات شما مورد ایندکس قرار نگرفته اند، تکنیک پینگ را به کار ببرید. پینگ کردن روشی برای اطلاع به موتورهای جستجو مبنی بر ایجاد یک صفحه جدید در سایت است. در ابتدا این روش صرفا از طرف وبلاگ نویسان استفاده می شد، اما امروزه اکثر سایت های حرفه ای از آن استفاده می کنند. وبمسترها از این روش استفاده می کنند، چون بعضا مشاهده می شود که بعضی از صفحات جدید سایت، هفته ها طول می کشد که به ایندکس موتورهای جستجو اضافه شود.

در این روش شما یو آر ال مورد نظر را در کادر سایت های پینگ قرار داده و گزینه Submit را کلیک می کنید. بعضی از این سرویس ها توانایی پینگ خبرخوان ها را نیز دارند. سرویس های زیادی در اینترنت برای پینگ کردن وجود دارند که ما سرویس Pingomatic را به شما پیشنهاد می کنیم.

یک نقشه سایت برای فروشگاه ساز اپن کارت بسازید

نقشه های سایت برای معرفی تمام یو آر ال های سایت به موتورهای جستجو است. این کار کمک زیادی به ایندکس شدن تمام صفحات سایت می کند. خبر خوب اینست که اپن کارت دارای قابلیت ساخت نقشه سایت است.

برای ساخت سایت مپ در اپن کارت به مسیر Administration >> Extensions >> Product Feeds رفته و Google Sitemap را نصب کنید.

نصب ماژول نقشه سایت اپن کارت

سپس بر روی Edit کلیک کرده و تنها کاری بایست انجام دهید، فعال کردن این ماژول و کپی کردن یو آر ال نقشه سایت است.

نصب ماژول نقشه سایت اپن کارت

بعد از ذخیره تنظیمات به وبمستر تولز گوگل رفته و از طریق منوی Crawl و گزینه Sitemaps نقشه سایت خود را به گوگل معرفی کنید. برای وارد کردن یو آر ال نقشه سایت از گزینه قرمز رنگ Add/Test Sitemap استفاده کرده و لینک نقشه سایت را در کادر وارد کنید. پس از کلیک بر روی Submit Sitemap نقشه سایت شما به گوگل معرفی می شود و ربات های گوگل هر چند وقت یک بار به آن سر می زنند.

اضافه کردن نقشه سایت به گوگل

بعد از اعمال هر تغییر در نقشه سایت می توانید با رفتن به همین قسمت و کلیک بر روی گزینه Resubmit، گوگل را مجبور کنید تا هر چه زودتر به نقشه سایت آپدیت شده شما سر بزند.

فایل Robots.Txt را مدیریت کنید

فایل Robots.Txt یک فایل متنی سادست که در مسیر ریشه سایت قرار دارد و به صورت گاه به گاه توسط موتورهای جستجو مشاهده می شود. در این فایل می توانید آدرس هایی را که علاقه مند به ایندکس آنها توسط موتورهای جستجو نیستید را مشخص کنید. همچنین آدرس نقشه سایت را نیز می توانید در این فایل قرار دهید.

ساده ترین نمونه فایل Robots.Txt به شکل زیر است:

User-Agent: *
Allow: /

 فایل Robots.Txt با این شکل به موتورهای جستجو اطلاع می دهد که می توانند به تمام قسمت های سایت دسترسی داشته باشند. با این حال این فایل دارای امکانات بیشتریست. در زیر به نمونه ای از آن پرداخته ایم:

Sitemap: Http://Www.Site.Com/Index.Php?=Route/Feed/Google_sitemap
User-Agent: *
Disallow: /Admin/
Allow: /

همانطور که مشاهده می کنید ما لینک نقشه سایت را در خط اول اضافه کرده ایم. در خط سوم نیز از دسترسی گوگل به یک آدرس جلوگیری شده است.

در استفاده از Disallow محتاط باشید و تنها آدرس هایی را که خودتان مشاهده می کنید (مانند پوشه Admin) را به این لیست اضافه کنید. همچنین آدرس صفحات با محتوای تکراری را نیز می توانید به این قسمت اضافه کنید.

جمع بندی سئو و بهینه سازی اپن کارت

امیدواریم که این راهنمای آموزش سئو اپن کارت به کمک شما بیاید و با استفاده از آن به درک چگونگی اجرای سئو برای سایتتان برسید. در این راهنما سعی کردیم که موارد مهم در سئو اپن کارت را آموزش دهیم. بعد از انجام راهکارهای این مطلب و دقت به تکنیک های سئو خارجی می توانید منتظر بمانید تا نتیجه مثبت فعالیت های خود را ببینید. البته بهینه سازی سایت ها از جمله سایت های مبتنی بر اپن کارت به همین جا ختم نمی شود و مخصوصا در کلمات رقابتی، فاکتورهای زیاد دیگری را نیز می بایست در نظر داشته باشد.

در صورتی که صاحب یک سایت مبتنی بر اپن کارت هستید و در اجرای راهکارهای این مطلب دچار مشکل شده اید، می توانید با ما تماس گرفته تا ما آن را برای شما پیاده سازی کنیم. همچنین از راهکارهای پیشرفته تر ما نیز در سئو سایت های اپن کارت بهره ببرید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *